Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: htore

arkadaşlar bişey merak ediyorum.dlp projeksiyonlarda ekranda dalgalanmalar gözüküyor.mesela arkadaş yukarıda bir video paylaşmış.

http://turkcedersler.co...z-kullan%C4%B1m-videosu

Burada gözüken dalgalanmalar gerçekten var mı yoksa çekimden mi acaba.

Çekimden kaynaklıdır. Bende de DLP var, hiç dalgalanma falan yok. Kimsede olduğunu da sanmıyorum. Almayı düşünüyorsanız içiniz rahat olsun. Zaten dalgalanma olsa kimse almaz bu cihazları.
  • 3d için iyi yada kötüden kasıt nedir acaba.derinlik mi mesela...acer x1340 wh almayı düşünüyorum,3d performansını değerlendirir misiniz.
  • Mastercodex 3D Modülatör

Türkiyenin ilk patentli 3D modülatörü

• 3d için iyi yada kötüden kasıt nedir acaba.derinlik mi mesela...acer x1340 wh almayı düşünüyorum,3d performansını değerlendirir misiniz.
  • Optoma hd600x, converter gerektirir mi yoksa direkt olarak bilgisayarı bağlayıp gözlüğü takıp 3d yayın alabilir miyiz?
  • robotica R kullanıcısına yanıt
    Optoma Hd600x modelli cihazı direk VGA bağlantısı ile PC ye bağlayabilir ve 3d izleyebilirsin.
  • Epson tw3200 full hd projeksiyonum var ama 3d değil.

Netten red-cyan 3d gözlük aldım bugun. Stereoscopic Playerı keşfettim daha önce indirdiğim Madagaskar 3 fullhd 3d sbs mkv filmi steroscop player ile laptopta denedim red-cyan gözlüklerle.Gayet net temiz görüntü aldım.Aksam leptopu projeksiyona bağlayıp büyük ekranda izliyeceğim.

Sorum şu bu red-cyan gözlüklerle göz sağlığını bozmamak için nekadar izlemek gerekir.Çocukların bu gözlüğü takması sakıncalı mı?
    Normal pasif ve aktif 3d gözlükler daha mı iyidir göz sağlığı için?En az rahatsız edici hangi gözlüklerdir?
  • red cyan gözlükler 50 yıldır kullanılıyor...

renkli camdan ibarettir... aktif yada pasif yeni nesil gözlükler ne kadar zararlıysa o kadar zararlıdır...

normalden fazla kullanımlarda zararlıdır yani sadece herşeyde olduğu gibi...

tavsiyem epson tw5200 yada tw6100 ile cihazı geliştirip aktif sisteme dönüş yapmanız...

uygun fiyatlı ürün düşünürseniz benq w1070, optoma hd25e modelleri forumda meşhurdur...

3d nin tadını red cyan ile aldıysanız yeni nesil sistemlerle çok daha fazla keyif alırsınız...
  • Benq 1070 ve optoma hd 25 i bende düşünüyorum.Forumdan takip ediyorum.Bu iki marka ve modelin 3d dlp gözlükleri 3d 1080pmkv filmleri 120 hzde mi 144 hz demi gösteriyor.Forumda okuduğum kadarıyla sadece orjinal bluray filmleri 144 hzde izlenebilmekte.Optoma hd25e de 144hz desteği var ama pahalı malesef.
  • Pasif 3D gözlükler sağlık açısından daha kullanılabilirdir. Çünkü Aktif Shutter gözlükler 3D görüntülerini beyne iletebilmek için direk ve keskin LCD tetiklemesi ile hareket eder ama pasif 3D gözlük sistemlerinde 3D görüntüler göze dairesel ve yumuşak bir şeilde geldiği için gözler daha az yorulur. Genel olarakta 3D izlemesi yaparken her 1 saatte 10 dk. gözleri dinlendirmek göz sağlığı açısından yararlı olacaktır.

Yinede aktif shutter kullanmak istersen RF3D gözlükleri kullanmanı tavsiye ederim. RF 3D gözlükleri Türkiyede en uygun Animanya şirketinden satın alabilirsin. (http://www.animanya.com/iletisim/ )
  • optomahd 25dlp gozlukler ve epson projeksiyonun kullandigi gozlukler aktif shutter oluyor lgnin cikardigi ucuz yollu gozlukler pasif gozluk oluyor sanirsam.sinemada kullanilan gozluklerde aktif shutter sanirsam
  • Optoma HD25 ve Epson cihazlar ile verilen gözlükler aktif shutter dır. LG ,Philips gibi TV üreticileri pasif 3D gözlükler kullanıyorlar. Ayrıca önceden 3D sinemalarda Xpand aktif shutter gözlükler kullanılıyordu ama şimdilerde 3D Modülatörlerin çoğalması ile artık sinemalarda aktif shutter gözlük yerine pasif dairesel 3D gözlükler kullanılmaktadır.

Pasif sistemler şu anda Home Theater ortamları için biraz pahalı olup , önümüzdeki yıllarda muhtemelen ev kullanıcıları da bu nimetten yararlanacaktır. Yinede dediğim gibi eğer aktif shutter gözlük kullanacaksan DLP Link gözlük değil RF3D gözlük satın almalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Pasif 3D gözlükler sağlık açısından daha kullanılabilirdir. Çünkü Aktif Shutter gözlükler 3D görüntülerini beyne iletebilmek için direk ve keskin LCD tetiklemesi ile hareket eder ama pasif 3D gözlük sistemlerinde 3D görüntüler göze dairesel ve yumuşak bir şeilde geldiği için gözler daha az yorulur. Genel olarakta 3D izlemesi yaparken her 1 saatte 10 dk. gözleri dinlendirmek göz sağlığı açısından yararlı olacaktır.

Yinede aktif shutter kullanmak istersen RF3D gözlükleri kullanmanı tavsiye ederim. RF 3D gözlükleri Türkiyede en uygun Animanya şirketinden satın alabilirsin. (http://www.animanya.com/iletisim/ )

ben animanya yı aradım sizde ucuz deyince fiyat almak için...fiyat hiç öyle ucuzda değil, fiyat olarak 110 dolar artı KDV, emitter da isterseniz 15 dolar artık kdv de o...ben boyut digitalden optoma gözlükleri, içinde emitter da geliyor, 250TL almıştım pazarlık ile...bende ucuz deyince estar america gözlükleri gibi 50-60 dolar birsey sandıydım, gözlük optoma ile aynıymış ama üzerinde optoma yazmıyormus falan filan dediler...bence fiyat çok fahiş noname bir ürün için...
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Fiyatları bilmiyorum tabiki . Animanya şirketi ile ortak çalışmalarım olduğundan önerdim sadece. Tabiki bu piyasa serbest piyasa. Estarda fiyatlar ucuz ama o fiyatlar Amerika fiyatı. Tabiki kişisel bazda getirtildiği zaman haliyle çok hesaplı ama ticari olarak toplu olarak getirten bir firma bu ürünler için Kargo + Navlun + Ordino + Gümrük Vergisi gibi dünyanın vergisini ödüyor.Böylece fiyat haliyle yukarılara tırmanıyor.Fiyat belirleme konusuda firmaların kar marjlarına kalmış birşey. Bu yüzden benimki sadece bir tavsiyedir. Daha iyi fiyat politikası sergileyen başka firmalar varsa paylaşmanızı öneririm.Böylece hepimiz en ucuz fiyatı yakalayabiliriz.

Marka konusunda da olay şöyledir. RF 3D gözlüklerin patent lisans hakkı Bit Cauldron firmasına aittir. Bu şirketten Lisans alan herkes üzerine markasını basarak satış yapabilir.Gözlüğün üzerinde Optoma, Estar,Max Vision yada ne yazarsa yazsın sistem aynı. Ayrıca buradan yapacağınız eleştirileri firma sahibinin değerlendireceğinden de hiç şüphem yoktur.
  • Selamlar

Dün Optoma HD25 konusuna yazdım ama henüz cevap gelmedi, belki burada gören daha fazla olur diye burayada yazıyorum.

Boyutdijital'de bir süredir kampanyada olan OEM DLP Link 3D gözlüklerden alan veya deneme şansı olan, Optoma'nın orjinal gözlükleriyle kıyaslama şansı olan oldu mu acaba ?
    Bir ara bir karşılaştırma yapıldığını, OEM gözlüklerin biraz daha karanlık kaldığının söylendiğini hatırlıyorum ama bu aynı model mi ondan emin değilim.

2 tane orjinal gözlüğün yanına 2 tane daha eklemek istiyorum ancak orjinal ile bu model arasında kararsız kaldım.
    Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

http://www.boyutdijital.com/OEM-DLP-Link-3D-Gozluk-3D-Projeksiyon-Cihazi-Gozlugu,PR-10686.html
  • breakerman kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bahsetmiş olduğun OEM Gözlükler Hi-shock 3D fimasına ait aktif gözlüklerdir ve kalite olarak Optoma'nın gözlükleri ile karşılaştırılamaz bile. Tüm DLP Link gözlük üreticilerinin gözlüklerinde kullandığı yazılım aynı olup gözlüğün kalitesini kullanmış oldukları liquid crystal camın kontrast oranı ve camın tepkime süresi belirler.Bu yönde Optoma Aktif shutter gözlüklerinde en iyi camları kullanmaktadır.

Eğer elinde orjinal gözlüklerin varsa şunu söylemeliyimki ilk baktığında fazla bir fark hissedemeyebilirsin ama kullandıkça ince farkı görebilirsin. Tabiki Oem almaya değermi diye sorarsan neden olmasın. Mesela ben Yurtdışından 144 Hz DLP Gözlük getirdim ve süper görüntü kalitesi var. Ayrıca eğer projeksiyonun destekliyorsa kesinlikle RF3D gözlük almanı da tavsiye ederim. Cihazın emitterı üzerinden dark time ve kontrast ayarını yapabiliyorsun.
  • Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevap için teşekkürler. Tabiki aynı kaliteyi beklemek hata olur. Zaten birisinin fiyatı diğerinin iki katı. Asıl mevzu yüzde kaç performans farkı oluşuyordur. Söylediğin gibi aradaki fark "ince fark" olarak tabir edebileceğimiz şekildeyse, yani %20-25 arası bir farksa kabul edilebilir ama fazlası ise orjinali düşünmek gerekli gibi. Bu konuda bir bilgin varsa yorum yapabilirsen sevinirim. Bu arada projeksiyon cihazım Optoma GT 750.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Merhaba ,

Şu adımları izlersen 3D alamamana imkan yok.

1- Projeksiyonun HDMI 1.3 uyumlu olduğu için PC ile projeksiyonu VGA kablosu ile birbirine bağla. ( HDMI kablo ile hiç denemdim bende )
    2- PC ye Stereoscopic Player programını kur.
    3- PC görüntü çözünürlüğünü projeksiyonun 3D desteklediği modlardan birine ayarla.
    4- PC görüntü tazeleme hızını 120Hz olarak ayarla.
    5- Sterescopic player programının genel ayarları yap.
    6- Stereoscopic player programına filmi yükle ve filmi başlat.
    7- Stereoscopic player ı tam ekran moduna al.
    8- Projeksiyonun 3D modunu aktif hale getir.
    9- 3D DLP Link gözlüğü aktif hale getir.
    10 - Normalde gözlüksüz olarak baktığında perdede görüntüleri üste binmiş olarak görmen gerekiyor. Gözlük ile baktığında ise 3D aktif olmuş halde görmen gerekiyor.

Stereoscopic menü ayarları - sırası ile
    -------------------------------
    Dosya >> Dosya Aç
    Dosya >> Yerleşim >> Yanyana - Önce sol görüntü ( Eğer yüklene görüntü Over/Under ise Üst-Alt Sol görüntü üstte seçilecek)
    Dosya >> En-Boy oranı >> 16:9

Görünüm >> Görüntüleme Yöntemi >> Yazılım Sayfa Çevirici
    Görünüm >> Ölçeklenmiş tam ekran

Bu ayarları bir dene olmazsa yeniden yazarsın.

Merhaba bu mesajda yazdıklarınız tüm cihazlar için aynıdır değil mi? Optoma Hd600x cihazım var. bununla uygulamak istiyorum.
    Birde bilgisayarın donanımının asgari bir özelliği olması gerekir mi? laptopum biraz eski ama geçici de olsa başka bilgisayarlarla da test yapabilirim.
    yardımınız için şimdiden teşekkürler.
  • breakerman kullanıcısına yanıt
    Bende Optoma GT750 kullanıyorum.Senin dediğin Oem DLP Link gözlük ve Optomanın orjinal gözlükleri elimde mevcut.Hatta elimde 144Hz DLP Link gözlük ve RF3D gözlükte mevcut. RF 3D gözlük dışındaki gözlüklerin aralarında öyle çok çok fark yok ama tabiki üretimde kullanılan plastik kalitesi bile kendini belli ediyor.Ben 3D izlemelerimde çok nadiren aktif shutter gözlük kullandığım için daha önceki tecrübelerimi aktardım sana.
  • sharp61 S kullanıcısına yanıt
    Evet bu ayarlar tüm DLP Link 3D destekli projeksiyonlar için aynıdır. 3D için PC donanımının iyi olması gerekmektedir. Bunun için minimum İ5 işlemci , 4 GB Ram ve directx 11 destekli yeni nesil bir ekran kartı. Zaten şu andaki donanımın ile deneme yapınca donanımının eksiklerini göreceksin.
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.