Şimdi Ara

3G Antenler Yardim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelikle selamun aleykum.ulkemizde cok fazlada kullanilmasada 3G Antenlere merak saldim ve bu konuda bilgi sahibi olanlardan yardim istiyorum :)
    biz asil isimizin yaninda fidancilik yapiyiruz. onun icin arada koydeki eve vede fidanligimiza gitmek zorunda kaliyoruz. ben Turkcell hat kullaniyorum ve kullandigim hiz 7.2 Mbps hizinda. aylik olarak yapiyorum bu paketi. koye gittigimizde koydede EDGE oldugu icin internet cok asiri yavas. bende 3G Anten duydum, ne kadar arastirma yapsamda yeterli sonuca ulasamadim. bizim evin bulundugu noktadan yaklasik 250 metre uzakliktaki bi noktada 3G cekiyo. 3G antenlerde dbi yaziyo fakat acilimini bilmiyorum. bi sitede 6 dbi 3G Anten gordum, bu 6 dbi 250 metreden fazlamidir ? yada 250 metre kac dbi yapar ? eger yardim ederseniz ona gore isime yariycak bi 3G Anten alicam. simdiden sagolun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ibrahimbatar İ kullanıcısına yanıt
    Ne kadar dBi o kadar sinyal gücü.
    Mümkünse antenleri TRden almayın. Bu tarz şeyler vergiler ve aşırı kar marjları yüzünden ulkemizde çok pahalı. Yurtdışından çok cüzi bir bedelle getirtebilirsiniz. 3-5 dolar bir şey olduğu için gümrüğe takılmaz.
    Dediğiniz sorulara gelirsek bunu hesaplamak çok zor. Baz istasyonu kaç metre uzakta, yayın gücü kaç watt, arazi duz mu dağlık mı? Etrafta başka baz istasyonu var mı? Böyle pek çok parametreyi bilmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Kasım 2014; 9:32:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • aynen size katiliyorum. bu urunleri arastirdigimda TR fiyatlari neredeyse iki katina yakin.dediklerinz hakkinda bilgi sahibi olmasi pekte kolay gibi durmuyo. kabataslak olarak 250 metre yukari ve uzaklikta telefonum H+ 4 seviye, yani full cekiyo. bende bu yuksek Mpbs hiza sahip net paketi kullandigim icin EDGE de cok yavas. ayrica bi kac sorum olucak. bu 3G anteni alirsam telefonda nasil kullanabilirim ? hep gorduklerim modem. ikinci sorumsa 250metre icin 10 dBi icin yeterlimidir ?

Telefonun dahili antenine paralel olarak bir tane rg174 kablo bağlayabilirsin. Bu kablonun ucuna da anteni bağlarsınız. Bazı akıllı telefonlarda anten ince bir kablo ile karta bağlanıyor. Telefonun kendi anteni üzerindeki kablonun ucundaki jaktan temin ederseniz bunu antenden gelen rg174 kablonun ucuna takarak telefonla bağlantısını sağlayabilirsiniz.

Konu kalabalığı olmasın diye buraya ekleyeyim. Bende de vınn var. Bu vınnı takıp wifi ile paylaşabileceğim uygun fiyatlı harici antenli router cihazı arıyorum? Arkadaşlar uygun modeller onerebilirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Kasım 2014; 13:50:22 >
  • dahili antenden kastimiz kulaklik degil dimi ? yazilimsal olarak telefon ve cihazlardan anlarim fakat konu donanimsalsa anlamiyorum. soylediklerinizi kafamda canlandiramadim mumkunse detayli bi gorsel yada link atmak sorun degilse link alabilirmiyim. bu konuya gercekten bi cozum bulmam gerekiyo simdiden sagolun :)

dediginiz cihazi aliexpress e bakmanizi oneririm.

Cep telefonlarının içinde levha şeklinde anten bulunur, iki bölümlüdür, bir bölümü 3G sinyallerini yakalar, bir bölümü 2G sinyallerini yakalar. Bu anten bazı telefonlarda devre kartı üzerine çizilidir. Çoğu telefonda ayrı parça halindedir. Ve bir konnektorle devre kartına bağlıdır.
    Mobildeyim kota sınırlı link atamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Kasım 2014; 8:49:39 >
  • verdiginiz bilgiler icin cok cok tesekkurlerimi sunuyorum. hic bi yerde bu sekilde detay bilgi bulamadim. peki diyelimki 3G bolumune bagladim, sabit mi durucak ? gittigim yere antenide goturm mi gerekiyo ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Maalesef...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.