< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Türkiye'nin 4'üncü operatörü Netgsm abone almaya başladı (4. sayfa)

-
-
Sifir hatmi aldiniz tasimami oldu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Taşıma
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tasimada neden bukadar fiyat cikiyor ki bedava olmasi gerekmez mi
Sırf rekabet artsın diye 2 hattımı taşıyorum
bilgi icin tesekkur ederim ucretsiz diye biliyordum
Bilmiyorum benden 88 TL kart ücreti aldı onu da havale yaptım bir kod veriyor o kodu EFT veya havale açıklamasına yazıyorsunuz
Annemin hattını da geçireceğim 2 GB 750 dk 250 SMS e 300 TL veriyoruz turk telekomda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreylcn06 -- 18 Şubat 2024; 0:46:31 >
En uygunu suan netgsm
-
Öyledir. Ben sadece 4. operatör diye tanıtılmasını saçma buldum. Kendi altyapısı olmayan operatöre operatör demek kulağa absürt geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Şubat 2024; 1:13:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam altyapısı varç Şöyle izah edeyim.
Mobil şebekeler iki temel kısımdan oluşur.
RAN ve Core
RAN, baz istasyonlarından oluşur erişimi sağlayan kısımdır.
Core ise santral tarafında bulunan arama, sms, internet gibi esas işlevlerin gerçekleştiği kısımdır.
Netgsm'de Core kendisine ait, RAN tarafında ise Turkcell'i kullanıyor. Bunun Bimcell, Fenercell, GS Mobile, Teknosacell gibi diğer sanal operatörlerden farkı şu. Bu saydıklarım sadece Türk Telekom'daki tarifelerden ibaretken Netgsm'de kendilerine ait çalışan bir core şebekesi var. Zaten o sebeple SMS'lerde entegrasyon eksikleri var, henüz IMS servisleri yok. Bular tamamen core şebeke fonksiyonlarıdır.
Bu sebeple ben operatör denmeyi hak ettiğini düşünüyorum.
Peki neden RAN tarafını da kendisine ait şekilde kurarak faaliyete başlamadılar? Öncelikle RAN şebeke kurmak çok maliyetli bir iş. Türkiye'de her şehirde, her ilçede, her mahallede, kırsalda, şehirler arası yollarda kapsama sağlamalısınız baştan tüm yurt sathında çalışacak RAN ve Core'u baştan kurmak en az 6-7 milyar EUR. Yetmedi üstüne BTK'dan yetkilendirme ve frekans satın almanız gterekiyor, hatta Netgsm 2015'teki LTE ihalesine de katılmış ancak teklif vermemişti. Şuan ellerinde hiç bir spektrum varlığı olmadığı için şuan kendi RAN şebekelerini kursalar dahi servis veremezler. Zaten ekonomik olarak da inthiardır. Türkiye'de, Avrupa'da, dünyanın başka bir yerinde şuan sıfırdan şebeke kurmak da mantıklı değil. Telco sektörü artık ölü bir sektör.
-
Vodafone kullanıcıları ne yapsın o zaman? Tartışmasız en iyi çekim gücü Turkcell'de ama aşırı pahalı.
-
Yil 2024 trde hala dk sms paketimi var
3 tane is yerinde kullandığımız hattımız vardı. Onlarında taahhüt ü bitmişti 1 ay falan olacak Türk Telekom masallah en düşük paket 210 tl konuyu görür görmez anında taşıdım 3 numarayıda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu bebek sakat doğdu , rekabet güzel ama çok eksik var. Esim olmaması benim için başlı başına geçememe sebebi. Adın dijital operatör ama esim hizmeti yok.
Fiyatlar iyi gözüküyor biraz zaman geçsin bakalım.
-
4. operatör filan değil. Haber YANLIŞ.
Lisansı filan yok.
Bimcell gibi, Fenercell gibi başka operatör üzerinden sanal operatörlük yapıyor sadece. 10 yılı geçkin süredir de var kağıt üzerinde. Yeni bile değil.
-
NEden imkansız olsun o ayrı konu da 2009'da kuruldu bu firma.
Birden neden heryerde haber oldu o garip..
-
yazdığınız doğru kısmen de operatörlerin hepsi devletin. Sorun orda. Sektör lideri ve 2.si devletin olunca 3. de kaçmaya bakıyor, yatırım yapmıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X