|
2025 Samsung TV ve soundbarlar, yeni 3D ses teknolojisiyle geliyor
-
-
Eyvallah olsun yine kandıracaklar beni 😁 -
Evde Crystal UHD TV 9500 serisi var. Ses cidden iyi ama tv nin dibinde izlemedikçe pek de anlamı kalmıyor 😂 yine de severek kullanıyorum tv mi. -
Rıdvan hocam konumuzdan başka yerlerde görüyorum sizi 😂 -
O zaman konudan devam :) -
Atmos gibi Eclipsa da filmleri ve müziği daha sürükleyici hale getirmek ve sizi deneyime daha da derinden çekmek için tasarlanmış bir mekansal ses standardı.
Yaratıcılarının amaçladığı gibi 3D sesi taklit etmek için TV hoparlörleri, ses çubukları ve/veya diğer ses ekipmanlarını kullanıyor. Eclipsa bunu yapan ilk açık kaynaklı teknoloji değil. Ancak dikey ses konumlandırması sunan ilk teknoloji.
Bu tam olarak düşündüğünüz anlamına geliyor: sesler, üstünüzden veya altınızdan geliyormuş gibi duyulabilir.
Samsung’un duyurusunda, bir Google Chrome yöneticisi tarayıcı ekibinin “yaratıcı topluluğunun yeni ve yenilikçi ses deneyimleri yaratmak için bunu nasıl kullandığını görmekten heyecan duyduğunu” belirtti.
-
Bu yeni ses formatıyla birlikte dolby atmos desteği de devam edecek değil mi? -
Netflix daha orta pakette atmos 4k ve hdr gibi standartları vermiyor önce bunları orta pakete getirsin veya amazon prime gibi tek ücrete her şeyi versin 4k hdr atmos ondan sonra desteklesin yeni neyi destekleyecekse. Onun dışında kaliteli bir ses sistemi olması gerekiyor ve yüksek ses seviyelerine çıkmak gerekiyor ki adam gibi 3D sesi hissedesiniz öyle kısıkta izlerken pek faydası olmaz.
-
Bunu getirip dolby atmos'u bırakırlarsa kötü olur, piyasadaki içerikler hep atmos destekli. HDR standardında da inatla dolby vision'a geçmiyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X