Şimdi Ara

3Gb ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte P35-DS3R Rev 2.1 anakartı bulunan, 2 gb ram ve xp işletim sistemi olan pc ye 1 gb ram daha taktığımda bios ta ram i 3gb olarak görüyor. Fakat windows açılır açılmaz bilgisayar kilitleniyor.Bazen windows açılmadan önce bile kilitleniyor.

Ben öncelikle xp yi yeniden kurdum bir işe yaramadı.Ram da hehangi bir sorun olmadığını düşünüyorum çünkü bilgisayar açılırken ram i 3 gb olarak görüyor.512 mb lık başka bir ram denedim onda da aynı sorun oldu.2gb ram ile hiçbir sorun yaşamıyorum. İlgisi var mı bilmiyorum ama anakartın bios unu yeni güncelledim.

Başka neyi kontrol etmeliyim, sorun neden olabilir.Yardımcı olursanız sevinirim.

• ilk olarak sunu soyleyeyim ram in bozuk olamasi gerekmez anakartla uyumsuz oldumu olay bitmistir. Resetlenmeler mavi ekranlar falan filan...

ikinci olarak bios tan ram zamanlamalarini (RAM timing) , hizlarini , ve gecikme surelerini ( CL ) kontrol et mutlaka hepsi ayni olsun...

benim bildiklerim bunlar kolay gelsin...
  • Önerilerin için teşekkürler.
    Ram i tek başına taktığımda çalışıyor tabi ben bunu yazmamıştım.Biryerlerde birşeyler kaçırıyorum galiba.2 gb tan fazla 3 tane ayrı bellek denedim üçünde de bilgisayar kilitlendi.Bu 3 ayı ram i tek başına taktığımda veya 2 tanesini taktıüımda ise çalışıyor.
    Hala uğraşıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4GB Ram Takılı, 3GB görüyor
    7 yıl önce açıldı
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Ram Sorunum
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.