Filamentleri 1.75mm alman gerek, digeri uymaz. Filament degistirme isi benim en cok kullandigim ozelliklerden biri, cok degisik efektlere olanak veriyor. Otomatik yada manuel sekilde olabilir ama cura dan nasil hallediliyor acikcasi bilmiyorum. Geri kalan sorulari ender sahipleri yanitlayabilir. Filament degisimine ornek: Ilk 3 katman siyah geri kalanlar transparan. |
|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (342. sayfa)
-
-
sunu anlayamadim hocam. nozzle 0,2 de var 1 de var. 1.75 capli filamenti kaclik nozzle da kullanabilirim, bu araliklarin hepsine mi uyuyor? ya da 2.85 lik filament hangi nozzle da kullaniliyor?
-
2.85 filament neredeyse kullanilmiyor, onu kullanmak icin printerda degisiklikler yapman gerek.1.75 standarttir ve her nozzle ile kullanabilirsin.
-
Arkadaşlar cr-10 yazicimda bugun çıktı alirken baskinin ortasinda z ekseni bir anda sifira iniyor sonra da hareket etmiyor.Bir daha yazdırdım fakat baskinin farkli bor asamasinda ayni durum meydana geldi.Bos kalibrasyon küpü yazdirdim onda bir sikinti cikmadi. Sizce sorun donanimsal mi yazilimsal mi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Z ekseninin motorunu ve lead screw ini kontrol edin sorun orda gibi duruyor.
-
Motion kismindan yukari aşağı hareket ettirdim. Sorunsuz yukari aşağı hareket ediyor.
Sorun sd karttan kaynaklanmiş. Sd karti bicimlendirip(hızlı bicimlendir seçeneği pasif) tekrar yazdirdim ve sorun çıkmadı
merhaba, s1 pro da hemen her gün tabla ayari yapmak zorunda kaliyorum. hatta 2 baskida 1 diyim. bazi vidalar gevsekti onlari siktim olmadi.tabla altindaki vidalari sikayim dedim bosa donuyorlar o yuzden esit yukseklik olcemedim. baska bir sorun var herhalde diye arastirirken kalibrasyon yapiliyormus. ekstruder, e steps.
videolardan baktim ama cok hassas olcmek gerekiyor sirf o yuzden kumpas aldim. gelene kadar onerileriniz varsa memnun olurum.
-
allah kolaylik versin, yazdiklarini okuduktan sonra 3-4 sene oncesi bir film gibi gozumun onunden gecti daha dogrusu korku filmi gibi. kac sene gecmis creality bir adim ileri gidememis demekki. mesela su alt tablanin ayarlanabilir yapilmasinin mantigi nedir, okadar firma sabit yatak kullaniyor bir bildikleri var demekki. bilmiyorsan ornek alirsin ama yok ayni tas ayni hamam.
bu problemler artik 3d printerlarin ilk ciktigi zamanlarda kaldi belki 3-4 sene once normal diyebilirdik ama yani bugun hala bu problemlerin konusuluyor olmasi bile saka gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 18 Ocak 2023; 19:55:52 > -
Yaylar sert değilse sert yayla değiştirin yada silikon takın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
buna herhalde kesin sabit sabit ayak modu yapan olmustur en guzeli o, ayari bir kere yaparsin senelerce bozulmaz. ben en son printeri ilk aldigim gun yaptim
-
su kalibrasyon isini halledebilirsem ve sorun devam ederse ayaklari sabitlemeyi denerim. sorun o mu degil mi bilmiyorum cunku.
-
Arkadaşlar Ender 3 s1 kullanıyorum. Akıllı priz alıp açma kapama işini bu şekilde yapsam cihaza bir zarar verir miyim?
Birde s1 için custom fw kullanan var mı?
-
ender 3 s1 pro ile s1 arasında ne fark var aradaki farka değermi
-
extruderin yukari asagi hareketinde garip bir ses olmaya basladi bugun. ugultu seklinde diyim. bilgisi fikri olan var mi nedendir nerdendir? elle yaptigimda olmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antisocial77 -- 22 Ocak 2023; 11:23:46 > -
1- Pei tabla. Pei en iyi tablalardan biri olarak görülüyor. Normal S1 in tablası ile de sorun yaşamazsınız pek ama isterseniz 500 lira civarına pei tablayı siz de alabilirsiniz.
2- 300 dereceye çıkan all metal hotend. Bu da normal S1 e 200tl civarına takılıyor. Eğer polikarbon gibi yüksek sıcaklık isteyen malzeme basmayı düşünmüyorsanız gerek yok. Hatta bazı kullanıcılar nadir de olsa all metal hotend ile pla basarken sızıntı sorunu yaşayabiliyor.
3- Lamba (gereksiz)
4- Dolunmatik ekran. Görselliği daha iyi ama bence gereksiz sonuçta baskı kalitesini etkilemiyor. Fiziksel tuş daha pratik bile diyebilirim.
Çok bilgilendirici oldu. Teşekkürler
-
Kullanıyorum bir sorun olmadı. Zaten normal açma kapama tuşu da direkt elektriği kesiyor.
-
Haklısınız aldım bir tane. Nasılsa her yerde kullabilecek bir cihaz.
-
Baskı biter bitmez kapatmayın ama. Nozzle sıcaklığı 40 50ye düşmeden kapatmayın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X