Şimdi Ara

3k Tamir Tarafımdan Videolu anlatım(X-Kelepçe yöntemi) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
12.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu Videonun 1.Sayfadan Başka Yere Gitmemesi Lazım Yararlanacak Bir Çok Arkadaş Olduğundan Eminim...
  • Benim Xboxum da geçenlerde 1K E73 1021 hatası verdi. XClamp yöntemini uyguladım. Ancak ben kasanın altından vidaladım. 5*15 vida aldım. Vidalar biraz büyük geliyor ama biraz sıkınca soğutucunun yapraklarını biraz eğerek yerine oturuyor. İlk seferinde olmazsa vidaları gevşetip sıkarak tekrar denedim. Bazen GPU veya CPU nun yüzeyine tam oturmazsa 2K verebiliyor. Tamire yolladığınızda cihazınızı yapılan işleminde garantisi yok bununda. Ben zaten bundan farklı bişi yaptıklarını sanmıyorum. Yoksa tamir olan cihazlar tekrar 3K vermezdi. Kasadaki eski XClamp deliklerini genişlettim. Vidaları buradan yukarı doğru taktım. 1 haftadır sorun yok. Aşırı bir ısıda oluşmuyor makinede.
  • aceba ne oldu necip in makinaya kaç ay gitti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devil to the Metal

aceba ne oldu necip in makinaya kaç ay gitti?

2 bilemedin 3 ay sonra tekrar üç kırmızı vermiştir..
  • bende denicemde nalburlarda 5*10 vida yok bulcam koçtaşta inş
  • arkadaşlar ben elektronik teknikeriyim benim xbox um yok ama aynı sorun dükkana gelen uydu cihazlarının flash ve rem lerindede oluyor cihaz aşırı ısındığı zaman flash veya remin bacakları kalkıyor bazen yolun kalkmış oldugunuda görüyorum.xbox için öncelikle yapılacak işlem CPU ve GPU nun üstünden sıcak hava havyasıyla sıcak hava geçmektir.bu parçalar fabrikada makinayla basıldıgı için kalitesiz oluyor ve soğuk lehim oluyor ısınıp o lehim kalktıgında siz isterseniz 10 defa üstünden lehim geçin yinede kalıcı bi çözüm olmaz bunun yolu GPU ve CPU yu hatta başka ısınan entegreler varsa onlarıda söküp lehimlerini lehim pompasıyla alıp önce tinerle temizlemek ardından parçaların ayaklarındaki lehimleri sıcak hava ve fırça yardımıyla temizleyip yeni lehim yapmaktır bana göre ama bunu usta elektronikçilere yaptırabilirsiniz çok zahmetli bir iştir.çünkü alet 450 derece sıcak hava üflüyor.boardı yakabilirsiniz.2. önemli unsurda hava akımı xboxunuzu mümkünse kapağı açık şekilde sık sık temizleyerek kullanın sessiz çalışan saç kurutma makinalarının motorlarını söküp bir metale monte edip harici bir soğutucu yapabilirsiniz.( ben ekran kartımı bu şekilde 2 adet motorla sogutuyorum) oda olmazsa bir borunun ucuna bir fan takın telefon şarj aletlerinden enerji ile besleyin borunun bir ucunu camdan yada balkondan dışarı sarkıtın dışarıdaki soğuk havayı içeri çekecektir.oda olmadı biraz gürültüye katlanıp büyük baca fanı (kahvehanelerde kullanılan fanlardan) alın cihazınız buz kesecektir :D bende yakında xbox360 almayı düşünüyorum eğer bende de bu hatayı yaparsa bunları deniycem.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkishkebap

arkadaşlar ben elektronik teknikeriyim benim xbox um yok ama aynı sorun dükkana gelen uydu cihazlarının flash ve rem lerindede oluyor cihaz aşırı ısındığı zaman flash veya remin bacakları kalkıyor bazen yolun kalkmış oldugunuda görüyorum.xbox için öncelikle yapılacak işlem CPU ve GPU nun üstünden sıcak hava havyasıyla sıcak hava geçmektir.bu parçalar fabrikada makinayla basıldıgı için kalitesiz oluyor ve soğuk lehim oluyor ısınıp o lehim kalktıgında siz isterseniz 10 defa üstünden lehim geçin yinede kalıcı bi çözüm olmaz bunun yolu GPU ve CPU yu hatta başka ısınan entegreler varsa onlarıda söküp lehimlerini lehim pompasıyla alıp önce tinerle temizlemek ardından parçaların ayaklarındaki lehimleri sıcak hava ve fırça yardımıyla temizleyip yeni lehim yapmaktır bana göre ama bunu usta elektronikçilere yaptırabilirsiniz çok zahmetli bir iştir.çünkü alet 450 derece sıcak hava üflüyor.boardı yakabilirsiniz.2. önemli unsurda hava akımı xboxunuzu mümkünse kapağı açık şekilde sık sık temizleyerek kullanın sessiz çalışan saç kurutma makinalarının motorlarını söküp bir metale monte edip harici bir soğutucu yapabilirsiniz.( ben ekran kartımı bu şekilde 2 adet motorla sogutuyorum) oda olmazsa bir borunun ucuna bir fan takın telefon şarj aletlerinden enerji ile besleyin borunun bir ucunu camdan yada balkondan dışarı sarkıtın dışarıdaki soğuk havayı içeri çekecektir.oda olmadı biraz gürültüye katlanıp büyük baca fanı (kahvehanelerde kullanılan fanlardan) alın cihazınız buz kesecektir :D bende yakında xbox360 almayı düşünüyorum eğer bende de bu hatayı yaparsa bunları deniycem.

hoca bana öyle geliyor ki sen cihaza şöyle bi okuyup üflesen o aletin 3k görmesi mümkün değil :)

• :D olabilir yalnız benim nefesim sıcaktır :D
  • Yıllar sonra gelen edit:)
    O makine 3-4 ay gittimişti, sonrasında bir gün ben forza oynuyordum. bizimkilerle time trail yarıştırıyorduk ve çok güzel bir zamanlamam vardı. oyunda son virajda makine veya oyun bir an bir takıldı ve ben yolun dışına çıktım o sinirle makineyi yere çaldım ve makine bir daha açılmadı. Tabi ben o sıralar Antalya’da yaşıyordum ve sürekli gidip gelemiyordum İstanbul’a. sonrasında Özkan elektroniğe gönderdim Fatih abiye onlarda dediler çok sıkmışsın vidaları Ana kartı yamulmuş sonra bekledik aylarca reballing Makinesi alacaklardı almadılar ben de işe girdim tabi para kazanmaya başlayınca yeni Xbox s aldım eski makineyi de dedim kalsın burada. Ama kullandığım süre içerisinde hiç üç kırmızı görmedim.
    Şimdi zbox one falan ps4 var ama 360 günlerinin tadı yok o zamanki toplulumuz çok güzeldi.. Şu karantina günlerinde bilgisayarı güncelledim Şu karantina günlerinde bilgisayarı güncelledim 1070ti lı bir sistem kurdum. Muhtemelen yeni nesil konsolları zaten satın alamayacağız Bu sistem beni birkaç yıl idare eder.. tabi ozamanlar yaş 22-23, Şimdi geldik 35’e Nasıl geçiyor yıllar.
    Kalın sağlıcakla Allaha emanet olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.