Şimdi Ara

^^3G İHALESİ BUGÜN YAPILDI A LİSANSI TURKCELLİN ^^ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • daha yıllarca kullanamaz bu özelliği pek kimse. bir zaman sonra herkeste 3g telefon olur ama görüşme masrafına kimse katlanmak istemez. ama belki operatörler kampanya yaparlar bu konuda.
  • 2 tane C tipi alsa daha hesaplı olurdu. 50 mhz i 356 ya gelirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinbestil -- 28 Kasım 2008; 16:46:42 >
  • benim açımdan cepten internetin hızlanıcak olması güzel
  • Kotasız uygun tarifeler çıkar ise ADSL'i iptal ettirmeyi düşünüyorum
  • İşte beklenen oldu.Ne diyelim.Hayırlı olsun.Süreyya CİLİV şimdi show tv de açıklama yaptı.Hem de canlı yayında.Haziran ve temmuz gibi bu teknolojiyi kullanmaya başlıyacakmışız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi British -- 28 Kasım 2008; 20:25:57 >
  • ÖDEME PEŞİN YAPILACAK"-

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dünyada kriz olmasına karşın A lisansına KDV dahil YTL bazında 858 milyon, euro bazında ise 422 milyon teklif verdiklerini belirterek, müşterilerine en iyi servisi sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Üçüncü nesil ile mobil ortamda internetin hızlanacağını ifade eden Ciliv, fiyatların da uygun olacağını söyledi. Mobil telefonların “küçük bir bilgisayar, küçük bir televizyonö olacağına işarete eden Ciliv, kriz döneminde sembolik bir ihale olduğunu ifade etti. Telekomünikasyon sektörünün diğer sektörü de etkilediğinin altını çizen Ciliv, bunun krizden çıkmanın yolu olduğunu vurguladı. Turkcell olarak bu ihaleyi beklediklerini dile getiren Ciliv, müşterilerinin güveni sayesinde başarılı olduklarını kaydetti. Danıştay’ın onayından sonra lisans anlaşmasını imzalayacaklarının altını çizen Ciliv, Haziran-Temmuz gibi 3N haberleşme sistemine geçebileceklerini söyledi.

Sözleşme gereği parayı peşin ödeyeceklerinin altını çizen Ciliv, 3N haberleşme sistemi için milyonlarca dolara ulaşan yatırıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

“B LİSANSINA KDV DAHİL 600 MİLYON YTL VERDİK"-

Vodafone Ceo’su Ian Gray, Türkiye’de 3N lisansı almaktan gurur duyduklarını kaydederek, dünyada 33 milyon vodafone abonesinin 3N kullandığını kaydetti. Gray, KDV dahil 600 milyon YTL ödeyeceklerini sözlerine ekledi.

“TURKCELL’İ İHALEDE ZORLADIK-

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, Avea olarak birinci operatörü piyasada olduğu gibi ihalede de zorlamayı amaçladıklarını dile getirerek, “A lisansında ihaleyi zorlayarak belirli rakamlara kadar yükseldik. Amacımız C lisansını almaktı. Kura seçimi oldu kurada bizim lehimize çıktı. B ile C arasında fark yoktuö dedi.

Lisans anlaşmaları onayladıktan sonra en kısa sürede hizmeti vermeye başlayacaklarını kaydeden Türktan, bilişim toplumu olan Türkiye’de her eve internet götürmeyi hedeflediklerini söyledi. C lisansına KDV dahil 512 milyon YTL verdiklerini dile getiren Türktan, 3N ücretlerinin GPRS paketlerine yakın fiyatları olacağını, büyük fiyat farkının olmayacağını belirtti.

• Çalışyorlar, aldıklarını yatırıyor adamlar, kimse pahallı operetör demesin, diyen varsa ucuzuna gitisin

• Şuan Türkiye genelinde 3 Milyon 3G Uyumlu telefon kullanıcısı varmış.Süreyya CİLİV SHOW TV DE AÇIKLADI....
  • Arkadaşlar çok geri düşünüyorsunuz 3G maksimum 2mbit e çıkabiliyor şuan için. Adsl 4mbit de her yerde, vdsl 32mbit ile santrale uzaklığı 1km olan yerlerde, fiber internet (quicknet) 50 kişinin abone olduğu her yerde. Şimdi bu kadar imkan varken neden eve 3G alayım ki? Ayrıca atladığınz konu 3G nin kapsama alanı çok geniş değil, dağda tepede 3G kullanamazsınız. Bunları geçin bakın neler geliyor:

TT Telefonsuz ADSL sistemine geçme çalışmalarına başladı.
    B,C,D Tipi Yer sağlayıcı Lisans Sahipleri Kendi Internetlerini Satıyorlar (Koç.net,SmileADSL,Superonline,TNN vs..)
    Kablonet atağa geçti uydunet 'in hızını artırdı.
    VDSL İçin altyapı çalışmaları tamamlandı

Liste uzar gider, ucuz ve hızlı internet o kadar uzakta değil, bu yüzden şuan için 3G olsa bile alternatifim hep adsl olacaktır.

Neden mi?

Hızlı (4mbit e varan hızı var)
    Ek maliyet gerektirmiyor (modemler sudan ucuz)
    Kampanyalar Bol
    Ucuz (4mbit için ayda 80 lira ödüyorum ve sınırsız..)

Bu listede uzar gider....

Şimdi EDGE internete bakalım...

Yavaş (maksimum 256kbit)
    Şebeke erişimi problemli (Evin içinde bağlıyken bile hangi bazdan iyi sinyal alırsa kafasına göre ona geçtiği için hat açık olsa bile veri iletimi geçici olarak kesiliyor)
    Pahalı!!! (3GB limitli paket , ki en yüksek paket bu şuan için 70 YTL)

Eeee ne oldu? Şimdi edge 3 gb 80 YTL iken sanıyormusunuz ki 2mbit 3G 20 YTL olacak birde sınırsız??? Gülerim bunu düşünene... Adamlar hazineye net (toplam 3 operatör) 2 milyar Ytl ödedi, lisansların hakları sadece 20 yıllık, dünya ar-ge yapacaklar, şebeke maliyeti çok yüksek (türkiyenin tamamına 3G şebekesi kurmak, 2 tane sıfırdan operatör kurmaktan daha pahalı)... Bu listede uzar....

O yüzden adsl e alternatif olarak görmeyin, bunu nerde kullanırım söyleyeyim çok güzel bir notebook um var, Flybook V3i diye içinde GPRS/EDGE/3G/UMTS modem var dahili ve iphone kampanyasına katıldığım turkcell hattım bunda takılı 3gb interneti bana lazım olunca (dışardaysam) işimi görüyor. Fakat iş eve gelince şuan için alternatif adsl neden mi çünkü sigaramı azalttım 50 yerine 80 lira ödeyip 4mbit internet kullanmaya başladım. Çok fena hızlı, rapid downloadlarım keyfe dönüştü, online fps oyunlar yine aynı bir keyif, tv yi bıraktım oturup netden izliyorum tüm dizileri, bilgisayar ağzına kadar mp3 ve divx doldu.

Kısaca geleceğim nokta şu 3G ile ADSL aynı klasmanda değiller, hızları bile birbirlerine rakip olacak düzeyde değil. 3,5G çıkıyor dünyada biz 3G ye yeni geçiyoruz.... O yüzden bu ikisini kıyasmayı bırakın bence.

Çok küçük bir hikaye eklemek istiyorum anlayana tabi... 2002 kasımda adsl aldım o vakitlerde 512kbit almıştım. Süper hızlıydı neyse modem aldım 2 sene sonra modem bozuldu servisten yeni modem verdiler. Üstünde kocaman TTNet ADSL2 uyumlu 8mbit upload 24mbit download yazıyordu çok sevindim yakında 24mbit gelecek diye. Üstünden 4 sene geçti hala 4mbit in ustunu göremedim...

^^3G İHALESİ BUGÜN YAPILDI A LİSANSI TURKCELLİN ^^

• Söylediklerine katılıyorum ama biz bir telefona göre ve şuan ki mobil internet hızını düşünerek yazdık... 3g gelince çok şey değişecek.Ne kadar evlerde kullanılacak kadar hızlı olmamasına ve kullanışlı olmamasına rağmen...

Lütfen aşağıdaki konudan devam edelim

http://forum.donanimhaber.com/m_28115795/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi British -- 30 Kasım 2008; 16:38:59 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.