Şimdi Ara

3D televizyonlar 2011'de ucuzlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Televizyonda 3 boyut teknolojisinin (3D) gelecek yıldan itibaren bütün ürünlerde kolayca bulunabileceğini belirten LG Türkiye TV Pazarlama Müdür Yardımcısı Ece Erdoğmuş, “2011'de üretimde patlama yaşanacak. 3D'lerin fiyatı düşecek” dedi
    05 Eylül 2010 - 05:00

Güney Koreli tüketici elektroniği markası LG’nin televizyon ürünleri, incelik ve görüntü kalitesi iddiası ile dünyanın en büyük ikinci elektronik fuarı IFA’da (Uluslararası Elektronik Fuarı) boy gösteriyor. Almanya’nın başkenti Berlin ’de düzenlenen ve bu yıl 3 boyutlu teknoloji (3D) şovunun yaşandığı fuarda LG, Nano adını verdiği ve hem inceliği hem de görüntü kalitesiyle göz dolduran 3 boyutlu televizyonlarını sergiliyor.

İçerik eksiği tamamlanacak

Fuarda ürün çeşitliliğinden ziyade yeni teknolojilerin lanse edildiğini belirten LG Türkiye TV Pazarlama Müdür Yardımcısı Ece Erdoğmuş, Mayısta satışa sunulan 3D TV’lere, 2011 yılında daha da kolay erişilebileceğini söyledi. Ece Erdoğmuş “3D televizyon pazara sunuldu ama içerik sağlayıcılar henüz hazır değildi. 2011’de bu alanda da eksiklikler tamamlanacak ve 2011’de patlama yaşanacak. 3D televizyonlar daha ucuzlayacak” dedi.

Pazara çok erken sunuldu

3D’de en önemli pazar, oyun ve sinema alanında. “3D TV’ler 2010’un başında Las Vegas’taki dünyanın en büyük elektronik fuarı CES’de (Consumer Electronics Show) lanse edildi. Aslında 3D’lerin pazara çıkışı bu kadar erken değildi. Fakat bir şekilde başladı. Ama en büyük sıkıntı içerikti” diyen Ece Erdoğmuş, “Şimdi artık bütün firmalar içerik sorununu çözmeye çalışıyor. 2011’den sonra çok ciddi içerikler olacak” şeklinde konuştu.

2 yıl sonra tüm ürünlerde

LG’nin Nano adını verdiği televizyonları hakkında bilgi veren Ece Erdoğmuş, “Bir televizyonu bu kadar inceltip teknolojisinden fedakarlık etmemenize imkan yok. Şu anda bunu yapabilen tek firmayız” dedi. Ece Erdoğmuş, 2 yıl sonra 3D’nin bütün televizyonlarda rahatlıkla bulunacak basit bir fonksiyon haline geleceğini belirterek, “Fiyatı gözlük kalitesi belirliyor. Gelecek yıl LG, iki alternatifli gözlük de pazara sunacak” dedi.

• Dışarıyı bilemem ama ülkemizde ucuzlayacağını hiç inanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 5 Eylül 2010; 15:44:37 >
  • evet herşey gibi 3d de ucuzlayacak,
    2004 yılında 3000 tl aldığım hdready olamayan (852x480p) plazmamı almayıp bekleseydim,
    bu yıl fullhd olanı 1300 tl alabilirdim.

Bekleseydim mi acaba?

bence bekleyin, boşverin 3D falan,
    bugünkü 3D LCD tv leri,
    2 sene sonra daha kaliteli 3D LED/OLED tv ler çıkınca alırsınız,
    yaklaşık 1000tl olur herhalde.

hatta,
    4D bekleyin derim, boşverin LCD 3D tv leri,
    şimdilik vestel tüplülerle idare edin.

iyi seyirler....................

• Beklemek doğru,ama neye göre beklemek orası almayı düşünenleri ilgilendiriyor !

3D tv elbetteki ucuzlayacak,çunki şuanda piyasadakiler prototip ürünler,ilk plazmaların çıktığı zamanlar gibi,seneler geçti plazma evrimini bitirdi !

Fiyatlarıda malum,1.000-1.500 liralara kadar bulunuyor !

3d tvlere bakıyorumda,o kadar enteresan,işlemciler varki baızları düz Lcd teknoloji kullanmış,hatta dahada berbat,bazılarında 1.2 hdmi desteği dahi yok,nasıl bu tvler 3D desteği veriyor,çok düşünmek lazım !

Kontrastlar havada uçuşuyor,uçuşssun lafımız yok-ta,sallama verilere uçunca yere çakılmakta kaçınılmaz oluyor !

Sony-Oledlerini toplattı,gelişimde olan bir teknoloji ben yaptım deyince,bir süre sonra hatalar,ortaya çıkıyor !

Panasonic-Toshiba ortak üretimi olan OLED'ler hala gelişme aşamasında,firmalar ürünleri duyurdu ama,açık açıkta,eksikleri tamamlayıyoruz diyorlar !

Panasonic,Mitsbushi,Sharp-Hitachi-Sony gibi devler,temkinli konuşurken,bazı firmaların biz ürettik demeleride,bana çok abartılı geliyor !

3D tvlermi,fiyatları bilmem ama bir gerçek varki teknolojinin tam oturması yıllar alacaktır,bu işler o kadar kolay değil !

Bu işin piri Canon'dur ne alaka diyceksiniz ama görüntü işlemede,Oled,led,tvlerin temelini kendi bulukları teknoloji ile,devrim yaratmışlardır !

Sony-Sharp önde gelen firmalar,Canon labaraturalarında halen teknoloji işleme ortaklıkları devam ediyor !

3D ucuzlasın,hepsi ucuzlasın,zaten insanların beklentileride bu !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.