Şimdi Ara

3G teknolojisi son bulacak…!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörlerinin ortak çalışmaları ile ilk gün itibariyle 5 milyona yakın tüketici 4.5G teknolojisiyle tanıştı. 81 ilin merkezinde 4.5G teknolojisinden faydalanmak mümkün.

4.5G’nin gelişi ile 3G son mu bulacak?

Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan bir habere göre 4.5G teknolojisiyle birlikte 3G teknoloji rafa kaldırılacak, kullanım dışı bırakılacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan konu hakkında açıklama yaptı.

Yapılan konuşmada 2G ve 3G bağlantı teknolojilerinin son kullanma tarihi açıklandı.

Detaylar
    http://creativebar.net/news/3g-son-bulacak/

• 10 yıl uzun zaman kim öle kim kala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdiden bunlari konusmak icin erken. Halen cogunlukta 3g telefon var.

• 4g volte yi desteklemeyen telefonlar 3g den konuşma yapıyor
  • 3G'yi kapatmalarını anlayabiliriz 2100 bandı kullanıldığı için kapsama alanı çok geniş. Sadece görüşmek için 2G'de yeterli. Diğer yandan o zamana kadar 5G gelmiş olacak ve 5G'de büyük ihtimalle bütün telefonlar data üzerinden konuşma VoLTE'yi destekleyecektir.
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    VoLTE destekleyen telefonlar da 2G ya da 3G şebekesindeki bir aboneyi aradığında 3G üzerinden konuşma yapıyor. 5G ile bu olay çözülmezse iş yaş olur. Ya da aslında santral sisteminde eski anahtarlama sistemini IP tabanlı sisteme uyarlayacak bir arayüz sistemi gerekli; nasıl neden yapılamamış henüz böyle bir şey anlamıyorum...
  • Gün gelicek 4.5G ve 5G de son bulucak. Ayrıca haberde verilen bilgide 2026 ve 2029 da son bulucağını söylüyor 2G ve 3G nin.Ozamana kadar zaten en kötü şartta 3G kullanan kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

VoLTE destekleyen telefonlar da 2G ya da 3G şebekesindeki bir aboneyi aradığında 3G üzerinden konuşma yapıyor. 5G ile bu olay çözülmezse iş yaş olur. Ya da aslında santral sisteminde eski anahtarlama sistemini IP tabanlı sisteme uyarlayacak bir arayüz sistemi gerekli; nasıl neden yapılamamış henüz böyle bir şey anlamıyorum...

ne anladım ben bu 4 g den :)

bu en çok bizim işimize yarıyacak m2m sim kartlarda yaza telefonlar değişince evlerde çekim sıkıntısı kalmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.