Şimdi Ara

3G ve 3Gs iPhone ANA KONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.501
Cevap
9
Favori
473.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar herkes 3G den bahsediyor.Peki bunun işletim sistemi ne olcak tabiki MAC OSX olacak ta versiyon olarak ne olacak.şuan forumdakilerin hemen hemen herkesin elinde var bu telefondan,ve tr ye gelince hadi uuurrraa gidek alak şu 3G den demez (çoğunlukla) yani bizi ırgalayan OS un versiyonu delilmi eski iphone ları itunes e bağladığımız zaman bize soracak uprade yaparmısın diye.bizde ewet diyeceğiz (kırmak şartıyla tabii) heh işte uprade yaptıktan sonra BİZE gelen özelliklerden bahsedelim,bize ne gelecek?bırakalım 3g yi zaten bi görüntülü konuşsak maddiyattan çökecek durumdayız.biz en iyisi eski iphone a getirilecek özelliklerden bahsedelim dimi.acaba neler gelecek?
  • Ne 3G ymiş ya...O birşey değil bu sistem Türkiye de yok nedir bu insanların açlığı.Bu büyük bir saçmalık ya valla helal olsun bekleyin bekleyin o büyük 3G li iphone gelecek hepinize hayırlı olsun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: apple_store

Ne 3G ymiş ya...O birşey değil bu sistem Türkiye de yok nedir bu insanların açlığı.Bu büyük bir saçmalık ya valla helal olsun bekleyin bekleyin o büyük 3G li iphone gelecek hepinize hayırlı olsun..

Bak apple_store ne güzel demiş daha bizde olmayan şeylerden bahsediyoruz.Ha olsa bile elimizi süremeyiz görüntülü konuşmak için.ne kontör kalır nede para
  • bi anlayamadınız 3g ve onun getirilerini zaten bekleyen yok
    sonuçta 2. nesil iphone da 3g nin yanında yeni özellikler gelicek mi? gelicek..
    biz işte onları bekliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: garadia

bi anlayamadınız 3g ve onun getirilerini zaten bekleyen yok
    sonuçta 2. nesil iphone da 3g nin yanında yeni özellikler gelicek mi? gelicek..
    biz işte onları bekliyoruz.

Benim anlatmak istediğimde bu (NE GELECEK,VE BİZ ESKİLER SORUNSUZ YÜKLEYEBİLECEKMİYİZ)?
  • Türkiyede fiyat ne olucaktır acaba?
  • TR ye 3g gelmeden alınmaz
  • Telefonumdan gayet memnunum , ben onu bu haliyle sevdim
  • Ben ne 3g bekliyorum nede ek sensör ki bu sensör olayını anlamış değilim. Daha fazla sensör çok iyi olur diyor bazı arkadaşlar :) sorması ayıp bu sensör olayını kim çıkardı ve daha fazla sensörün getirisi yada amacı ne olacak?? ve de şu anda mevcut sensör sayısı sizleri neden / nasıl tatmin etmiyor anlamış değilim Kısacası benim beklediğim cihaz "meizu me" çoklu dokunmatik ekran, 3g, gps, çift kamera, daha ince daha zarif daha küçük ve 16gblık modeli 400 dolar (Bazıları diyebilir çin malı abi o cihaz diye :) sanki iPhone TÜRK malı :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webbakkal -- 21 Mayıs 2008; 10:16:49 >
  • Heheh her 3G iPhone haberinde ortam az da olsa geriliyor.

-3G sadece görüntülü konuşma değildir EDGE'ye göre 3 kattan daha hızlı bilgi alış verişi imkanı sunar. Bu da yolda internete bağlanırken sayfaların 3 kat daha hızlı açılmasını, EDGE'de düşük çözünürlükte dahi akıcı aktarılamayan video görüntüsünün daha yüksek çözünürlükte daha akıcı gönderilebilmesini sağlar. Yani 3G ile görüntülü görüşme 3G'nin hızı sayesinde hayata geçirilebilen servislerden biridir. 3G sadece görüntülü görüşme değildir!

Fakat 3G iPhone'u özel kılan yolda daha hızlı internete bağlanabilecek olması ya da görüntülü görüşmeye izin veriyor olması olmayacak. 3G iPhone çıktığında şimdikilerin değeri azalacak yani satmak istediğinizde en az 200 250YTL zararınız olacak.

3G iPhonelarda şu ankilerde yaşanan sorunların hepsinin giderileceği düşünülüyor. Daha kaliteli hoparlör daha kaliteli kamera daha hassas ölçüm yapan sensörler gibi. Hatta GPS dahi eklenecek diyenler var. Eğer GPS eklenirse 3G iPhone piyasada satılan en kaliteli GPS cihazı olacaktır :) bunu da hesaba katmak lazım.

Ayrıca insanlar daha yeni ulaştıkları bir ürünün hemen yenisinin çıkacak olmasına da bozulmuyor değiller.

Kısacası 3G iphone a karşı ilgi ve haberlere tepki sadece 3G'den gelmiyor :) biraz da duygusal yanı var...

• @webbakal

meizu M8'i araştırdım çok heyecan verici bir ürün fakat işletim sistemi Windows CE olarak görünüyor :) ekran çözünürlüğü de 780x480 olarak belirtilmiş. Windows'un Mobile versiyonları, 500MHz bir işlemcide 640x480 piksel ekranı idare ederken bile zorlanıyor. Kim bilir 780x480'de kullanıcıyı ne hallere sokacaktır.

Windows Mobile kullanan ve işlem yükü ağır olduğu zamanlarda gelen çağrıya cevap veremeyen PDA'ler gördükten sonra; bu kadar iyi teknik donanımın Windows'un mobile versiyonuyla heba edilecek olmasına üzüldüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Ayrıca insanlar daha yeni ulaştıkları bir ürünün hemen yenisinin çıkacak olmasına da bozulmuyor değiller.

Kısacası 3G iphone a karşı ilgi ve haberlere tepki sadece 3G'den gelmiyor :) biraz da duygusal yanı var...

Olayı özetleyen,forumda 3G iPhone'a karşı gergin ortam oluşmasını sağlayan neden...
  • gerçekten arkadaş olayı çok güzel bir şekilde özetlemiş
    quote:

Heheh her 3G iPhone haberinde ortam az da olsa geriliyor.

-3G sadece görüntülü konuşma değildir EDGE'ye göre 3 kattan daha hızlı bilgi alış verişi imkanı sunar. Bu da yolda internete bağlanırken sayfaların 3 kat daha hızlı açılmasını, EDGE'de düşük çözünürlükte dahi akıcı aktarılamayan video görüntüsünün daha yüksek çözünürlükte daha akıcı gönderilebilmesini sağlar. Yani 3G ile görüntülü görüşme 3G'nin hızı sayesinde hayata geçirilebilen servislerden biridir. 3G sadece görüntülü görüşme değildir!

Fakat 3G iPhone'u özel kılan yolda daha hızlı internete bağlanabilecek olması ya da görüntülü görüşmeye izin veriyor olması olmayacak. 3G iPhone çıktığında şimdikilerin değeri azalacak yani satmak istediğinizde en az 200 250YTL zararınız olacak.

3G iPhonelarda şu ankilerde yaşanan sorunların hepsinin giderileceği düşünülüyor. Daha kaliteli hoparlör daha kaliteli kamera daha hassas ölçüm yapan sensörler gibi. Hatta GPS dahi eklenecek diyenler var. Eğer GPS eklenirse 3G iPhone piyasada satılan en kaliteli GPS cihazı olacaktır :) bunu da hesaba katmak lazım.

• 3g iPhone'un çıkacağını kim söyledi size ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Man0waR

3g iPhone'un çıkacağını kim söyledi size ?

Bkz:Gizmodo,Engadget,MacRumors,Macworld,Appleinsider,iLounge...

Bkz:Walt Mossberg (Steve'in en saygı duyduğu teknoloji yazarı,sunumlarında bile ne kadar çok saygı duyduğunu bahseder),O2 Ceo.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 21 Mayıs 2008; 18:10:01 >
  • quote:

@webbakal

meizu M8'i araştırdım çok heyecan verici bir ürün fakat işletim sistemi Windows CE olarak görünüyor :) ekran çözünürlüğü de 780x480 olarak belirtilmiş. Windows'un Mobile versiyonları, 500MHz bir işlemcide 640x480 piksel ekranı idare ederken bile zorlanıyor. Kim bilir 780x480'de kullanıcıyı ne hallere sokacaktır.

Windows Mobile kullanan ve işlem yükü ağır olduğu zamanlarda gelen çağrıya cevap veremeyen PDA'ler gördükten sonra; bu kadar iyi teknik donanımın Windows'un mobile versiyonuyla heba edilecek olmasına üzüldüm.

Meizu'nun kendi resmi forumunda detayları verilmiş windows mobil 6.xx ile sürecekler piyasaya, öyle yazıyor en azından cebit te tanıttıkları cihaz öyleymiş.

İşte özellikleri;

Meizu Mini One M8 Specifications
    Networks: Quad-band GSM/EDGE 850/900/1800/1900

Dimensions: 107mm x 59mm x 11.9mm (H x W x T)

Processor: ARM11 667MHz+

Display: 3.4", 16600K, 720x480 pixel resolution, Touchscreen LTPS TFT-LCD

PC Interface: USB 2.0 Ultra Fast Data Transfer

Flash Memory: 8 or 16GB of flash NAND

Operating System: Meizu OS (Based on Windows CE6.0)

Video Playback: AVI, MPEG-2, RM(VB), MPEG-4/H.263/H.264 at 30FPS

Camera: 0.3+ megapixel camera on front, 3.0 megapixel camera on back. Supports auto-focus.

Battery: 1400 mAh Li-ion

Support For:

* 3G & 3.5G
    * Bluetooth 2.0
    * 802.11b/g WiFi
    * TV-out
    * Line-out
    * Video Conferencing
    * USB Host / OTG
    * GPS (Add-on)
    * Multi-touch NEW!

Additional Features:

* Light sensor allowing the phone to automatically adjust screen brightness in accordance to the lightning in the environment.
    * Tilt and movement recognizing sensor that will allow it to auto-adjust screen orientation in accordance to tilting. It can also recognize movements (ie. shaking), a feature which can be used for games.

meizume.com

Ekran konusunda haklısınız ama firmanın dediğine göre piyasa OLED ekran olarak sürülecekmiş galiba. Eğer bunu yaparlarsa iPhone'nun bitişinin resmidir diyebilirim. Birde işlemci kullanımını sadece ekranla kısıtlamayalım belki windows mobil işletim sistemi daha iyi bir işlemci kullanım grafiği sunacaktır bize nitekim windows mobile yıllardır kullanılıyor ama MacOsX ilk kez iPhone'da denendi ve sürekli değişime uğruyor..

Haa birde bu cihazda 3.5G var

ürünün resimleri için tıklayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webbakkal -- 21 Mayıs 2008; 18:59:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: webbakkal

Eğer bunu yaparlarsa iPhone'nun bitişinin resmidir diyebilirim.

Maalesef dediğiniz artık imkansız...iPhone 1 sene gibi kısa bir sürede inanılmaz bir başarı yakaladı ve kullanıcı üzerinde yeterince büyük etki yarattı...Diğer firmalar iPhone'dan daha cazip ürünler çıkarsada iPhone'u geçmeleri çok zor (Bkz:iPod 2001de çıkışını yaptı,firmalar bu tarihten itibaren ciddi ürünler çıkarmasına rağmen ve iPod'tan çok daha üstün olmasına rağmen pazarda hala birinci)
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

Orjinalden alıntı: webbakkal

Eğer bunu yaparlarsa iPhone'nun bitişinin resmidir diyebilirim.

Maalesef dediğiniz artık imkansız...iPhone 1 sene gibi kısa bir sürede inanılmaz bir başarı yakaladı ve kullanıcı üzerinde yeterince büyük etki yarattı...Diğer firmalar iPhone'dan daha cazip ürünler çıkarsada iPhone'u geçmeleri çok zor (Bkz:iPod 2001de çıkışını yaptı,firmalar bu tarihten itibaren ciddi ürünler çıkarmasına rağmen ve iPod'tan çok daha üstün olmasına rağmen pazarda hala birinci)

Pazarda birinci olmasının tek nedeni marka bağımlısı olmaktan öte gitmiyor malesef. Ama ben içerdiği özelliklere, fonksiyonlarına, kullanılabilirliğine para veririm diyenler için iPhone'nun pek şansı kalmıyor. Dediğin gibi marka bağımlısı olduğumuzdan dolayı iPhone uzun bir süre götürür bu imajını taaaki meizu kendisini çok iyi tanınmış bir marka yapana kadar veya bir başka aynı sınıftan cihaz üreten firma. Meizunun ürettiği bu cihazı eğer nokia yada sonyericcson üretiyor olsa idi işte o zaman benim dediğime gelirdi ve iPhone'nun bitişini izlerdik yine taaaki çok çok farklı bir cihazla karşımıza çıkana kadar..

Şu da bir gerçek ki apple tasarımda gerçekten mükemmel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webbakkal -- 21 Mayıs 2008; 21:19:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

Türkiyede fiyat ne olucaktır acaba?

?
  • quote:

quote:

Türkiyede fiyat ne olucaktır acaba?

?

iPod Touch'un apple web sitesindeki satış fiyatına bakınız daha sonra aynı ürünün bimeks tarafından TÜRKİYE'deki satış fiyatına bakınız. Arada ki mevcut rakam farkının orantısını iPhone'a uyarlayınız...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.