|
Türkiye'nin 4'üncü operatörü Netgsm abone almaya başladı
-
-
Forumumuz da ana konusu da mevcut;
https://forum.donanimhaber.com/netgsm-ana-konu--154146049
Turkcell baz istasyonları ile hizmet veriyor, hayırlısı olsun diyelim…
-
Keşke bu kadar teknolojik firmayız diye çıkıp esim kullansalardı. Olduk abone yedek hat olarak ama kart bekleyeceğiz 2024 yılında, sırf atık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Turkcell baz istasyonlarının azıcık yoğun saatlerde sürekli cortlayıp durması bu yüzden demek :)
Turkcell'in kendisinin verdiği "hizmet" ortada. Başkalarına da kullandırtarak üstün hizmetlerini katlayarak arttırıyor :)
Girin adam gibi kendi baz istasyonlarınızla da bir alternatif olun. Yoooo olmaz
Kimse kimsenin pastasına dokunmayacak ki düzen asla değişmesin :)
Adamlar coğrafyayı bile senin "iyi" çektiğin yerde ben az çekem, benim "iyi" çektiğim yerse sen az çek şeklinde bölmüş
Bir yere varıyorsun biri iyi çekiyor, diğer yerde başkası iyi çekiyor falan
Şaka gibi memleket :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 16 Şubat 2024; 15:47:19 >
-
önce şu banka otp işini çözsünler
öyle sıfırdan işe giriyim her yere baz istasyonu yerleştiriyim kimseye bağımlı olmiyim demek için çok ciddi maddi kaynak ve bürokratik engelleri geçmen gerekiyor. bir baz istasyonu için bütün mahalle yürüyüş yapıyorlardı bir ara istemeyiz diye ama çekmeyen telefonu da kameraların önünde kırıyorlardı şebeke yok diye. iş birliği olmadan giremezler bu pazara
-
Fiyatlar bana makul göründü.
1.Kendi baz istasyonu yok bana göre 4.operatör olarak görmem.
2.E-SİM 2024 yılındayız nasıl olmaz hangi devirdeyiz ?
-
Bari starlink altyapısını kullansaydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yılların operatörleri çekmiyor bu nasıl çekecek ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
E devletten onay için iki doğrulamalı onaydan geçmek lazım. Kimliğimin çalışmayacağı tuttu 😁 aldım bi hat lazım olur 🤭
Turkcell se kalsın bizim evde cekmiyor
Senelerdir hazır mesaj sistemini kullanıyorum memnunum bu yolda başarılar.
Direkt web sitesinden numara taşıma veya yeni numara sahibi olabilirsiniz.
Telekomun taahhütü bitince deneriz artık. 4.5G ful çekiyor görünürken internete giremiyorum arayan ulaşamıyor
Türkcelin hizmeti bence çok iyi 1 senedir türk telekom dayım özlemediğim gün olmadı daha önce de türkcell den önce 2 sene vodofone kullandım o en kötü tecrübemdi. Türkcell ikisinin toplamından tek başına daha iyi fiyatı da iki kat olduğu için şu an tt kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Taşıdığım numaram yarın 10da açılacak sabırsızlıkla bekliyorum5-6gun sürüyor taşıma
-
Bazistasyonlarında belirli bir yoğunluk olduğunda performans düşüşü olağan bir durum, yeni nesil 5G bazistasyonlarıyla bu durum aşılacak gibi. Tabii orada başka etkenler de var. İkinci konu bazistasyonu yatırımı kolay değil. ABD, Almanya gibi ülkelerde de telekomünikasyon tarafında hizmet verenlerin sayısı sınırlı. Ortak platform kullanımı normalde rekabete katkı sağlar, ama bizde biraz tersi oluyor.
İkincisi çok doğru, ilki bir GSM operatörüne ne olarak baktığınızla ilgili. Burada sunucu altyapısı, organizasyon ve müşteri desteği Netgsm tarafından yürütülüyor. Pttcell ya da Teknosacell gibi bir durum yok ortada.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
öyle sıfırdan işe giriyim her yere baz istasyonu yerleştiriyim kimseye bağımlı olmiyim demek için çok ciddi maddi kaynak ve bürokratik engelleri geçmen gerekiyor. bir baz istasyonu için bütün mahalle yürüyüş yapıyorlardı bir ara istemeyiz diye ama çekmeyen telefonu da kameraların önünde kırıyorlardı şebeke yok diye. iş birliği olmadan giremezler bu pazara
|
1.Kendi baz istasyonu yok bana göre 4.operatör olarak görmem. 2.E-SİM 2024 yılındayız nasıl olmaz hangi devirdeyiz ? |
Turkcell baz istasyonlarının azıcık yoğun saatlerde sürekli cortlayıp durması bu yüzden demek :)
Turkcell'in kendisinin verdiği "hizmet" ortada. Başkalarına da kullandırtarak üstün hizmetlerini katlayarak arttırıyor :) Girin adam gibi kendi baz istasyonlarınızla da bir alternatif olun. Yoooo olmaz Kimse kimsenin pastasına dokunmayacak ki düzen asla değişmesin :) Adamlar coğrafyayı bile senin "iyi" çektiğin yerde ben az çekem, benim "iyi" çektiğim yerse sen az çek şeklinde bölmüş Bir yere varıyorsun biri iyi çekiyor, diğer yerde başkası iyi çekiyor falan Şaka gibi memleket :) |
önce şu banka otp işini çözsünler
|
Keşke bu kadar teknolojik firmayız diye çıkıp esim kullansalardı. Olduk abone yedek hat olarak ama kart bekleyeceğiz 2024 yılında, sırf atık.
|
Forumumuz da ana konusu da mevcut;
https://forum.donanimhaber.com/netgsm-ana-konu--154146049 Turkcell baz istasyonları ile hizmet veriyor, hayırlısı olsun diyelim… |
Turkcell se kalsın bizim evde cekmiyor
|
Hocam altyapısı varç Şöyle izah edeyim. Mobil şebekeler iki temel kısımdan oluşur. RAN ve Core RAN, baz istasyonlarından oluşur erişimi sağlayan kısımdır. Core ise santral tarafında bulunan arama, sms, internet gibi esas işlevlerin gerçekleştiği kısımdır. Netgsm'de Core kendisine ait, RAN tarafında ise Turkcell'i kullanıyor. Bunun Bimcell, Fenercell, GS Mobile, Teknosacell gibi diğer sanal operatörlerden farkı şu. Bu saydıklarım sadece Türk Telekom'daki tarifelerden ibaretken Netgsm'de kendilerine ait çalışan bir core şebekesi var. Zaten o sebeple SMS'lerde entegrasyon eksikleri var, henüz IMS servisleri yok. Bular tamamen core şebeke fonksiyonlarıdır. Bu sebeple ben operatör denmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Peki neden RAN tarafını da kendisine ait şekilde kurarak faaliyete başlamadılar? Öncelikle RAN şebeke kurmak çok maliyetli bir iş. Türkiye'de her şehirde, her ilçede, her mahallede, kırsalda, şehirler arası yollarda kapsama sağlamalısınız baştan tüm yurt sathında çalışacak RAN ve Core'u baştan kurmak en az 6-7 milyar EUR. Yetmedi üstüne BTK'dan yetkilendirme ve frekans satın almanız gterekiyor, hatta Netgsm 2015'teki LTE ihalesine de katılmış ancak teklif vermemişti. Şuan ellerinde hiç bir spektrum varlığı olmadığı için şuan kendi RAN şebekelerini kursalar dahi servis veremezler. Zaten ekonomik olarak da inthiardır. Türkiye'de, Avrupa'da, dünyanın başka bir yerinde şuan sıfırdan şebeke kurmak da mantıklı değil. Telco sektörü artık ölü bir sektör. |
Sistem sana ait olsa da başkasının direğini kullanıyorsun. Tamam sıfırdan kurulamazsın ama en azından reklamını da bağımsız operatör olarak yapmasan daha doğru olur sanki. |
Benzer içerikler
- wolfs hangi platformda
- instagram profilime kim baktı
- bina yıkım kararı sorgulama
- whatsapp aramaları sessize alma
- apple watch whatsapp
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X