Şimdi Ara

3DS Max İçin PC'de takıldım kaldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şuan azerbaycanda çalıştığım için ve burda teknik malzeme ve toptancı Türkiye'ye göre daha az olduğu için teknik donanım konusunda çekinceler içerisinde kaldım.

Bizde çalışan bir çalışana 3DS Max ve Autocad'de işlerini görebilmesi için bir kasa toplamam gerekiyor.
    3DS Max'de çok sık render alıcak bu yüzden takılıp kaldığım nokta da burası.

Şimdi;
    1. Konfigrasyon:
    Intel i7-3930K 12MB Cache Cpu
    Gigabyte x79 Anakart
    4 adet 8 gb ram / ve ya 6 adet 8 gb ram ? (Ram ne kadar önemli ise o kadar ram taktıracağım)
    128GB SSD Disk
    700W Power Supply
    Sparkle Calibre GTX670 veya GTX 760 Ekran Kartı (2GB'lık Ekran Kartları, Her Birisi 256 Bit. SLI yapabilirim 2 adet ile. Lazım Olur mu 2 adet yoksa 1 tanesi yeter mi?)

2. Konfigrasyon:
    Intel i7-3770 8 Mb Cache Cpu
    Gigabyte Z-77HD3 Anakart
    4 adet 8 gb ram
    128GB SSD Disk
    700W Power Supply
    Sparkle Calibre GTX670 veya GTX 760 Ekran Kartı (2GB'lık Ekran Kartları, Her Birisi 256 Bit. SLI yapabilirim 2 adet ile. Lazım Olur mu 2 adet yoksa 1 tanesi yeter mi?)

Evet, hangisini önerirsiniz siz olsanız?

Gönlüm isterdi ki XEON cpu taktırayım ama ne yazıkki burda XEON işlemci bulmak çok zor :(

• freelance mi çalışıyorsunuz yoksa kurumsal mı? bütçeniz nedir. Eğer kurumsalsanız ve 8-12bin civarı bir bütçeniz varsa hazır iş istasyonu ya da mac pro en iyi seçim olacaktır. Bunları da türkiye ya da dubaiden edinebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

freelance mi çalışıyorsunuz yoksa kurumsal mı? bütçeniz nedir. Eğer kurumsalsanız ve 8-12bin civarı bir bütçeniz varsa hazır iş istasyonu ya da mac pro en iyi seçim olacaktır. Bunları da türkiye ya da dubaiden edinebilirsiniz.

kurumsal. ancak bütçe o kadar değil. burda manat çok pahalı. neredeyse 2000 manat TL olarak 5500 civarlarına çıkıyor. Türkiye'de de aslında fiyat farkı yok buranın fiyatlarında. mac pro 3ds max çalıştırmıyordu sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginTopcuoglu

quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

freelance mi çalışıyorsunuz yoksa kurumsal mı? bütçeniz nedir. Eğer kurumsalsanız ve 8-12bin civarı bir bütçeniz varsa hazır iş istasyonu ya da mac pro en iyi seçim olacaktır. Bunları da türkiye ya da dubaiden edinebilirsiniz.

kurumsal. ancak bütçe o kadar değil. burda manat çok pahalı. neredeyse 2000 manat TL olarak 5500 civarlarına çıkıyor. Türkiye'de de aslında fiyat farkı yok buranın fiyatlarında. mac pro 3ds max çalıştırmıyordu sanırım.

Aynen dediğiniz gibi. Aklım bi an maya'ya gidince mac diyip saçmalamış oldum. Maya'da ne menem bi naneyse, linux'da bile çalışan sürümü var

Orada gümrük, yurtdışı alışveriş prosedürü nedir, nasıldır bilmiyorum ama fiyatların ehvenliği sebebi ile dubai bir alternatif olabilir. Bunun dışında X79 sistemleri önermem. Sli ise bu konfigürasyonlar için gereksiz masraf olacaktır. 770, 760 RT için idealdir. 3770 yerine 4770 ya da 4770K %15 daha fazla performans verir ama bu bench sonuçları pratiğe ne kadar yansır, önemli olan kısmı da bu?

• 1. Konfigrasyon:
    Intel i7-3930K 12MB Cache Cpu
    Gigabyte x79 Anakart
    6 adet 8 gb ram dosya boyutları ile ram orantılı dosya boyutları büyükse ram çok olsun
    128GB SSD Disk
    700W Power Supply
    quadro k4000 çok gelirse k2000 serisi bir kart almanız daha çok yararlı olur
  • GTX serisi oyun için yapılan bir seridir. Profesyonel Grafik işlerinde Nvidia nın Quadro kartlarını tercih etmelisiniz. Yani orta halli bile olsa bir quadro alınız. Ram konusu size kalmış. Çok büyük şişmiş dosyalarda 16GB yi geçen durumlar oluyor. Bir yandan render alırken bir yandan photoshop la falan çalışırsanız ağır dosyalarda geçiyor. Yine siz bilirsiniz ama Quadro şart o kadar para vercekseniz.
  • render konusunda yükün büyük kısmı işlemciye düşer , bu yüzden işlemciye yüklenin. 8gb ram ilk planda size yeter , yetmezse ram eklenir daha sonra. Mac Pro render için idealdir , paralel desktop ile windows çalıştırabilir böylece 3dmax kullanabilirsiniz. Cinema 4d kullanmayı biliyorsa arkadaşlarınız mac'lerde rahatça çalışabilirler.

Siz bütçenize göre işlemciye yüklenin , unutmayın ne kadar çok çekirdek o kadar hızlı render.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 4 için oyun tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi birileri demiş işlemci, birileri demiş ekran kartı. Kaldım ortada.

Peki Sparkle Caliber serisi ekran kartları nasıldır? Quadro çok pahalı geliyor açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginTopcuoglu

Şimdi birileri demiş işlemci, birileri demiş ekran kartı. Kaldım ortada.

Peki Sparkle Caliber serisi ekran kartları nasıldır? Quadro çok pahalı geliyor açıkcası.

hocam gpu render almayacaksanız quadro bütçeniz için fazladır. K4000 den aşağı quadro alınmaz o da sizi aşar. Gpu desteği veren bir motor kullsnacaksanız değişir tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.