Şimdi Ara

3G ile maximum hız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaşadığım bölgede hiçbir operatörün 4.5G'si doğru düzgün çekmiyor, bu yüzden 3G sabit bir şekilde kullanmaya karar verdim.

Hız testi yaptığımda 20-25mb arası download ve, 2,5-3,5mb arası upload alıyorum. Sinyal full (4 diş) çekiyor.

Bu hız değerleri 3G için maximum mudur? yoksa arttırılabilir mi?

• Teoride 43.2mbps desteği var 3g nin ama pratikte 30mb nin üstünü görmeniz neredeyse imkansız zaten gayet yüskek hız almışsınız daha üstüne gerek yok.
  • Üç taşıyıcı ile 63’3 e kadar yolu var

Qualcomm işlemcili cihazlarda

O hız yeter beleş netiniz yoksa 4,5 g de alamayan aboneler var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Hocam üç taşıyıcılı cihaz yokki piyasada sadece bir ara turkcell t50 turbo diye bir telefon çıkarmıştı oda hikaye oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 10 Ocak 2018; 20:26:13 >
  • Bence cep telefonunda 20-30 mbit bile ust seviye bir hiz 8-10 gb kotalarla 100 mbit gelse ne olur

• Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    sonuçta destekliyor var yani arabaya turbo takmak gibi bişi :)
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    İşin teorik kısmına bakarsak 336 Mbit ve hatta üzeri hız almak mümkün olacaktı. Ancak LTE teknolojisi bir miktar daha hızlı olunca, ne üreticiler bu teknolojiyi daha fazla geliştirmek istedi, ne de operatörler LTE varken 3G'ye bant genişliği ayırmak istedi. Qualcomm'un bile yeni birçok modemi 42 Mbit destekliyor, daha üst seviyedeki HSPA kategorilerini kullanan da yok. Yoksa eminim ki Türkiye'de 84 Mbit destekleyen baz istasyonları da vardır, eskiden reklamı yapılırdı. Ancak sonradan tek Turkcell bu işe biraz girişti T50 ile, onunla da 50 - 55 Mbit civarı hız alan vardı. Sonra da bütün kaynak LTE'ye ayrıldı zaten.

Genel kullanım için 3G şebekesi de, o 20 Mbit civarı hızlar da yeterlidir tabii ki. Ancak 4G'den 3G'ye geçtiğinde telefon, şebeke türüne bakmadan 3G'ye geçtiğim aklıma geliyorsa az da olsa bir kayıp var orada. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone 4.5G düşük hız
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı bölgelerde vodafone ve türk telekomda dışarıda iken en fazla 48 mbps hız alırken aynı

türkcell de 110 mbps hız alıyorum

lg g3 telefonum modeli

ama evin içinde 4,5g hızı 5 mbps
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    Evin içinde 800 e dışarda 2600 e geçtiği için doğaldır

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Evin içinde 800 e dışarda 2600 e geçtiği için doğaldır

evin içinde nasıl yükselir bu hız çok yavaş
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    Ya 3g de deneyin

yada evinizin yakınına veya çatısına yeni istasyon kurarak

• Turkcell kullanılan tarifeye göre internet hızlarını limitliyor. Zaten tarifenizin açıklama kısmında maksimum görebileceğiniz hızı yazar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkyb

Turkcell kullanılan tarifeye göre internet hızlarını limitliyor. Zaten tarifenizin açıklama kısmında maksimum görebileceğiniz hızı yazar.

Vınn cihazım 50gb lık bir pakette?

• Bence ayarlarıyla fazla oynamayın yoksa elinizdekindende olursunuz

• iPhone 5 S ile 4 mb görüyorum bi ara 12 gördüm ne zamandı hatırlamıyorum.

• 3g Vodafone evde 15 16 aliyorum 4g 20

Evde net var ama upload hizi 0.6 4gde 21 falan geliyor upload dosyasi yuksekse 4g acarim

• Turkcell'e mail atmıştım bu durum ile ilgili. Bugün görüştüm müşteri hizmetleri ile 4.5G sorununu tekrardan anlattım ve durumun incelendiğini ve gerekli çalışmaların yapılmakta olduğu söylendi.

Umarım düzeltilir de verdiğim onca paranın karşılığını en azından bu şekilde alırım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.