Şimdi Ara

^^3G İHALESİ BUGÜN YAPILDI A LİSANSI TURKCELLİN ^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telekomünikasyon sektöründe son yılların en büyük ihalesi olarak gösterilen ve Hazine'ye yaklaşık 1 milyar dolar kazandıracak olan üçüncü nesil cep telefonu lisans ihalesi bugün yapılacak. Geçen yıl tek katılımcı olduğu için iptal edilen ihaleye bu kez, Türkiye'de hizmet veren Turkcell, Avea ve Vodafone katılacak. İhale eski adı Telekomünikasyon Kurumu olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) binasında saat 10.00'da başlayacak.

BTİK aynı anda en çok aboneye hizmet verecek 40 MHz A lisansı için 285 milyon euro asgari bedel belirledi. A'dan sonra en avantajlı 35 MHz B lisansı için 249 milyon, 30 MHz C lisansı için 214 milyon ve 25 MHz için 178 milyon euro asgari bedel belirlendi. İhalede komisyon başkanlığını TK Başkan Yardımcısı Orhan Öge yapacak.

DEVLER A LİSANSI İÇİN KAPIŞACAK

Teklifler belirlenen asgari tuturın altında olamayacak. İhalede ilk olarak A lisansının satışı yapılacak. A lisansı için önce katılımcıların kapalı zarf içerisindeki yazılı teklifleri açılacak. Telekomünikasyon Kurulu A lisansı için 285 milyon euro asgari bedel belirlemişti. Katılımcıların yazılı tekliflerinde asgari bedelin altında bir teklif sunamayacak. Kapalı zarflardaki tekliflerin açılmasının ardından en yüksek teklifi veren üç operatör açık artırmaya katılacak. Açık artırma en yüksek yazılı teklifinin artırılması ile devam edecek. Açık artırmada katılımcılar artışlarını en az 10 milyon euro üzerinden yapacak. A lisansını almak için firmalar kıyasıya mücadele edecek...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ^A LİSANSI TURKCELL'iN OLDU^

3G ihalesinde A lisansı Turkcell'in oldu. Turkcell KDV hariç 358 milyon euro vererek ihaleyi kazandı. A lisansı en çok aboneye hizmet veren lisans olma özelliğini taşıyor.

Bant genişliği ne kadar fazla olursa abone ve veri taşıma sayısı o kadar fazla oluyor. A lisansı bu açıdan önemliydi.

3G ihalesinde Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom desteği alan Avea kıyasıya mücadele ediyor.

Önce kapalı zarflar açıldı

A lisansı için yapılan ihalede operatörlerin kapalı teklif zarfları açıldı. A lisansı için Vodafone 298 milyon euro, Turkcell 287 milyon euro, Avea 285 milyon önerdi.

Sözlü artırmaya Vodafone girmedi

Daha sonra sözlü artırmaya girildi. Artışlar 10 milyon euro ve katları oluyor.

Vodofone açık artırmadan çekildi. Avea 348, Turkcell 358 milyon euro önerdi. Avea teklifi artırmayıp ihaleden çekildi. Böylece A lisansı 358 milyon euro ile Turkcell'in oldu.

Şimdi 3G ihalesi B lisansı için operatörlerin teklif zarfları açılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _extreme_

^A LİSANSI TURKCELL'iN OLDU^

3G ihalesinde A lisansı Turkcell'in oldu. Turkcell KDV hariç 358 milyon euro vererek ihaleyi kazandı. A lisansı en çok aboneye hizmet veren lisans olma özelliğini taşıyor.

Bant genişliği ne kadar fazla olursa abone ve veri taşıma sayısı o kadar fazla oluyor. A lisansı bu açıdan önemliydi.

3G ihalesinde Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom desteği alan Avea kıyasıya mücadele ediyor.

Önce kapalı zarflar açıldı

A lisansı için yapılan ihalede operatörlerin kapalı teklif zarfları açıldı. A lisansı için Vodafone 298 milyon euro, Turkcell 287 milyon euro, Avea 285 milyon önerdi.

Sözlü artırmaya Vodafone girmedi

Daha sonra sözlü artırmaya girildi. Artışlar 10 milyon euro ve katları oluyor.

Vodofone açık artırmadan çekildi. Avea 348, Turkcell 358 milyon euro önerdi. Avea teklifi artırmayıp ihaleden çekildi. Böylece A lisansı 358 milyon euro ile Turkcell'in oldu.

Şimdi 3G ihalesi B lisansı için operatörlerin teklif zarfları açılıyor.
    ^B LİSANSI VODAFONE'NUN^

Vodafone ve Avea B lisansı için 250 milyon euro önerdi. (KDV hariç)

İki şirkette sözlü artırmaya katılmadı. İkisi de aynı miktarı sundu. İhale komisyonu B lisansını kura ile belirlenmesine karar verdi.

Kura sonucu B lisansı Vodafone'nun oldu. Böylece Vodafone KDV hariç 250 milyon euro ile B lisansının sahibi oldu...

^C LİSANSI AVEA'NIN^

C lisans ihalesi için Avea 214 milyon euro önerdi. Tek katılımcı olduğu için ihale Avea'nın oldu.

Böylece 3G ihalesi tamamlanmış oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 28 Kasım 2008; 11:15:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _extreme_

^B LİSANSI VODAFONE'NUN^

Vodafone ve Avea B lisansı için 250 milyon euro önerdi. (KDV hariç)

İki şirkette sözlü artırmaya katılmadı. İkisi de aynı miktarı sundu. İhale komisyonu B lisansını kura ile belirlenmesine karar verdi.

Kura sonucu B lisansı Vodafone'nun oldu. Böylece Vodafone KDV hariç 250 milyon euro ile B lisansının sahibi oldu...

^C LİSANSI AVEA'NIN^

C lisans ihalesi için Avea 214 milyon euro önerdi. Tek katılımcı olduğu için ihale Avea'nın oldu.

Böylece 3G ihalesi tamamlanmış oldu...

Alıntıları Göster
    Olması gerektiği gibi olmuş. Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

Alıntıları Göster
    Beklenen oldu ve Turkcell büyük önem verdiği A lisansını kazandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

Alıntıları Göster
    Sunu anlamadım A lisansı ne oluyo B lisansı ne oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: seven44

Alıntıları Göster
    beklenildiği gibi bir sonuç oluşmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: seven44

Bant genişliklerine göre sırlanmış.Ne kadar büyük bant genişliği olursa o kadar çok kullanıcı/abone demektir.

A tipi: 40 mhz
    B tipi: 35 mhz
    C tipi: 30 mhz
    D tipi: 25 mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Businesss -- 28 Kasım 2008; 12:59:29 >

• quote:

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Businesss

quote:

Bant genişliklerine göre sırlanmış.Ne kadar büyük bant genişliği olursa o kadar çok kullanıcı/abone demektir.

A tipi: 40 mhz
    B tipi: 35 mhz
    C tipi: 30 mhz
    D tipi: 25 mhz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Businesss

quote:

A lisansı : 40Mhz Yani daha çok kullanıcı abone demek.

B lisansı : 35Mhz

C lisansı : 30Mhz(35MHZ de olabilir)

Eyvallah dostum aydınlattıgın için tşk

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Businesss

quote:

A lisansı : 40Mhz Yani daha çok kullanıcı abone demek.

B lisansı : 35Mhz

C lisansı : 30Mhz(35MHZ de olabilir)

Eyvallah dostum aydınlattıgın için tşk

Alıntıları Göster
    40 Mhz (A) ile 35 Mhz (B) arasında veri hızı ve kalitesi olarak fark yok.

Tek fark kullanabilecek abone yoğunluğu. (sayısı)

Yukarıda yazdığım doğru ise ve tek fark kullanıcı sayısı ise;

A ile B arasındaki 5 Mhz fazladan kaç abone demektir acaba. (yani 5 Mhz nin kaldırabileceği abone sayısı kaçtır?)

Bu arada ihale sonucu tam tahmin edilen gibi oldu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 28 Kasım 2008; 11:38:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

40 Mhz (A) ile 35 Mhz (B) arasında veri hızı ve kalitesi olarak fark yok.

Tek fark kullanabilecek abone yoğunluğu. (sayısı)

Yukarıda yazdığım doğru ise ve tek fark kullanıcı sayısı ise;

A ile B arasındaki 5 Mhz fazladan kaç abone demektir acaba. (yani 5 Mhz nin kaldırabileceği abone sayısı kaçtır?)

Bu arada ihale sonucu tam tahmin edilen gibi oldu....

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemkobey

hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun

artık hayata geçmesini bekleyecez

reklamlara yavaş yavaş başlar artık malum geçen sene turkcell dereyi görmeden paçayı sıvamıştı

yani varya ölmeden görüntülü konuşmayı türkiyede görürsem gözlerim açık gitmez ( dermişim )

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Sen Olamam

Hayırlı olsun

reklamlara yavaş yavaş başlar artık malum geçen sene turkcell dereyi görmeden paçayı sıvamıştı

yani varya ölmeden görüntülü konuşmayı türkiyede görürsem gözlerim açık gitmez ( dermişim )

Alıntıları Göster
    Reklam başladı bile
    www.turkcell.com
    quote:

Orjinalden alıntı: Vodafone TR

Hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~

Reklam başladı bile
    www.turkcell.com
    quote:

Orjinalden alıntı: Vodafone TR

Hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    İnanılır gibi değil dakika hatta saat bile kaybetmemiş turkcell :=)

heheh tebrikler bekliyoruz arıtk 3G 'nin hayatımıza girecğei günü

• Bu arada şimsi baktım VODAFONE'da vakit kaybetmemiş TURKCELL gibi

http://www.vodafone.com.tr/3G/3G.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Sen Olamam

Bu arada şimsi baktım VODAFONE'da vakit kaybetmemiş TURKCELL gibi

http://www.vodafone.com.tr/3G/3G.php
    Sonunda yapıldı merakla beklenen ihale, ben aslında Vodafone 'dan yanaydim ancak sanirim Turkiye 'den istediklerini bulamadiklari icin Vodafone geri durmus biraz bu iste. B sinifi lisans almalari ise tamamen sans eseri olmus, cunku avea ile ayni rakami vermisler kurra cekilmis bi nevi yazi tura yoluyla kazanmis tamamen sans. Simdi bu olayin gidisatini okuduktan uzuldum valla, artik turkcell e dogru kayma zamani gelmis diye dusunuyorum. Elvede 8 yillik buyuk ask merhaba Turkcell diyecegim sanirsam...

• quote:

Orijinalden alıntı: fowell-one

Sonunda yapıldı merakla beklenen ihale, ben aslında Vodafone 'dan yanaydim ancak sanirim Turkiye 'den istediklerini bulamadiklari icin Vodafone geri durmus biraz bu iste. B sinifi lisans almalari ise tamamen sans eseri olmus, cunku avea ile ayni rakami vermisler kurra cekilmis bi nevi yazi tura yoluyla kazanmis tamamen sans. Simdi bu olayin gidisatini okuduktan uzuldum valla, artik turkcell e dogru kayma zamani gelmis diye dusunuyorum. Elvede 8 yillik buyuk ask merhaba Turkcell diyecegim sanirsam...

Alıntıları Göster
    3g telefon almak lazım simdi :>

• quote:

Orijinalden alıntı: fth

3g telefon almak lazım simdi :>

Alıntıları Göster
    benim tel uyumlu n73 ama fiyat uyumlu olmaz o nedenle ben yokum diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_(87)

Valla cevap doğru, hizmetin ne kadar olacağı belli değilken 3G li cihaza girmeye gerek yok bence. Bir süre beklemek lazım sonuçta 3 operatörde aynı anda girecek yaklaşık 6 ay sonunda servis kullanılır hale gelecektir ve haliyle kampanyalarda başlayacaktır. Cihaz için aceleci olmamak lazım...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.