Şimdi Ara

Türk Telekom ve Ericsson’dan 6G iş birliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Lexco Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk Telekom ve Ericsson’dan 6G iş birliği
    5.5G’yi Türkiye’de kullanıma sunmaya hazırlanan Türk Telekom, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde 6G’ye yönelik iş birliği anlaşması imzaladı. Türk Telekom ve Ericsson, 6G alanında ortak çalışmalar yürütecek.

Bu iş birliği ile neler yapılacak?

Türk Telekom’un 6G Ar-Ge ve İnovasyon Laboratuvarları ile Ericsson Araştırma Türkiye (Ericsson Research) arasında stratejik bir iş birliği kurulacak. İki şirket, Avrupa ülkelerindeki sanayi ve araştırma kuruluşlarının dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artıracak ileri teknolojilerin, ürünlerin ve hizmetlerin araştırılması ve ortak projelerin hayata geçirilmesini teşvik etmek için kurulan uluslararası EUREKA – CELTIC-NEXT platformu tarafından onaylanan 6G ile Güvenli Ulaşıma odaklanan ‘SafeRoute-6G’ projesine paydaş olarak katılacak.

Ayrıca Bkz.Turkcell ve Samsung'dan dev iş birliği: Türkiye’de 5G’li 100 bin telefon üretilecek

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, imza törenindeki konuşmasında konuyla ilgili olarak, "Akıllı şehircilik, akıllı tarım, nesnelerin interneti alanında yaptığımız çalışmalarla ülkemizi geleceğe taşıyan adımlar atarken, küresel işbirliklerimiz ile dünyada teknoloji trendlerine yön veren öncü projelere katkı sunuyoruz. İnovatif projelerde Ericsson ile stratejik çalışmalar yürüteceğimiz ve 6G'nin güvenli ulaşım için kullanılmasına katkı sağlayacağımız için mutluyuz." ifadesini kullandı.

Ericsson Kuzey Orta Doğu ve Afrika Başkanı Kevin Murphy, "Ericsson'un küresel uzmanlığını Türk Telekom'un yenilikçi vizyonuyla birleştirerek, güvenli ulaşımın yeni sınırlarını keşfediyor ve geleceğe dönük çözümler yaratarak, bağlantının geleceğini şekillendiren gelişmelere öncülük etme konusundaki kararlılığımızı vurguluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turk-telekom-ve-ericsson-6g-calismalarinda-stratejik-isbirligine-basladi/3498826

• Matbaa ve sanayi çağını kaçırdığımız gibi

Sorumlu şirketlere ve bürokrasiye küsküyü vurmadıkları için yapay zeka çağını da kaçırdık. Çünkü bunu kaldıracak altyapı yatırımı bile yok

Hadi altyapı yapmadın 5 yıl öncesinin teknolojisini daha seneye anca sunacaklar

Tren yine kaçtı bana isterse 8G yatırımı yapsın

Bu saatten sonra işe yarar tek yatırımı Starlink muadili bir işin maksimum 2 senede aktif hale getirlmesi olur

Yoksa hepsi fasa fiso gaz alma, vergiden KAÇINMA hamleleri :)

• Hayret, nasıl oldu da daha kötüleyen, serzeniş içeren mesajlar atılmamış?  

• İş birliği denilmiş ama bu ..... birliği

• damn2u kullanıcısına yanıt

Matbaa ve sanayi çağını kaçırdığımız gibi

Sorumlu şirketlere ve bürokrasiye küsküyü vurmadıkları için yapay zeka çağını da kaçırdık. Çünkü bunu kaldıracak altyapı yatırımı bile yok

Hadi altyapı yapmadın 5 yıl öncesinin teknolojisini daha seneye anca sunacaklar

Tren yine kaçtı bana isterse 8G yatırımı yapsın

Bu saatten sonra işe yarar tek yatırımı Starlink muadili bir işin maksimum 2 senede aktif hale getirlmesi olur

Yoksa hepsi fasa fiso gaz alma, vergiden KAÇINMA hamleleri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 4 Mart 2025; 12:27:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

Aslında benim derdim haberde ki firmalar değil, sanırım yanlış anlaşılmış detay vermediğim için. Normalde 5G konularında bile insanlar mevcut hizmetlerden, kotalardan, eski teknoloji bile yenisinden iyidir gibi serzeniş içeren mesajlar attığından onları düşünerek mesaj atmıştım. Yenilik geç geliyor misal, e tamam geç ama gelmesin mi? İnsanların öfkesi, duygusallığı mantığın önüne geçiyor. Sizden önce mesaj atan deliyi de görmezden geliyorum ama durmadan bana sataşmaya devam ediyor. Türk Telekom ve Ericsson’dan 6G iş birliği 

• Yanlış firma ile işbirliği yapılmış. 5G'de nasıl çok geriden geldilerse 6G'de de aynısı olacak gibi görünüyor. Huawei bu işlerin piri konumunda resmen.

• 5,5G ihalesinin yapılması lazım neyi bekliyorlar acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kotalı olduktan sonra uzaylı g bile olsa anlamsız. Üçlü çetenin yapacağı işlerden hayır gelmez AT&T kalitesinde operatör lazım da hükümet gitmeden bunlar hayal.

• 4G hizmeti veremeyen şirketlere bak :D

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ericsson,Nokia ile birlikte cep telefonları ülkemizde ilk kullanılmaya başladığı 96'lı yıllarda en populer markalardandı.

Önce Nokia battı.Sonra Ericsson Sony ile Sony Ericsson telefon ortaklığı yapsada oda pek uzun ömürlü olmadı.

Nokia'yı daha sonra Microsoft alsa da o bile kurtaramadı.

Hey gidin hey!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.