Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (344. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.932
Cevap
186
Favori
292.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende yeni sayilirim 1 seneyi gecti artik arada bir recine ile print aliyorum ama malesef henuz 1 tane bile basarisiz print alamadim. malesef dememin sebebi hatam olmadigi icin duzeltemiyorum o yuzden cok tecrube de edinemedim.

1-Fep filmini hic temizlemiyorum daha henuz alkol degidirmedim sadece icindeki recineyi siseye bosaltiyorum, bosaltirkende suzuyorum okadar. Suzmemin sebebi kalintilar varsa onlari elemek icin.

2-Z:0 duzlemini herhalde totalde 2 yada 3 kere yapmisimdir onla fazla oynamaya gerek yok.

3- bunun cok bir onemi oldugunu sanmiyorum

4- isi onemli, 25-30 derece idealdir

Attigin ilk iki resimde zaten hatayi gorebiliyor olman gerek. O objenin failure yazan kisminidaki koni sekilleri olusmamasi gerek orasi tamam dogru ama success yazan arka tarafinda ise hepsinin print olmasi gerek ki sende 1 tanesi bile print olmamis. Bu bana senin verdigin exposure suresinin cok dusuk kaldigini gosteriyor. Her recinenin ayari farklidir ama eger monochrome ekrana sahipse standart recineler asagi yukari 2 saniye exposureda ve 30 saniye ilk 6 katman exposure suresinde bir sonuc vermesi gerekiyor.

Birde genel olarak benim mantigim su sekilde, eger tereddutte kaliyorsan support ekle. hic bir zarari yok sadece duzgun olmasini istedigin yuzeye degmeyecek sekilde oryantasyon ayarlaman gerekiyor.

edit: bu arada o cit cit kopma sesleri normal, hatta o ses gelmezse ben strese giriyorum. ses gelmiyorsa print fepte kalmis olabilir. gerci o ses recineden recineye degisiyor bazi recinelerde o ses hic gelmeyebiliyor bazilarinda sanki agac dali kopuyor degisiyor yani duruma gore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 22 Şubat 2023; 21:38:28 >

• Merhaba hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Anycubic kendi ayarlarında bıraktım 2.0 olarak baskı aldım değiştirmedim. 1.5 ile baskı aldığımda da yine aynı sonuç success kısmı tamamen boş kaldı. Bu baskıyı sizin cevabınız olmadan yapmıştım. Şimdi 2.5 ve 3 olarak iki kez daha baskı alacağım. Sanırım ışın yetersiz kalıyor ve desteğe tutunamayıp düşüyor bir sonraki baskıyı alıp sonuçları hemen yazacağım. Bir de aklımdayken sormak istiyorum. Update vs gibi bir şey yapmam gerekir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ziasc1 Z kullanıcısına yanıt

bazi garip problemler makine eger son surumde degilse olusabiliyor. urunun sayfasina girip en son firmware in yuklu olduguna emin olun muhakkak. aslinda 2 saniye o recine icin yeterlidir ama yinede testleri baz almakta yarar var. birde recineden recineye bazen cok fark oluyor. eger varsa baska bir recine ile de deneyin.

• Hocam sorunu çözdüm burdan aynı sorunu yaşayanlar için söyleyeyim. Ayarlar kısmında retract ve rising speed olan bölümdeki ayarları 180/240 (mm/min) dan 120/180'e düşürdüm. Bunu yaptığımdan beri hiçbir baskıda hata veya kopma olmadı, sebebi anladığım kadarıyla Z ekseninin yukarı çok hızlı çekilip fep filmden baskıyı koparırken baskınında desteğini koparmasından kaynaklanıyormuş. Bu ayar ile daha yavaş yukarı doğru geri çekiliyor ve desteklere zarar vermiyor.

• Ondandir buyuk ihtimalle, benim sorun yasamamamin sebebi printeri aldigim ilk gun su excel dosyasini bulmustum ve buradaki onerilen ayarlari uygulamak oldu. Burdaki degerler mm/saniye cinsinden.

Kendi ayarlarima baktimda retract 2.5mm/s gozukuyor bende yani 150. Rising dediginiz herhalde z lift speed oluyor o bende 1mm/s yani 60.

Kopmaya sebep olabilecek deger lift speed yani rising speed. Eger sorun olusmaya devam ederse onu daha da dusurebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 24 Şubat 2023; 15:14:30 >

• satin aldigim ekstra yataklar geldi printerin kendisi yok :))

prusa mini nin textrure plate ini ustune koydum ciddi bir fark boyutlarinda. bu arada yeri gelmisken, textured plate kullandigim ne iyi yatak tipi olabilir. Resimdeki prusa yatak sifir gibi duruyor olsada neredeyse hergun print aldigim en az 1 senelik urun. PLA basarken ne brim e ihtiyac var ne herhangi bir yapistiriciya 10 numara yatak. Insallah bambulab prusa kadar kaliteli yapabilmistir, ilk bakista granuller biraz daha kalin / iri gibi duruyor. yuzey testlerinde bunu karsilastiracagiz tabi.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

• Dostlar merhaba,

Ultimaker 2+ almayı planlıyorum 2.el 12 bin lira gibi bir fiyata gelecek. Konu hakkında son 3 saattir yaptığım araştırmalar dışında çok bir bilgim yok. Kaliteli bir baskı almak istiyorum ve başlangıç olarak lego ve arada birkaç figür çıkartmayı planlıyorum. Yanlış mı yaparım daha iyi alabileceğim bir cihaz var mı küçük bir yorumlarsanız çok sevinirim.

• Herkese merhabalar arkadaşlar. Daha öncesinden bu forumdan faydalanarak birkaç ciddi problemi çözmemde yardımınızı almıştım özellikle de @orhanyor hocamdan. (Tekrardan çok teşekkürler) Şimdi ise çok daha ciddi bir konuda yardımınızı istiyorum.

Ben bir süredir Teknokent bünyesinde bulunan 40 küsür yazıcıdan sorumluydum. Gerek tamir gerek bakım-onarım gerekse modifikasyonuna kadar birçok yazıcıyı tecrübe etme fırsatı buldum. Şimdi ise artık kendime ait bir 3d printing farm kurmak istiyorum. Öğrenci olduğum için biraz birikmiş paramla biraz da çevremden aldığım destekle max 30-40k civarında bir yatırımım f-var şu an. Amacım şu anki tecrübemi ve bilgi birikimimi de kullanarak uygun fiyatlı yazıcılarla yüksek kalite prototip, figür ve bilimum objeyi 3d makinelerle imal etmek.

Sizden istediğim bana kullandığınız ve memnun kaldığınız yahut f/p olarak örnek gösterebileceğiniz makineler varsa önerebilir misiniz. Yahut sizce bu işe uygun en iyi makine kombinasyonu nasıl olur.

Son olarak benim kafamda düşük hacimli 2 adet i3 serisi, geniş hacimde 1 adet coreXY ve son olarak da 1 adet SLA makine var.

Ek soru: Bambulab p1p almayı düşünüyordum ama Türkiye'ye nasıl getirtirim bilemiyorum.

• Printer geldi çok şükür. Kutusunu açıp printe başlamam herhalde yarım saat kadar almıştır. 2 kablo taktım 5 vida soktum okadar. Makine inanması zor bisey yakından görmek çok farklı:)

Bu arada slicer i cok guzel yapmislar. Slicer + makine kontrol/ ayar hepsi tek programda toplanmis. Yani cura+octoprint gibi bisey. Burdan timelapse yapabiliyorsun isik acip kapama filament degistirme tum islemler mumkun makineye gitmene gerek bile yok. Video da bayagi akici 1080p goruntu.

Bunun benzeri birde telefonda APP seklinde var

Neyse herhalde bir konu acip detaylari oraya atsam iyi olur bu konuyu bulandirmayalim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 28 Şubat 2023; 16:31:41 >

• orhanyor kullanıcısına yanıt

@orhanyor Hocam hayırlı olsun gerçekten tam istediğim makineydi benim de. Nereden aldınız? Kaça mal oldu? detayları paylaşabilirseniz gerçekten çok sevinirim :)

• Furky.51 F kullanıcısına yanıt

Tesekkurler, vallahi allah herkese boyle bisey nasip etsin simdiye kadar 3d printerim var saniyomusum :) yada bu 3d printersa bizdekiler ne bilmiyorum. makine eve girdiginde beri durmuyor. boyle bi heyecani seneler once ilk ender 3 aldigimda hissettmistim, ucak gibi makine malzeme iscilik diyecek lafim yok ap ayri bir seviye. Su makineyi kullanilan malzemeyi ve kaliteyi prusa yapsa yemin ediyorum 3000 dolardan asagiya satmaz.

birde gercekten bu isten hic anlamayan birinin kullanabilecegi bir makine.

yatak ayari yok yani istesende yok cok acayip bisey, ince ayar falanda cekemiyosun, sifir ayar. Flow calibration kendi yapiyor, ilk katmani dosuyor sonra kamera ile tum katmanin uzerinden gecip kaydediyor ve incelemeye aliyor begenmezse iptal ediyor yada sana soruyor sende bi bak istersen iptal edelim gibi :D

Hareketleri okadar hizli ki gozle takibi zor tum daireyi salliyor alet :D bunu oyle hafif bi masa ustune koyamazsin ucar gider. Buna iyi bi yer yapmam lazim.

AMS muhtesem calisiyor, filamenti geri bile sariyor suanlik 9.5/10 veririm makineye.

0.5 i de sesli olmasina kiriyorum. Ucak gibi sesler cikariyor, birde nozzle u temizlerken tak tuk vuruyor acima yok. Bunla ayni oda da zaten uyunmaz da yan oda bile bilmiyorum bakalim.

Detaylari ekran goruntuleriyle beraber yukardaki mesajlarimda attim. Kargo dahil 1700 euro gibi biseye mal oldu, ben kendi sitesinden aldim, sanirim ayin 15 i gibi siparis etmistim.

• anladım hocam gerçekten inanması güç bi alet piyasada daha üst fiyatlara kapalı kabin diye satılan ürünlere kıyasla olağan dışı bi şey.

Bu arada yukarıda bi soru sormuştum ve sizin düşüncelerinizi de gerçekten çok merak ediyorum:)

"Herkese merhabalar arkadaşlar. Daha öncesinden bu forumdan faydalanarak birkaç ciddi problemi çözmemde yardımınızı almıştım özellikle de @ hocamdan. (Tekrardan çok teşekkürler) Şimdi ise çok daha ciddi bir konuda yardımınızı istiyorum.

Ben bir süredir Teknokent bünyesinde bulunan 40 küsür yazıcıdan sorumluydum. Gerek tamir gerek bakım-onarım gerekse modifikasyonuna kadar birçok yazıcıyı tecrübe etme fırsatı buldum. Şimdi ise artık kendime ait bir 3d printing farm kurmak istiyorum. Öğrenci olduğum için biraz birikmiş paramla biraz da çevremden aldığım destekle max 30-40k civarında bir yatırımım f-var şu an. Amacım şu anki tecrübemi ve bilgi birikimimi de kullanarak uygun fiyatlı yazıcılarla yüksek kalite prototip, figür ve bilimum objeyi 3d makinelerle imal etmek.

Sizden istediğim bana kullandığınız ve memnun kaldığınız yahut f/p olarak örnek gösterebileceğiniz makineler varsa önerebilir misiniz. Yahut sizce bu işe uygun en iyi makine kombinasyonu nasıl olur.

Son olarak benim kafamda düşük hacimli 2 adet i3 serisi, geniş hacimde 1 adet coreXY ve son olarak da 1 adet SLA makine var.

Ek soru: Bambulab p1p almayı düşünüyordum ama Türkiye'ye nasıl getirtirim bilemiyorum."

gordum, cevap yazacaktimda tum gun mesguldur firsat bulamadim.

-simdi kac printer lazim tabi once ona karar vermen lazim. ben olsam once kaliteye onem verirdim cunku musterinin kalite cok iyi diye geri donusu tatmin edici + isini canlandiran bir etken.

-bu isten para kazanacaksan printerin parasi cok kisa bir zamanda cikiyor o yuzden printera verdigin paraya acima kaliteli ve iyi basmasi ozellikle sorun cikarmamasi onemli cunku tamire harcadigin zaman aslinda para kaybi oluyor.

-ucuz olarak suanda piyasada ismini duydugum bir printer var prusa i3 klonu olarak geciyor ve fiyati cok uygun 250 dolar civarinda. Sovol sv06

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021sovol3d
    SV06 All Metal Hotend Planetary Direct Drive 3D Printer Auto Leveling PEI Plate 32 Bit Silent Board Fully Open Source
    https://sovol3d.com/products/sovol-sv06-direct-drive-3d-printer#

Bu printerin incelemelerine bakmani tavisye ederim bence bu fiyat araliginda yeni kral olabilir.

600 dolarlara cikabilirsen P1P cok iyi bir secenek hatta ona ilerde birde AMS eklersen tadindan yenmez benden soylemesi :) Turkiyeye nasil getirtilir bilmiyorum kendi sitelerinden support kismindan firmaya eriserek sorabilirsin.

CoreXY lari detayli olarak bilmiyorum marka model olarak. Belli basli bildigim buyuk hacimli olan ratrig, voron 2.4 vs gibi modeller var onlarinda 350x350 yada 400x400 gibi modelleri var ama onlarda minimum 1200-2000 dolara arasi degisiyor kit e bagli olarak.

SLA makinelerde hangisini alirsan al tatmin eder zaten hepsi ayni :) bir tek yatak boyutu onemli, fiyati o belirliyor.

• @orhanyor teşekkürler hocam valla ne zaman yazsam cevap veriyosunuz bundan 2-3 yıl önce ilk makineyi aldığımda da siz cevap veriyodunuz sorularıma:)

Ben kalite kısmını ve yazıcının südürülebilirliğini kendi kabiliyetlerimle sürdürürüm diye düşünüyodum ama dediğiniz gibi sağlam makine her halükarda kendisini amorti eder.

Önerilerinize hemen bakacağım onun için de ayrıca teşekkürler.

Rica ederim, elimden geldiğince tecrübeler dahilinde cevap vermeye çalışıyorum :)

Tabi ki tamir ederek de devam edilebilir. Açıkçası giriş seviyesindeki printlarin şuanda ne durumda olduğunu bilmiyorum belkide okadar sorun çıkarmıyor olabilirler.

Evet yani printer durmadan çalışıyorsa 1-2 ayda kendini amorti edebilir, tabi yine bir çok faktörü bağlı ama aşağı yukarı bu şekilde.

• Filament degisimi hakkinda bambu lab vs prusa videosu cektim merak edenler icin.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021Kman Byoutube
    Contents: 00:00 Giris 01:05 Slicer ayarlari ve makineye aktarim 06:54 Bambu Lab print baslatma 08:23 Prusa print baslatma 09:06 Kapladiklari alanlar 10:47 Bambu lab filament degisimi 12:41 Prusa filament degisimi 15:17 Bambu Lab 2.filament degisimi 17:40 Prusa 2.filament degisimi 19:50 Printer yataklari hakkinda 22:26 Sonuclari inceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=JpHqPMETsY8
  • herkese merhaba, ender 3 s1 pro sahibiyim. o kadar arastirmama ragmen bir sorunu asamadim. sorunsuz baskilari z -2.75 te iken aliyorum. sorun su ki manuel ve oto kalibrasyon yapip -2.75 cikti diyelim. ne oluyor ne bitiyor bimiyorum eksen degeri degisiyor. mekanik aksama dokunma, ayari bozma gibi birsey soz konusu degil. mesela ciktiyi aldim sorunsuz, baska bir cikti almaya calisinca baktim hatali cikiyor, iptal edip tekrar kalibrasyon yaptigimda -2.40 civari cikiyor ve o cikti her zaman sorunlu oluyor. bir kac kere kalibrasyonu tekrar ettigimde -2.75 cikiyor ve baskiyi alabiliyorum ama bu her zaman olmuyor. sorunun sebebini ve cozumunu bilen varsa sevinirim.

bir diger sorun da baskinin belli noktasal yerleri yanik oluyor.gecen mesela 12 saatlik baskinin 5-6 yerinde yanik vardi. genelinde hicbir sorun yoktu.

• antisocial77 A kullanıcısına yanıt
    İlk sorununuzu tam olarak anlayamadım belki de auto bed leveling i her baskıdan önce yapmazsanız bu sorun çözülebilir ama yanık probleminin oluşmasına 2 şey sebep olur genellikle:

1. Nozzle üzerinde filament kalmıştır. Eğer baskıdan önce kürdan ya da direkt nozzle temizleme fırçası ile düzgün şekilde temizlenmez ise baskı sırasında parçaya damlayabilir ve dediğiniz gibi izler bırakır.

2. Nozzle uzun süre sıcak olarak bekletilmiştir ve bu süre içerisinde baskı yapılmamıştır. Bu durumda nozzle'ınızın içerisinde bir miktar filament yanabilir ve ilk seferde görünmese de baskı sırasında arada bir bu yanık filamenti baskınıza bırakabilir. Bunu çözmek için de baskından önce bir miktar filament ekstrüzyon edebilir yahut tamamen tıkalıysa nozzle iğnesi ile temizleyebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dediklerin olabilir, dikkat edicem. ilk ve asil sorunu tekrar anlatmaya calisayim.

tabla ayarini ilk kagit yoluyla yapiyorum. hafif temas oluyor ve deger z -2.75 te oluyor ve bu degerdeyken baskilarim sorunsuz. mesela ertesi gun tekrar acip tabla ayari yaptigimda nozzle epey bir yuksekte veya alcakta oluyor, genelde de asagida. tekrar kagit ve oto level yaptikca daha asagida, yaptikca daha asagida cikmaya devam ediyor. ardindan resetledigimde tekrar en basa donuyorum ve bir kac kere yaptigim tabla ayaraindan sonra -2.75 cikiyor ve baski alabiliyorum. start gcode kodlari ile veya donanimla alakali olabilir mi bilmiyorum ama her zaman olmadigi icin ihtimal vermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antisocial77 -- 6 Mart 2023; 14:33:53 >
  • Merhaba, cura da extruderin ivme ayarı ile ilgili bir bölüm varmı? Bazen geri çekip tekrar extrude ederken tık tık sesler geliyor. Sadece geri çekip tekrar extrude ederken yapıyor bunu ve ses geldiğinde eksik katmanlar oluşuyor. İvme ayarından şüphelenme nedenim extruderi izliyorum geri çekme ve verme hareketlerini çok sert bir şekilde yapıyor. Yani filamenti geri çekiyor tekrar verirken bir anda yükleniyor ve bu durumda motor adım kaçırıyor gibi.

Geri çekme mesafe ve hız ayarlarım olması gerektiği gibi, motorların vrefleri de ayarlı onlarla ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Extruderin yaylı tansiyon civatasını bir miktar gevşetsem bir etkisi olur mu? Emin olmadan denemek istemiyorum boş yere ayarını bozmak istemiyorum çünkü.

• 
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.