Şimdi Ara

3G Modem Radyasyon ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3G router ve 3G modem aldım sorunsuz kurdum kullanıyorum..
    3g modemin router ile devamlı açık olacağı ve radyasyon yayacağına takıldım
    modem bana 5 metre mesafede sağlık açısından zararlarına hiç aklıma gelmedi...

evde plazma ve wifi kablosuz ağ kullanıyorum radyasyon ve sağlık açısından sıkıntı olurmu ?
    olmadı cihazı iade edip tekrar adsl ile devam edeceğim malum can tatlı..
    bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1457 -- 27 Mart 2011; 1:02:29 >

• benim de aklıma takılan bir konudur bu. mobil olarak internete bağlanmak telefonla konuşmaktan daha fazla veri alıp-gönderdiği aşikar. bu durumu sağlık açısından tartışmak veya bilgilenmek gerek.
  • Bahsettiğiniz kablosuz aletleri kafanıza dayayıp kullanmadan pek bir problem çıkarmaz. Biraz medyanın haber amaçlı abartmasından kaynaklı korku var, ancak abartıldığı kadar değil. Ancak yine de kullanırken makul düzeyde tedbirli olmakta fayda var. 5 metrelik mesafe size gelen sinyali baya azaltabilir ama duvarlardan vs. yansıma tüm sinyali sizde de toplayabilir. :D Şakayı geçelim de, o kadar mesafe ile bir zararları olacağını sanmam. Cep telefonunu kulağınıza koymak cidden tehlikelidir ama, sinyaller çok yönlü dağıldığından uzaklaştıkça etkileri çok daha az hale gelir. Aranızda yeterince mesafe varsa korkup korkudan beyninize zarar vermeyin. :) Devamlı açık tutmamanız da iyi olur. Gece uyurken vs. kapatın mesela, elektromanyetik alanın uyku kalitenizi etkileme ihtimali var. Gerek yoksa, gece kapatın, rahat edin.
    Plazmayı da, küçüklüğümüzden beri annelerimiz televizyona uzaktan bakmaya uyarırdı bizi, uzaktan bakarsak ondan da bir şey olmaz. :)
    Tabi tüm elektonik araçlar bir miktar elektromanyetik radyasyon yayar; kullanım sıklığı, mesafe ve gücüne göre etkisi değişir. Ama bu kullanmayalım demek değildir, kullanalım ama bazı şeylerde abartıya gitmeden kullanalım, ya da daha güvenli yöntemlerle kullanalım. İki kulağıma da birer cep telefonu koyup arama yaptığımda, sinyal seviyesinin zayıf olduğu yerlerde başımda cidden bir rahatsızlık hissetmeye başlıyorum. Ya da Turkcell Mobil haber videolarını indiriyorum, yüzüme yakın durursa telefon gözlerimden de olabilir ama yine bir rahatsızlık hissediyorum.
    Bundan, mümkünse telefonu kulağımda kullanmamaya çalışırım, kullansam da antenin bulunduğu alt kısmı kendimden uzak tutmaya çalışırım. En iyisi kulaklık ile tabi, ya da müsait isem ahizesiz konuşma. Kablosuz modem ile aramda da bir metreden az mesafe vardır, ve anten yönünden sinyal direk testislerime vurur, hatta yansıtıcı ile vuruyor. :D İki yıldır bir şikayetim olmadı henüz. Başım yılda bir üç beş dakika ağrır iki üç yılda bir, bu da uykusuzluk ya da açlıktan. Mayıs gibi de bir nezle geçiririm, bu da sıcaklık değişiminden. Bunlar dışında bir problemim yok. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 27 Mart 2011; 1:40:22 >

• 3G modundaysa bir zararı yok. max. 250 mW çıkış gücü var. gerçi buraya gelene kadar daha neler sayarım sana.1986 yılındaki nükleer felaketin etkileri hala sürüyor. yediğin yemekte bastığın toprakta soluduğun havada hala bol miktarda radyoizotop var. inanmayan bir ölçüm cihazı alıp denesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

3G modundaysa bir zararı yok. max. 250 mW çıkış gücü var. gerçi buraya gelene kadar daha neler sayarım sana.1986 yılındaki nükleer felaketin etkileri hala sürüyor. yediğin yemekte bastığın toprakta soluduğun havada hala bol miktarda radyoizotop var. inanmayan bir ölçüm cihazı alıp denesin.

3g usb modem den 3g router a verdim 4port ile kullanıyorum. mesafe olarak ta 5 metre mesafede olmadı router ve modemi dışarıya balkona alayım diyorum odada olmasından daha iyi olur
  • çevremizde okadar çok radyasyon yayan cihazlar varki saymakla bitmez sen kullanmasan bilem yan üst alt komsu binalarda mutlaka wifi gibi cihazlar bol oranda olacak 3g olarak cihazdan uzaklaştıkca zaten fazla bir zararı olacağını sanmıyorum ama toplamda çevredeki cihazlarıda unutmamak gerekir ,şu günlerdede başbakanımızın dediği gibi evdeki tüpleri kontrol et sorun olmaz şaka bir yana heryerimiz cihaz doldu artık kaçınılmaz bi hal aldı
  • bir de nükleer santraldeki radyasyonu evlerimizde kullandigimiz aletlerdeki elektro manyetik dalgalar ile kiyaslayanlar var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem WiFi Hızı
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.