Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (340. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.932
Cevap
186
Favori
292.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yurtdışından almak eskisi kadar karlı değil. Türkiye'de varsa Türkiye'den almak daha iyi.

• Merhaba, bir süredir üç boyutlu yazıcı prototipi geliştirmekteyiz. Hem sizlerin projeye eklemek istediği şeyleri öğrenmek hem de prototiplerimizi test kullanıcılarına ulaştırmak için yaklaşık 5 dakikalık bir anket hazırladık. Özellikle 3B yazıcı kullanıcısı olan arkadaşlarımızın fikirleriyle bize destek sağlamaları son derece önemli.

• slm arkadaşlar, bmg extruder kalibrasyonu hakkında bilgisi olan varmı? yazıcı cr6 se

• 3d yazıcı ile kasa ön mesh panel tasarımı yapan bir yer arıyorum. Önerisi olan var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt
    Özelden mesaj attım. Yardımcı olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 1 Ağustos 2022; 8:55:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobi amaçlı düşünüyorum, modelleme konusunda idare eder seviyedeyim ama hiç 3d yazıcı kullanmadım. Çeşitli ürünler var sanırım, filementler hesaplı gibi görünüyor ama çeşitleri var. Yazıcılarda makas biraz açılıyor, ben şu amaçla düşünüyorum atıyorum plastik bir ürün var herhangi nedenden kasası kırıldı ben baştan tasarlayıp makineden çıkarmak istiyorum, tablası örneğin 23*23 bana yeterli gibi ama eski pet şişeyi değerlendirmek istersek her makinaya olmuyor gibi anladım. Sık kullanılmayacak ama yedek parça konusunda da üzmeyecek giriş orta seviye bir şey önerir misiniz?

• Çağdaş kullanıcısına yanıt

sizi creality paklar sanirim ama son cikan modellerden pek haberim yok. son modelleri takip eden arkadaslar yardimci olabilirler. Pet sisenin print derecesini bilmiyorum ama yinede all metal hotend sistem alirsaniz isiniz gorur onlar 300 derece civarina kadar cikar. klasik eski creality modelleri hatta eminim cogu yeni modelde 240-250 dereceye kadar falan basim yapabilir. Tek degisken dedigim gibi basim isisi.

• iyi günler hobı amaclı yazıcı arayısına gırdıgımde ıkıncı el bır yazıcı almaya karar verdım. ender modellerıne bakarken ıkıncı elde brı urunle karsılastım.

Flashforge Creator Pro bu urun hakkında bılgısı olan var mı acaba? tavsıye edermısınız, pıyasada cok satılmadıgını gordum. tutulmadıgındanmı acaba yoksa fıyatından dolayımı bılemıyorum.

yardımcı olursanız sevınırım, iyi günler.

• Eyvallah hocam, odaya bir ayar çekmekle başlayayım. Bu iş için çok oyalandım.

• Ender 3S1 ile giriş yaptım sonunda uzun zamandır istediğim bir şeydi kendim tasarım yapıyorum ufak tefek. Kutusundan çıkan beyaz filament bitince haftasonu makina yattı :)

Arkadaşlar benim sormak istediğim filament satın alımında izlediğiniz yol nedir. Ben E-Sun 1 kg Beyaz siparişi verdim.Kaliteli marka olduğu söylendi gerekirse boyarım.Renkli filamentleri Porima firmasından almayı düşünüyorum ama aynı firmadan ürünler arasında bile kalite farklı oluyormuş malum ülkede enflasyonda var toplu alım mı yapmak mantıklı yoksa 1 tane sipariş edip kalitelerini test etmek mi ?

2.Sorum saçma gelebilir adete,kullanıma göre değişir ama 1kg filament tahmini ne kadar götürüyor sizi. Genelde Haftasonları kullanılacak haftada 24-36 saat çalışır gibi.

• incubus77 kullanıcısına yanıt
    Microzey, elas bunlar son 1 aydır kulandığım ürünler. Bir sıkıntı yaşamadım.
    Uzun zamana bakacak olursak 8 10 farklı filament markası denedim 1 2 di hariç almam bunu bir daha dediğim olmadı. Hangisi bütçeme uygun ve kaliteliydi oradan devam ediyorum.
    Filament harcaman sana bağlı. 2 günde 1kg bitirdiğimi de bilirim. 1 ayda 1kg bitiremediğimi de bilirim.
    Tavsiyem 1 tane alın. Memnun kalırsanız devamlı o markadan gidersiniz

• 2 aydır kullanmıyordum, çıktı alayım dedim bu şekilde basıyor. creality cr6 se model. bu süreçte pcye format atıp ultimaker cura'yı yeniden kurmuştum, yazıcı modeli seçip ayarlamaları kendi yapıyordu değil mi? ekstra bi ayar yapmamıza gerek yoktu.

birde az önce error:204 hatası verdi

neden oluyordur sizce? kayışları kontrol ettim

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 24 Ağustos 2022; 22:42:29 >

• Arkadaşlar fusion 360 da 3cm çapta 5 cm yükseklikte bir boru çiziyorum ve stl formatında kaydediyorum kayıt birim ölçüsü santimetre. Bunu alıp curaya attığımda malesef cura bunu 3x3x5 milimetre olarak görüyor ve minicik bir boru haline dönüşüyor ne çizersem çizeyim aynı sorun var yardım edebilecek var mı nasıl çözerim bu sorunu ?

• Mm olarak çizsen?

• saasc S kullanıcısına yanıt

Deneyeyim birde öyle deneyeyim hocam. Denemekten bişey kaybetmeyiz. Bu arada bir iki tane ufak parça bastım tablaya yapışma sorunu yaşadığım için hafif pritt sürdüm tablaya oda orda kalıntı yaptı

tablaya zarar vermeden nasıl temizleyebilirim fikri olan yazabilir mi.

• Ben ayna kullanıyorum. Biraz çeşmede ıslatıp prille ovalıyorum pritin çıkması için

• saasc S kullanıcısına yanıt

bende orjinal tabla var camdanmı yapmışlar tam anlayamadımda üstünde baskı var creality diye bende bi ovalayım bakalım inşallah bozmayız. Pritsiz baskının yapışması sağlanamazmı ben bir türlü yapıştıramadım tablaya baskıyı gezip duruyor tablanın üstünde mecbur prit sürdüm ama geçen baskı bitti baskıyı tabladan kaldırana kadar anam ağladı öyle bir yapışmış ki.

Baskı bittikten sonra tablayı soğutarak mı cıkarıyosunuz siz baskıyı direk almamızın bir sakıncası var mı ?

Birde makineyi kapamadan önce soğutma şartımız var mı soğutmadan kapatmanın zararı var mı.

• Normalde yapistirici, sac spreyi vs gibi seylere gerek yok ben 2 senedir birsey surmedim surmeyi gerektirecek hic bir problemle de karsilasmadim kenar kalkmasi gibi.. Bu baski aldiginiz yuzeyle alakali, cam gibi materyallere yapisma biraz zayif olabilir ondan gerekiyordur. Yani cozumu var ama tablayi degistirmeniz lazim. Ikinci bir konu da camdan baskiyi sokmek bazen izdiraba donusebilir, eger tabla esnek olursa sokumu sadece bir kac saniye aliyor. daha once kolayligi gostermek acisindan buraya bir video atmistim yine atayim.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021Kman Byoutube
    Prusa MINI print ayirma
    https://www.youtube.com/watch?v=TqsxF8wq8Lc

Baski bittikten sonra sogumasini beklemeniz lazim cunku sicak halde iken print hala rahatlikla kivrilabilir ve kalici deformasyona ugrayabilir, tabla ortalama 35 dereceye dustugunde sokumu gerceklestirebilirsiniz, ayrica sokum kolayligi acisindan da sicaklik dustukce tutunma gucu duser yani ne kadar soguk okadar kolay sokum diyebiliriz.

• Merhabalar. Prusa steel yazıcım var Marlin 2.1.1 de eeprom ayarını aktif edince eeprom version mismatch hatası alıyorum. Çözüm olarak m502 daha sonra 500 gönderin deniliyor fakat repetier üzerinden de, pronterface üzerinden de gönderemedim. Yardımınızı bekliyorum.

• İkinci el İKEA’nın lillabo tren seti aldım. Tahta rayların bağlantısını yapan plastik parçalardan 5 tanesi eksik. 3s yazıcı ile bunlardan yapılabilir mi, eğer yapılırsa, ücreti karşılığında yapabilecek biri var mı?

EKLEME : Samet Bey @Saasc bana bu konuda yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneSerhat -- 22 Kasım 2022; 20:10:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.