bende s1 pro ve k1 var. s1 pro 1 yili asti, k1 4 aylik. s1 pro ile halen ugrasiyorum (klipper hep vardi ama adaptive mesh yukleyince tabla ayari derdi bitti sayilir). k1 rootlu. tooth skip vs ile tabla ayarini ilk basta yaptiktan sonra en ufak sorun olmadan devam ediyorum. bambular bir cok yonden onde olabilir ama bana kalirsa aradaki fiyat farkina degecek kadar onde degil. vergi falan derken tr fiyatlari sacma sapan yerlere geldi. su an yazici alacak olsam 1 tane bambu alacagima k serisinden 2 tane alirim. |
|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (347. sayfa)
-
-
Arkadaşlar selam,linkte çizimleri bulunan ürünü bana yapabilecek olan var mı ?
-
Selamlar. 3D yazıcı bakıyorum. Hobi amaçlı evde kullanacağım. Aklımda şuan için Bambulab A1 Mini modeli var. Tablasının küçük olması biraz kafamı kurcalıyor tabi abi. 10 bin civarı bütçeyle farklı bir tavsiyesi olan var mıdır sebebiyle birlikte? Ek olarak Bambu A1 Mini modelini uygun fiyata alabileceğim bir yer var mı? Avrupa fiyatı 200 euro, baya uygunmuş aslında. Bizde 8-9 bin civarına alabilsek hiç fena olmazdı.
-
bambu lab ev tipi hobi amaçlı grubun en iyisi bence. sorunsuz, stabil, bakımı ve kullanımı kolay, yazılım (bilgisayarda ve telefonda) tarafı oldukça güçlü bir cihaz. bende A1 var, tablası 256x256 ama sınırlara dayanan parça bastığım çok nadirdir. A1 mini 180x180 tablaymış, çok küçük sayılmaz, buraya sığmayan baskınız çok olmaz, olursa da bikaç parçaya bölüp kullanabilirsiniz. marka/model açısından çok ideal bence. daha büyüğüne çok ihtiyacınız olmaz (tabi olayı ticari düşünmüyorsanız)
-
Bende yılda 2 kere amerikaya gidip geliyorum. Ama 3d printer kutuları çok büyük getirmem imkansız. Kutular genel boyutları 50x50 ve 10-15 kg arası oluyor... Ya da dağıtıp 2 parça halde 2 postada getiricem bilemedim.
-
Selamlar herkese 3d yazıcı almayı düşünüyorum ilk yazıcım olacak ve hiç bilgim yok.Bambu lab x1c modelini almayı düşünüyorum şuan ama tablası sanki küçük geldi büyük figür vb basmak için yeterli olur mu çok emin değilim.Örneğin 1 metrelik bir kılıç basmak istesem çok zorlanır mıyım parça parça basma konusunda ?
-
ilk kez kullanım için biraz üst bir model. ne için alacağınıza bağlı durum değişir aslında. evde hobi olsun arada birkaç şey basarım mı yoksa ticari tarafa da girişeceğim mi, bu sorunun cevabı verilmeli. bu model oldukça pahalı aslında, yine bambu lab'in A1 modeli açık kasa olarak aynı baskı hacmini sağlıyor ve 15 bin TL civarı. sizin baktığınız ise 55-60 bin civarı. baskı hacimleri aynı. sizin bahsettiğiniz 1 metrelik kılıç nasıl bir model ise onu şuan tek seferda basabilecek ev tipi yazıcı yok bildiğim kadarıyla. bu tür durumlarda ürünü birkaç parçada basıp sonra yapıştırmak ya da vidalama yöntemi ile birleşilebilirsiniz. kısacası ev tipi çoğu cihazın baskı hacmi yakın birbirine. cihaz özelinde sorarsanız, illa x1c alacağım derseniz çok iyi bir cihaz. hele başlangıç için çok çok üst düzey sayılır. ama yok ben öğreneyim, girişte hatalar olacak arızalar olacak uğraşırım, sonra gerekirse daha iyisini alırım derseniz A1 modelini tavsiye ederim. yazılım, arayüz ve prensip olarak bir fark yok, oldukça iyi bir cihaz.
-
Hocam evde hobi amaçlı kendime figür filan yapmak için kullanacağım ticari değil.Üst düzey makineye yönelmemin amacı bir şeyle uğraşmak istemiyorum ve kaliteli baskı almak istiyorum.Sürekli hata veren sorun çıkaran vb durumlarla karşılaşmamak için x1c ye yöneldim.A1 de yeterli aslında ama biraz araştırdım hata alanlar sürekli tıkanma durumları filan yazılıyordu uğraşmak istemedim açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
X1C sahibi olarak cok memnunum ama bugun olsa belki P1S te alabilirdim acikcasi. Bu arada hicbir bilginiz tecrubeniz yoksa bambulab ise baslamak icin ideal bir firma.
-
A1 sahibi ve hobiye nispeten yeni başlamış birisi olarak bambu tercihinizden memnun kalacağınızı tahmin ediyorum. Boyutla ilgili çok fazla opsiyonunuz yok ne yazıkki X1C ile benzer segmentte büyük alabileceğiniz ve TR'de satılan düzgün tek opsiyon Prusa XL var aklıma gelen o da sadece 15cm daha büyük baskı alanına sahip. Kullanacağınız 3D modelleri bilmiyorum ancak kendi tasarımınız değil de hazır modelleri kullanmayı planlıyorsanız büyük ihtimalle 20-25cm plakalar için parçalar halinde gelecektir. Genel olarak plastik filamentleri CA yapıştırıcı ile çok hızlı ve sağlam bir şekilde yapıştırabiliyorsunuz.
Modeliniz hazır kesilmiş olmasa bile bambu yazılımıyla parçalamak son derece kolay (şu anda A1'de insan boyutunda bir robot basıyorum parçalar halinde mesela ve şu ana kadar sadece bu baskı için 200 saatlik aralıksız kullanımda yazıcı kaynaklı tek bir sorunla karşılaşmadım. Yaşayacağınız sorunların büyük kısmı filament / model ve ayar optimizasyonu ile ilgili olacak büyük ihtimalle ondan dolayı rahatça siparişi verebilirsiniz içinize sinen yazıcıyı bence :)
-
Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son 1-1.5 ay içinde Bambu Lab ürünü alabilen var mı? Sanki Türkiye tedariklerinde problem var gibi. Benim ön siparişim üzerinden 1 ay geçti. İptal edip başka yerden alayım diyorum, hepsi ön sipariş ve tarih de sürekli ileri atıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X