Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ewet kit olarak sordum
  • Merhaba,

Blogta montaj aşamalarına yeni bir konu ekledim.

Linki :http://www.3dprintermacerasi.com/2014/07/montaj-asamalar-4-adm-z-asansorunun.html

Saygılarımla....
  • Tekrar merhaba,

Ozgurtheking'in yukarıdaki mesajlarından birinde bahsetmiş olduğu aseton buharı yöntemini bir modele uyguladım. Model yüzeyi çok daha pürüzsüz ve parlak bir hale geliyor, estetik olarak daha başarılı. Tabii yöntem plastiği erittiği için biraz detay kaybı var ama çok fazla dikkat çekmiyor. Aseton buharı sıcak veya soğuk olarak modele uygulanabiliyor. Ben daha güvenli olduğunu düşündüğümden soğuk aseton buharı yöntemini kullandım. Yaklaşık 45 dakika- 1 saat kadar buharın temas etmesi gerek. Soldaki resim buhar uygulanmadan önce, sağdaki ise sonra.

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrMaestro -- 5 Temmuz 2014; 9:31:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

ewet kit olarak sordum
    Elektronikli ve elektroniksiz fiyatlar ne civarda acaba?@serkanc
  • Kullanilan kizak ve linear rulmanların ölçüsü nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Ozgurtheking'in tasarladığı Ozoflex extruder'i kullanarak Sigma 3D'de dün ilk kez Ninjaflex filamenti ile baskı yaptım. Aşağıdaki videoda Ninjaflex ile yaptığım iPhone kılıfını görebilirsiniz. Gerçekten oldukça esnek bir materyel ve birçok kullanım alanı olabilir. Baskı için ABS benzeri sıcaklıklar istiyor. Ben 230-245 derece arası denemeler yapıyorum. En önemli sıkıntısı hemen nozzle'dan akma eğiliminin olması, o sebeple çok kolay ipliklenme yapabiliyor. Ama iplikleri kesmek zor değil çok sert olmadığından. Ayrıca bütan gazlı çakmak ile şöyle bir üstünden geçildiğinde iplikler hemen büzüşüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=4AZELSkiFI4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrMaestro -- 10 Temmuz 2014; 21:26:00 >

• Tebrikler DrMaestro,
    Tebrikler Özgür kardeşim.

Bunun kombine çift extruder olarak kullanılması mükemmel olur.
    Objenin iç kısmı abs yada pla ile iskeleti oluştururken dış kısmı da Ozoflex ile son yüzey işlemi yada son yüzey işlemine hazırlık kısmı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feridund

Kullanilan kizak ve linear rulmanların ölçüsü nedir?

Merhaba,
    lineer eksenlerde
    8 mm krom kaplı indüksiyonlu mil
    ve
    LME08,
    SCE08, rulmanlar kullanılmaktadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolkoroglu

Tebrikler DrMaestro,
    Tebrikler Özgür kardeşim.

Bunun kombine çift extruder olarak kullanılması mükemmel olur.
    Objenin iç kısmı abs yada pla ile iskeleti oluştururken dış kısmı da Ozoflex ile son yüzey işlemi yada son yüzey işlemine hazırlık kısmı olabilir.

Erol Bey merhaba,

ilginize çok teşekkür ederim,
    dediğiniz tasarım mümkün, ancak malesef biz printer geliştirme işlerini bırakıyoruz, stokları bitirip sadece mevcut olanlara destek vereceğiz ve bireysel devam edeceğiz.
    Türkiyede reprap mantığı malesef anlaşılamadı, telefon parasına satılan ve endüstriyel 7/24 çalışan bir makina için 30000 liralık makinanın teknik desteği isteniyor.
    Kimse 2 kelime araştırmak ve anlamaya çalışmak istemiyor. 10 saat aralıksız çalışamayan, nozulu değişemeyen bir hotendi kullanmak yerine
    baştan birsürü masrafla geliştirdiğimiz 7/24 günlerce test ettiğimiz hotendi kullanmanın farkını anlatamadık.
    Bu ve buna benzer nedenlerle ilk Türk tasarımı reprap yazıcı Sigma3D nin başka versiyonu satışa yönelik olarak geliştirilmeyecek. Mevcut cihazlar uzun yıllar çalışmaya devam edecektir.
    Forumdaki arkadaşları tenzih ederim, buradan gelenlerle bir sıkıntı yaşamadık ancak genel durum bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtheking -- 11 Temmuz 2014; 10:58:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

Merhaba,

Ozgurtheking'in tasarladığı Ozoflex extruder'i kullanarak Sigma 3D'de dün ilk kez Ninjaflex filamenti ile baskı yaptım. Aşağıdaki videoda Ninjaflex ile yaptığım iPhone kılıfını görebilirsiniz. Gerçekten oldukça esnek bir materyel ve birçok kullanım alanı olabilir. Baskı için ABS benzeri sıcaklıklar istiyor. Ben 230-245 derece arası denemeler yapıyorum. En önemli sıkıntısı hemen nozzle'dan akma eğiliminin olması, o sebeple çok kolay ipliklenme yapabiliyor. Ama iplikleri kesmek zor değil çok sert olmadığından. Ayrıca bütan gazlı çakmak ile şöyle bir üstünden geçildiğinde iplikler hemen büzüşüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=4AZELSkiFI4

merhaba,
    paylaşım için teşekkür ederim,
    pratik yapma şansım olmamıştı,
    en kısa zamanda ben de deneyeceğim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtheking -- 11 Temmuz 2014; 10:33:16 >

• ozgurtheking kullanıcısına yanıt
    @ozgurtheking
    Merhabalar, konuya yazmamış olsam da ben de başından beri takip edenlerdenim. Biz de iki arkadaş amatörce reprap tasarımları ile uğraşıyoruz.
    Yaptığınız çalışmalar gerçekten takdire şayan, ancak Türkiye'de henüz anlaşılamamış olmaması üzücü, ama şundan eminim, ileri de birgün ülkemize de bu konunun önemi anlaşıldığında sizlerin çalışmaları bunun temellerini oluşturacaktır. Bu anlamda ürün geliştirmeye devam etmiyor olmanız üzücü ancak ürünün tasarımını açık kaynak yapma fikriniz var mı? Hem bu sayede özellikle yurt dışında yaptığınız çalışmaları duyurmanız daha kolay olacaktır.
    İyi günler.
  • Merhaba,
    ilginize çok teşekkür ederim,
    şimdilik geliştirmelere sadece bireysel olarak devam etmeyi düşünüyoruz sadece satış vs konularından uzaklaşıyor olacağız,
    açık kaynak konusunda aynen sizin gibi düşünüyoruz, uygun bir zamanda bir wiki sayfası ile ticari hakları bizde kalmak ve bireysel kullanım şartı ile kaynakları açmayı planlamaktayız.
    forumu takip ettiyseniz bu konuyu başka bir arkadaş daha önermiş destek verebileceğini belirtmişti,
    zaten şu andaki versiyon epey denemelerden sonra son halini aldı ve stabil çalışıyor, çok fazla modifiye istemeyecektir.
    iyi günler.
  • Ben başladım. Herşey tamam anladım ama extruder yada flamentin bağlı olduğu kafa işine aklım yatmadı. Aliexpresten hazır alacağız artık.

Yaptığım çalışmayı stl olarak kaydedip repetier ile slice yapıp , yine repetier ile yazdırıyoruz doğru mu anlamışım. 3D tasarım için ac3d yazılımını kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu abs denilen madde 25 kg lık pakette oluyormuş. bunu nerden alabiiriz. Yazzıcı bitince flamenti bari ucuza getirelim :) flament çekmek yazıcıyı yapmaktan kolay geldi. önce flaxtruder mi yapsam ne :)
  • Bu arada marlin firmware kullanacağım. Pc de stl dosyalarını arduino ya göndermek için repetier. başka yazılıma ihtiyaç yok sanırım.
  • selamlar, uzun zamandır giremiyordum foruma. sigma3d nin devam etmiyeceğine üzüldüm gerçekten. yabancılar almış yürünmüş diy 3dprinter da biz yine insanlara anlatamıyoruz peehh.

neyse @DrMaestro ninjaflexi nerden tedarik ediyorsunuz? ve diğer filamentlerinizi? burdan yazmak sakıncalı olacaksa özel mesaj olarak iletmenizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
  • bende bu 3d yazıcılara merak sarmıstım yazılarınız okuyordum,konunun kapanması gayet uzucu :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: feridund

Bu arada marlin firmware kullanacağım. Pc de stl dosyalarını arduino ya göndermek için repetier. başka yazılıma ihtiyaç yok sanırım.

Oncelikle kendiniz yapiyor olsaniz da hotendi bizden alabilirsiniz, cin mallarinda sorun yasayabilirsiniz.
    Plastik hammadde satan yerlerden alabilirsiniz. Filament extrusion isi kabaca kolay gorunse de gercekten. Hassasiyet isteyen bir istir. Once printer yapip baskilar alin, sonra filament isine bulasin derim
    Stl dosyalarini once slic3r veya cura tarzinda bir programla gcode olusturup, onu repetier ile marline gondermeniz gerekir. Marlin firmwarei sadece gcode yorumlayicidir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutsuz4

bende bu 3d yazıcılara merak sarmıstım yazılarınız okuyordum,konunun kapanması gayet uzucu :(

Ozgur beyin dediklerini yanlis yorumladiniz sanirim. Elimizde olan kitler satildiktan sonra daha yeni kitler olmayacak demek istedi. Destek hep devam edecek, yanda baslik altinda paylasimlar, hatta belki yeni teknolojiler de konusulacak ama sadece satis konusunda geride kalacaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: bermanX

selamlar, uzun zamandır giremiyordum foruma. sigma3d nin devam etmiyeceğine üzüldüm gerçekten. yabancılar almış yürünmüş diy 3dprinter da biz yine insanlara anlatamıyoruz peehh.

neyse @DrMaestro ninjaflexi nerden tedarik ediyorsunuz? ve diğer filamentlerinizi? burdan yazmak sakıncalı olacaksa özel mesaj olarak iletmenizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

Merhaba.

Ninjaflex'i doğrudan üreticisi olan "Fenner Drives"'tan satın almıştım. Linkihttp://www.fennerdrives.com/ninjaflex3dprinting/_/3d/
    Türkiye'ye İngiltere'den gönderiyorlar ama yalnız DHL FedEx gibi özel kargo şirketiyle yollama seçeneği var. Şunu söylemek gerek ki Ninjaflex oldukça pahalı bir malzeme. Yarım kilosu 50 euro gibi bir fiyattan satılıyor ve yanlış hatırlamıyorsam 25-30 euro da kargo biniyor. Ben iki tane yarım kiloluk makara almıştım, gümrüğe takılmadan nasıl geçti anlamadım. Gümrüğe takılırsa bir 150 TL ardiye ve 60-70 TL vergi de biner, toplam maliyet yarım kilo başına neredeyse 260 TL'ye gelir! Daha ucuz alternatiflere ihtiyaç var.

Diğer filamentler için kaynaklar var. ABS'yi Serkan Bey cihazın kitini satın alırken bol bol vermişti. PLA için colorfabb'ın filamentini kullandım. Onun 750 gramı yaklaşık 140 TL'ye geliyor. En ucuz seçenek ABS.

İlerde laywood, laybrick gibi filamentleri deneyeceğim ama onlar da çok ucuz seçenekler değil.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.