Şimdi Ara

3D RPG OYUN YAPMAK İSTİYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3d rpg oyun yapmak istiyorum hangi sistemler ve hangi programlar gerekiyo 3d oyun motoru kullanmayı bilen varsa bana öğretebilir mi acilllllllllll!!!!!

• Kod yazmayı biliyormusun? C++ falan?
  • hayır zaten genel olarak kod öğretmesi lazım birinin bana
  • kodlama (c# java mesela ) bilmen gerekiyor iyi derecede sonra modelleme yapabiliyor olman lazım.rpg yapıcaksan iyide bir senaryo lazım ciddi düşünüyorsan.Tek yapman çok zor .
  • evet bunu anladım ve 3d rpg oyun yapmak hakkında her şeyi bilen biri arıyorum %50 teklif ediyorum ben de senaryoyu yazıcam tabii
  • Ubity Engine'i kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altın Orda

Ubity Engine'i kullanabilirsin

teşekkürler deniycem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok kolay bir yol tarif edebilirim. en azından benim için kolaydı. 3Dmax programı ile karakter vs. bina modellemeleri yapabilirsin. Cryengine oyun motoru ile sandbox'tan oyun yapabilirsin hatta detaylı araştırma yaparsan çok harika bir yapay zeka kurgusu yapabilirsin. Ancak şunu bil bunları 1 kişi yapmak yorucu oluyor takım işi olunca harika oluyor.
  • Hocam ben türlü türlü işler yaparım seninlede çalışmak isterim senaryoda yazabilirim daha önce 2 tane kitap yazdımve kendim bastırıp arkadaşlar arasında sattım beğendilerse ama illa ben yazcsö diyorsan ben bana ne iş verirsen yaparım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • senaryo yazabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunreyiz07

Hocam ben türlü türlü işler yaparım seninlede çalışmak isterim senaryoda yazabilirim daha önce 2 tane kitap yazdımve kendim bastırıp arkadaşlar arasında sattım beğendilerse ama illa ben yazcsö diyorsan ben bana ne iş verirsen yaparım

oyun motorlarından kodlamadan C dili biliyo musun ve nerde yaşıyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boostrap

senaryo yazabilirim

senaryoyu zaten ben yazıyorum dün başladım 2 sayfa oldu ama grafiklerden anlıyorsan olur nerde yaşıyosun?
  • Elin değmişken 2 oyunda bana yapıver hacı be. Sevap alırsın. Hazır senaryoya başlamışken, 1-2 tanede roman yaz.

Sorması ayıptır neyin %50 sini teklif ediyorsun? Hayali şirketin mi? Hangi profosyonel senin komik mesajına cevap verir ki?

"Herşeyi yapabilen birisi bana kod öğretsin" = Oldu canım. Bi kaç sene, tüm boş vaktini sen buna ayır. 10 dakikada öğrenilmiyor... Sevmen lazım, tüüüüüüm boş vaktini harcaman lazım.
    "Grafikleri birisi yapsın, ben senaryo yazıyorum" = Senaryo yazmayı o kadar kolaymı sanıyorsun? Hepiniz edibiyat bitirmiş, mitolojileri, efsaneleri, fantastik evrenleri hatim etmişsiniz gibi senaryo yazmaya başlıyorsunuz. Senaryo yazmak kolaymı? Herşeyin bi zaman çizgisi olur, herşey buna oturur. Yoksa sürekli komik komik açıklarını bulurlar, hikayedeki kopuklukları bulurlar.
    Grafikten önce : hikayeye göre skeçleri olur, konsept çizimleri olur, sanat yönetmeni bunları alır 3d artistlerle birlikte hayat verir.
    Ekonomistin oyundaki para sistemini, alışveriş sistemini ayarlar. Programcılar bunları uygular. Ayrıca programlanan şeyleri kontrol eden ayrı ekip olur.
    Ücretli testerlar bulursun, onlar senin oyununu test eder, bugları bulur.
    Ses için orkestra tutarsın, öyle sağdan soldan hırsızlıkla yapamazsın. Çocuğunun çocuğu bile senin yüzünden borç ödüyor olur. Telif kısmını bi araştır.

Hiç düşündünmü neden oyunların yapımında MİLYON DOLARLAR harcanıyor.

Ha dersinki ben sanat yönüm güzel, oturuyorum programlama kasyorum, arkadaş grubumda var. Öğrenmek için proje geliştiriyoruz. Ozaman EYVALLAH!. Bi 3-5 sene uğraşır yaparsınız birşeyler. Hemde kendinizi geliştirirsiniz. Bunun dışında yazdığın yazı 14 yaşında birisi "hadin la oyun yapak" demiş gibi geliyor bana.

cghub.com
    www.cgtalk.com
    www.zbrushcentral.com

al sana grafikle alakalı 3site. Burada severek oynadığın oyunların görsel bölümünü bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 7 Ağustos 2013; 12:39:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selamgenclerbenencler

quote:

senaryo yazabilirim

senaryoyu zaten ben yazıyorum dün başladım 2 sayfa oldu ama grafiklerden anlıyorsan olur nerde yaşıyosun?

yok grafik anlamam
  • Ha!! diye yapılmıyor malesef.Hevesini kaçırmak istemem.Rpg maker falan kullanarak tek başına ufak çaplı birşey geliştirebilirsin ama 2d olur.3d için ekibe ihtiyacın var.Aynı zamanda 3d modelleme ve kodlama bilgisi kesinlikle olması gerekiyor.Şahsen ben şuan kod yazmayı öğreniyorum.Tek tük 3d biliyorum.Şuan kendimi geliştiriyorum.Oyun olayına rpg maker veya game maker ile başlamayı planlıyorum.Şahsen daha başarılı birşey ortaya çıkacağına inanıyorum.
  • quote:

quote:

senaryo yazabilirim

En basiti Game Maker kodlama bilmeden güzel bir şeyler yapabilirsin
  • quote:

quote:

senaryo yazabilirim

Oynayıp hayran kaldığın RPG oyunlarını binlerce kişi bir araya gelip yapıyorlar. Oyun bitince creditsi 1 saat sürüyor onların...
  • game maker la denede bi hevesle girersin sonra biraz çabalar uğraşırsın bişeyler sonra bakarsın olmuyor, elinde hiç birşey yok, vaktin boşa gider.
    tecrübeliyim bu konuda.
  • Seni görünce nedense aklıma direk Level dergisinden Tuna'nın yazdığı Big Boss bölümü geliyor

Çok acelecisin gibime geldi. iddiaya falan mı girdin birisi ile ?
  • http://www.youtube.com/watch?v=7VwMZQ0at2Y
    https://www.youtube.com/watch?v=BmphnrnL8cI

iki videoyu sırasıyla izle, sonra vazgeçersin belki.
    Sen sadece senaryo yazacaksın diğer herşeyi başkası yapacak ve %50 alacaksın :)
    Senin senaryoya harcadığın zaman sadece karakterin kaskını yapmak için ZBrush da harcanıyor :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.