Şimdi Ara

Wifi ile 1000 mbps internet alırken ethernet ile 100 mbps alabiliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle Speed duplex ayarlama işe yaramadı. Superonline kullanıyorum. Modemin modeli: ZTE H3600p. 100Mbps hızı sadece PC'den değil Samsung TV ve TV+ kutusunda da 100Mbps hız alıyorum. Kabloların çoğunluğu CAT5e ve kablolarda bir sıkıntı görünmüyor farklı portlarla farklı kombinasyonlar denedim yine de ne olur ne olmaz diyerek CAT7 kablolar sipariş ettim. Bu sorundan ötürü modemimin değişmesini talep ettim önceki modemim TP-Link EX530v idi bugün gelip değiştirdiler şu anki modemimin Wi-Fi'si vs daha iyi çalışıyor ancak Ethernet portları hala 100Mbps olarak çalışıyor.

• Engelci Superonline modemde port ayarlarını da engellemediyse onlara bak derim

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Hangi ayarları kontrol etmem gerekiyor? Önceki modemde lan portlarının 100 mbps olarak çalıştığını görebiliyordum ancak bu modemde öyle bir tablo göremedim.

Ethernet arayüzünde anca bu yazıyı buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusufynlmz -- 5 Kasım 2024; 16:56:52 >
  • Yusufynlmz Y kullanıcısına yanıt

Benimki tahmini o ayardan olabilir dedim. ayarları nerede bilemem ama ethernet port ayarı olmalı

örnek benim modemden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Kasım 2024; 20:0:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Benimki tahmini o ayardan olabilir dedim. ayarları nerede bilemem ama ethernet port ayarı olmalı

örnek benim modemden

Teşekkür ederim ama superonline arayüzü işte böyle şeylere müsade etmiyor sanırsam.

• Televizyon da kablo ile bağlı demişsiniz

Televizyonun lan portu bin megabit desteklemiyor ise maksimum desteklediği hızı gösterecektir

Örnek vereyim

Telefonunuz 5ghz desteklemiyor da 2.4ghz destekliyor. Bu durumda en fazla 50-60 megabit görürsünüz kablosuzda da.

Televizyonda gördüğünüzü çok mesele etmeyin he ama derseniz ki televizyonun lan portu bin megabit destekliyor o baska konu

Bir de bilgisayarınızın lan portu bin megabit destekliyor ama siz bunu göremiyorsanız ya router ayarlarında ya da bilgisayarın lan ayarlarında bununla ilgili bir seçenek mutlaka var

https://forum.donanimhaber.com/ping-nasil-dusurulur-kablosuz-kanal-ve-bant-genisligi-ayari-nasil-yapilir--157414269

Bu konunun ilk mesajı da size yardımcı olabilir

• Yusufynlmz Y kullanıcısına yanıt

Hız testi yatınız mı orada hız ne çıkıyor? sped test sitesinden deneyin

Wifi ile 1000 mbps internet alırken ethernet ile 100 mbps alabiliyorumspeedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net
  • TV+ Sagem kutu 1gbit porta sahip olmalıki benim cihaz arayüzümde gbit ile bağlı görünüyor.

Samsung TV'niz 100mbit porta sahip olabilir. Bu sebepe 100 görüyor olabilirsiniz.

Cat5e iyi bir kablo 2.5gbit bile taşıyabilir.

Portlarınızı, port içindeki ayakları, kablolarınızı kontrol etmenizde fayda var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.