Şimdi Ara

3G Limiti aşan yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3G’ye geçen GSM operatörleri, hızlı mobil internet paketine limit koyunca, kotayı aşana kabarık fatura göründü. TTnet’in ADSL’de her 1 GB’lık kota aşımında uyguladığı 9.2 TL’lik tarife, Turkcell’in Vınn ve Vodafone’un ‘Connect USB Stick’inde 50 TL oluyor. TTnet ve Avea’nın ‘uçan internet’inde 1 GB’lık limit aşımının bedeli 110 TL’ye ulaşıyor. ERKAN ÇELEBİ ARAŞTIRDI, YAZDI...

TTnet’in ADSL’de her 1 GB’lık kota aşımında uyguladığı 9.2 TL’lik tarife, Turkcell’in Vınn ve Vodafone’un ‘Connect USB Stick’inde 50 TL oluyor. TTnet ve Avea’nın ‘uçan internet’inde 1 GB’lık limit aşımının bedeli 110 TL’ye ulaşıyor.

Üçüncü nesil (3G) teknolojisinin devreye girmesiyle birlikte, sadece cep telefonlarından değil, bilgisayara takılan ‘connect card’larla abonelerini internette ‘Vınn’latıp, uçurtmak için cazip kampanyaları devreye sokan GSM operatörleri, mobil internet bağlantı tarifelerini uygulamaya koydu. Ancak, 250 MB’ı 10 TL’den başlayan, 8 GB’ı 69 TL’ye ulaşan bu tarife paketlerinin limitli olması, kota aşımlarında kabarık fatura tehlikesini de beraberinde getirdi. TTnet, ADSL bağlantılarında her 1 GB için 9.2 TL’lik kota aşım tarifesi uygularken, bu Turkcell’in Vınn ve Vodafone’un ‘Connect USB Stick’inde 50 TL oluyor. TTnet ve Avea’nın birlikte geliştirdiği ‘uçan internet’te ise 1 GB’lık limit aşımının bedeli, 110 TL’ye kadar çıkıyor. 3G teknolojisinin Türkiye’ye adım atmasıyla her yerden internete hızlı bağlanılabilmesini sağlayan connect card’lar da devreye girdi. Turkcell yeni ürünü ‘Vınn’la, Avea ‘USB modem’iyle, Vodafone da ‘Connect USB stick’iyle abonelerini bu hizmetten yararlandırmaya başladı. TTNet ise Avea’yla işbirliği yaparak, ‘uçan internet’i devreye soktu.

10 TL’DEN BAŞLIYOR

Arkadaşımız Mert Temizkan’ın yaptığı araştırmaya göre, 3G teknolojisiyle cep telefonlarında görüntülü konuşmayı sağlayan, cepten televizyon seyrettiren ve internette hızlı sörf yapılmasına olanak sağlayan operatörlerden Turkcell’in mobil internet paketlerinde 1 GB’lık bağlantının bedeli 29 TL olurken, bu 4 GB’ta 39 TL, 8 GB’ta ise 69 TL olarak tarifelendiriliyor. 2 ayrı paketle kullanıcılarına ulaşan Avea’nın 2 GB’lik paketine 35 TL’ye, 6 GB limitli paketine de 55 TL’ye abone olunabiliyor. Vodafone’un limitli paketleri 250 MB’tan başlıyor. 250 MB’la sınırlı bu pakete aylık 10 TL karşılığında abone olunurken, 1 GB’lık paket için 30 TL, 3 GB’lık pakete de 50 TL ödenmek zorunda kalınıyor. TTNet’in Avea’yla geliştirdiği uçan internet paketinde ise 250 MB’lık aboneliğin aylık bedeli 9.99 TL’den başlıyor.

LİMİTE DİKKAT

Connect kart kullanıcılarının limit aşmaları ise ek tarifeyle ücretlendiriliyor. Aşılan her MB için belirlenen bu bedel, operatörden operatöre değişiyor. Turkcell, kota aşımı için faturalara MB başına 5 kuruş (1 GB’ta 50 TL) yansıtırken, Avea’da bu 11 kuruşa (1 GB’ta 110 TL) çıkıyor. Bu, TTNet’in ‘uçan internet’inde de 11 kuruş oluyor. Vodafone kullanıcıları ise, her 100 MB’lık aşım için 5 TL (1 GB’ta 50 TL) ödemek zorunda kalırken, internete ADSL modemle bağlanan sabit telefon aboneleri, 4 GB’lık paketlerinde MB başına sadece 0.92 kuruş (1 GB’da 9.2 TL) kota aşım bedeli ödüyor.

hürriyet

• En iyi çözüm vodafonda: fatura stop
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

En iyi çözüm vodafonda: fatura stop

• En iyi ve sağlam çözüm kullanılmayan bir kontörlü hat ile internet kullanmak.Paketi alacak kadar kontör yükleyip sıfır kontörle devam etmek kota bitincede kontör olmayacağı için iletişim kesilecek ve kota şoku sıfır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

En iyi çözüm vodafonda: fatura stop

bir arkadaşıma yalvardım vodafone 3g al diye ama dinletemedim şimdi uğraşıyor turkcelldeki limit aşımlarıyla.
  • Dün 100 mb internet kazandım. 3g merak kampanyasından ama halen 99 mb gözüküyo. Güncel fatura ise durduğu yerde sayıyo. peki bu durumda noluyo
  • Vodafone 250mb kullanıyorum,hızlı,ekonomik ve sorunsuz.
    Vodafone tcell'e gmre daha avantajlı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3G ile maximum hız?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bungee20
    48 saat içinde düşecek.

quote:

Orijinalden alıntı: FeRSeRi

Dün 100 mb internet kazandım. 3g merak kampanyasından ama halen 99 mb gözüküyo. Güncel fatura ise durduğu yerde sayıyo. peki bu durumda noluyo

Düştü bugün, Thanks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi British -- 11 Kasım 2009; 14:05:40 >
  • bende 4 gb vınn aldım modeme mesaj gelmiş limit aşıldı diye. Oysaki ben bu cihazı alırken sorduğum halde herangi bir limite tabi olduğu söylenmedi.

bu vinn download limiti nedir arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manero

bende 4 gb vınn aldım modeme mesaj gelmiş limit aşıldı diye. Oysaki ben bu cihazı alırken sorduğum halde herangi bir limite tabi olduğu söylenmedi.

şaka yapıyorsun heralde kendin söylüyorsun zaten 4gb aldım diye aldığın kişi limite tabi demez tabi 4gb download-upload (toplamda)limitin var senin
  • vodafone da fark var fatura stop 100 tl.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Deathlesss__

quote:

bende 4 gb vınn aldım modeme mesaj gelmiş limit aşıldı diye. Oysaki ben bu cihazı alırken sorduğum halde herangi bir limite tabi olduğu söylenmedi.

şaka yapıyorsun heralde kendin söylüyorsun zaten 4gb aldım diye aldığın kişi limite tabi demez tabi 4gb download-upload (toplamda)limitin var senin

• quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

vodafone da fark var fatura stop 100 tl.....

turkcellde de var ama 199 tl
  • 3g çeksede kotayı aşsak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimkk

En iyi ve sağlam çözüm kullanılmayan bir kontörlü hat ile internet kullanmak.Paketi alacak kadar kontör yükleyip sıfır kontörle devam etmek kota bitincede kontör olmayacağı için iletişim kesilecek ve kota şoku sıfır.

hocam hiç sormayın bende kota aşımı sadece 2 mb oldu tam 150 kontur gitti. bir türlü içime sindiremedim. araddım müşteri hizmetlerini işine gelirse dedi uyuz oldum onlara artık pasif tüketici oldum türkcellin
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Deathlesss__
    quote:

hocam ben derdimi anlatamadım sanırım tabirleri tam bilmiyorum ama hani adsl deki gibi misal 8mb hıza 4 gb kota tarifesi vardır veya kotasız kullanıp ona göre paranı ödersin.

Ama bu 3g'de 4gb denen şey kotayı ifade ediyorsa bunun indirme hızı nedir ozaman? yine örnek olarak adsl 1mb bağlantı hızında 107 kb/sn download indirme yapıyorsa.bunun adsl tarifesi gibi bir açıklaması yokmu? umarım anlatbilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manero -- 15 Şubat 2010; 0:35:42 >

• ben 35lik kamu kullanıyorum 4gblık paketim vardı limiti aştım ve tahmin edin ne kadar faturam geldi 532 lira
  • 09.12.2009 tarihinde VINN 24 ay taahhütlü kampanya abonesi oldum.03.01.2010 da kotamın dolduğuna dair VINN programına SMS geldi ve bundan 5 gün sonra da 'Güncel kullanım tutarınız 178.78 tl'dir' gibi bir SMS daha geldi.Müşteri hizmetlerini aradım.Bunun mümkün olamayacağını çünkü ayın 25'inde faturamın kesildiğini benim 60 TL ödeme yaptığımı anlattım.(Bu kısım çok önemli çünkü VINN tarifesinde kota dolum tarihiyle fatura tarihinin aynı gün olduğunu sanıyordum ve müşteri temsilcisi bu konuda beni ikaz yerine bana her SMS i dikkate almamamı ve o kullanımın bana ait olmayabileceğini söyledi.)Ve bir sonraki faturam 219 TL geldi.Gerekçesi kota aşımı.Kota aşımımın tek nedeni kota dolum süresi ve fatura tarihi konusunda yanlış bilgilendirilmem.
    12 senelik Turkcell kullanıcısıyım,Turkcell'den I-Phone,eşime babama anneme hat aldım.Ve şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.Ama 09.02.2010 da ödediğim 219 tl üzülerek söylüyorum ki bu konuda özellikle yanlış bilgilendirildiğimi düşündürttü.Şikayetvar.com'a ,forumlaraarayan anketörlere, heryere yaşadığım haksızlığı yazıyorum.Vakit bulabilirsem Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş aleyhinde dava da açmayı düşünüyorum.
    Bu faturalardan sonra istediğim fatura dökümüne cevaben ise ne geldi biliyor musunuz?VINN modemimden kullandığım internet dökümü değil,konuyla alakasız olarak I-phone cep telefonumun dökümü.Defalarca müşteri temsilcilerine dil döktüm ve işin komik tarafı müşteri temsilcilerinin bilmesi gereken Turkcell'in birçok kampanya ve teknik terimini ben hatırlattım.Ben Platinium müşteriyim ancak şimdiye kadar pek işim düşmediği için müşteri temsilcileriyle görüşmemiştim,fakat yaşadıklarım tam fiyasko idi.
    Özetle bilinçli veya bilinçsiz olarak Turkcell tarafından mağdur edildim. tanıdığım herkesi Turkcell'den uzak tutmak için elimden geleni yapacağım.

• Arkadaşlar bu mobil bağlantılarda, ve benim özellikle merak ettiğim avea jetmobil de kotanın ne kadar kullanılıdğını kontrol edebileceğimiz bire site filan yok mu. Yada bunu bize bildirecek bir mesaj servisi filan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.