Şimdi Ara

3k Tamir Tarafımdan Videolu anlatım(X-Kelepçe yöntemi) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
12.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: necipfazil2041

Matrix kardeş rica ederim. eğer işine yaradıysa ne mutlu bana, netten araştırdığım kadarıyla en doğru yönetimin bu olduğuna kanaat getirdim...

Sonraki soruna gelirsek, anakartın genleşmesi imkansız, çünkü şayet anakart ganleşecek olursa üzerindeki kıl kablolarda kopukluk olur..

Vidaları şaseye sakın monte etme, o benim de aklımdan geçti fakat böyle bir durumda soğutucunun kayması olası bir durum.. Hem öyle yapınca Kelepçelerin altındaki elektronik aksam metal şaseye değip kısadevreye yol açabirir...

Ondan dolayı en güvenlisi doğrudan vidalamak....

Umarım başına böyle birşey gelmez

yok hocam sanırım anlatamadım. ben kasanın dışından vidalarken anakartla kasa arasına X kelepçesinin kalınlığı kadar plastik conta koymayı düşünüyorum. yani anakartın kasaya değip de kısa devre oluşturması imkansız. işte orda sorun kasasının üstündeki küçük vida deliklerini 5*10'luk vidaları geçirmek olur. sanırım vidanın boyunu da daha uzatmak gerekir. 5*15'lik belki işimi görür. anlatabildim mi hocam? yani amacım senin yöntemi biraz daha geliştirerek anakartın ortasından kasa desteğini de kaldırmadan X kelepçesini kaldırmak.

belki başsız vida bulabilirsem jontayla ilk olarak anakarta bağlar, sonrasında da anakartı kasaya koyup, ikinci bir contayla anakartı kasaya o köşelerden de destek vererek takabilirim. biraz araştırma yapayım da. duruma göre hareket edeceğim. çünkü oradaki X kelepçelerinin oluşturduğu gerilmenin makineye yararı var mı yok mu, onu tam olarak anlamam lazım.

neyse hocam başını ağrıttım galiba biraz :). ya orta noktadan kasa desteğini sıfırlamak istemiyorum çünkü ben xbox 360'ı dik olarak kullanıyorum. yazın özel bi stand yaptırıp yatay kullanmaya geçicem gerçi ama olsun. destek destektir yani. yardımların için tekrar teşekkürler. 3 kırmızısız makinenizi kullanmanız dileğiyle.

• Demek istediğini anladım, vidalar zaten senin dediğin şekilde kelepçeler gibi kalın ve anakart ile kasa arasında büyük kafaları sayesinde boşluk oluşturuyorlar, yani anakartın kasaya değmesi muhtemel değil
  • Ben size 3 kırmızı olduğunda(inşallah olmaz) yollasam ve işçilik parasını falanda yollasam olurmu
  • tabi ne demek, özelden mesaj atın ben adresimi veririm, Umarım böyle birşey kimsenin başına gelmez. Ama gelirse elimden geldiğince yardımcı olamaya çalışırım. Kullandığım edevatların hepsinden fazla fazla almıştım zamanında. Paraya da gerek yok, çünkü ne çok fazla bir masrafı var, nede benim için yorucu bir tarafı
  • yeni üretim xbox 360larda acaba bu sorun ortadan kalktı mı ?
  • Belli değil daha üzerinden çok zaman geçmedi. Zephyrler yavaş yavaş ölmeye başladı, sıra falconlara gelecek mi bakalım bekliyoruz.
  • Bence Xbox360'ı komple çıkarıp Micro ATX bir PC kasasının içine yerleştirmek en mantıklısı.Veya Bareborne tipi kasalar,özellikle ön kapağı slim DVD rom sürücüleri için tasarlanmış olan,çok orjinal durur.
    HDD'sini de Hdd kızaklarına.PC'den ayırmak mümkün olmayacak

Yakında 2.el bir tane almayı planlıyorum,ve ilk yapacağım iş bu olacak.

Ayriyetten ölçüm alıp adam akıllı soğutma blokları kestireceğim CNC ile.

Belki su soğutma bile olabilir.

Bu şekilde yine 3k görürsem Allah Microsoft'un elektronik mühendislerini bildiği gibi yapsın.

Soğtma sistemi bukadar yetersiz konsol görmedim ben.Birde dandik lehim kullanılınca üretimde BGA yöntemiyle monte edilmiş Cpu ve Gpu'nun yalan olması an meselesi zaten.

Takacağım bloklar da olduça sıkı olacak,temas sağlamak için.

3k Tamir Tarafımdan Videolu anlatım(X-Kelepçe yöntemi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 28 Mayıs 2008; 1:36:24 >

• hocam linkler görünmüyor.
    youtube linkleriyse eğer text olarak linkleri tekrar yazarmısın .
    selametle..
  • hocam linkler görünmüyor.
    youtube linkleriyse eğer text olarak linkleri tekrar yazarmısın .
    selametle..

quote:

Orjinalden alıntı: necipfazil2041

Eylül ayında aldığım xbox ım geçen hafta istanbul' dan antalya ya geldiğim gün 3 kırmızı verdi, tabi öncesinde gelmeden bir gün önce makine içinde forza2 çalışır bir şekilde 1 gün boyunca açık kalmıştı. Bunun üzerine makinanın içini açıp GPU ya giden fanı engelleyip, GPU nun aşırı ısınmasını sağlayıp (havlu yöntemiyle aynı mantık ama sadece GPU yu ısıttım) 3 gün çalışmasını sağladım. 3 gün sonra tekrar 3k vermeye başlayınca tepemin tası attı

Araştırmalarım sonucunda en doğru tamir yöntemi olarak X-kelepçelerinin çıkarılıp yerine vidalar takılarak GPU üzerine basınç uygulanarak herhangi bir ısınmadan kaynaklı olası lehim atması veya yerinden oynaması engellenerek kalıcı bir çözüm olduğunu gördüm.

Tabi türkçe olarak bu yöntem hakkında çok az bilgi bulabildim ve gerek yabancı foumlarda gerekse youtube da yabancıların tamiri anlatması genelde ingilice olduğu için asla tam olarak nasıl olduğunu anlayamadım...

Sağolsunlar forzadaki birkaç arkadaşın yöntemin püf noktalarını anlatmaları uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda kafamdaki soru işaretlerini kaldırarak beni bu yöntemi uygulamak için hazır hale getirdi.

Yöntemi uyguladım ve konsol şu anda çok güzel çalışıyor, çok kasıyorum artık ne donma, görüntü gitmesi, renklerin birbirine girmesi vs. hiçbirisi olmuyor. Bende türkçe olarak çok az kaynak olduğu için yaparken videoya kaydettim ve yararlı olması ümidiyle sizlere sunuyorum. Umarım faydasını görürsünüz. Allah kimsenin başına 3k vermesin

Edit:
    Üretim tarihi: 06/2006
    Hata kodu: 0020

Edit2:
    Malzemeler:

-Dış kasayı açmak için tornavida lazım değil ama yine de küçük düz tornavida kelepçeleri birbirinden ayırmak için çok yardımcı olacaktır

-Şase yi açmak ve anakartı çıkarmak için;

1 adet 10'luk 6 gen yıldız tornavida
    1 adet 9'luk 6 gen yıldız tornavida (x-kelepçeleri alttan 4 er vida ile şaseye vidalanmış)

-Soğutucularda takılı olan vidalar için 6mm lik lokma tornavidası (pense de işinizi görecektir)

-8 gpu, 8 cpu için toplamda 16 adet metal pul conta 5-6mm lik

-4 gpu, 4 cpu için toplamda 8 adet plastik(veya) yumuşak pul conta 5-6mm

-5*10 luk 8 adet vida (düz veya yıldız olabilir)
     3k Tamir Tarafımdan Videolu anlatım(X-Kelepçe yöntemi) 3k Tamir Tarafımdan Videolu anlatım(X-Kelepçe yöntemi)

-Part 1-

-Part 2-

-Part 3-

• ben hafta sonu 3k gören konsoluma xclamp işlemi uyguladım .. 3k den kurtardım ancak 2k vermeye başladı 0011 hata kodu görülüyor ... fazla ısınma diyor bekledim yeniden açtım yok yine aynı ... cok uzun sürer bekledim , artık en ufak bir ısı yok cihazda açtım yine 2k ve 0011 hatası ... nedir sorun nasıl düzelir bilen varmı acaba ...
  • vidaları sıkarken çok senkonize bir şekilde sıkman gerek yani vida olduğu için kendini dengeleyip tam olarak gpu nun üstüne uturmayabiliyor...

vidaları söküp dikkatlice tekrar takmanız sorunu çözecektir
  • Saç Kurutma Makinesi ile Lehim Eritme Yöntemi

Ben Kelepçeleri değiştim aynı zamanda zalmanın çok kaliteli termal macununu kullandım ancak bir sonuç alamadım. Hep 0102 hata kodu aldım. Umudumu kesmiştim ki lehim çatlaklarını tam olarak gideremediğimi düşündüm ve konsolu açıp 3k lı şekilde harddiskin önündeki havalandırma deliklerinden içeri saç kurutma makinesi tutarak arka fanlardan sıcak havanın çıkmasını ve konsolun içinin iyice ısınmasını sağladım. Böylece çatlamış lehimleri eritip heatsinkinde baskısıyla tekrar temas sağladım ve evet bu ilginç yöntem sonucunda konsolum çalıştı. Aslında daha yeni çalıştırdım yani ilerde bozulurmu bilmem ama bozulmadan önce sık sık çakılan konsol şimdilik tıkır tıkır çalışıyo. Umarım bozulmaz. Bu yöntemi uygulayan olursa dikkat etsin konsolun plastiğini eritmesin.

• necip arkadaşa çok teşekkür ediyorum sayesinde xboxım tekrar hayata döndü bendeki arıza sesin gelip görüntünün olmasıydı önce bütün kablolarla denedim vga av olmadı sonra tamirine dünya para istediler bende necip arkadaşımızın yöntemini denedim şimdi maşallah çok güzel çalışıyor bide sormak istiyorum bu işlemi yapıp ne kadar kullanıyorsunuz ben makinayı mart 2006 da almışdı
  • 3k gören falcon boardlarda aynı işlem ile hayata dönebiliyor mu ?
  • videolar gözükmüyo..
  • Cok Güzel 1 Paylaşım Eline Sağlık Bro
  • xkelepçe yöntemi çok güzel bi yöntem özellikle termal macun basacaksınız gpuya ve düzelecek bu yöntemle 2006 üretimli military pack cihazımı 3-4 ay çalıştırdım sorunsuz çalıştı ve bu günlerde yine 3k verdi nedeni ise basit en az 1 hafta oyun oynamayınca gpu lehimlerinde çatlama oluyor peki ne olacak panik yapacakmıyım ???

tabiki hayır yapacağım tek şey fan ın kablosunu çıkarıp 2 kırmızı vermesini beklemek sonra takıp tekrardan açmak bu işlemi gerekirse 3-4 defa yapmak gereksede yapıyorum sonunda düzeliyor.

eğer o da olmazsa anakartta gpu yu tutan vidaları sıkmak yada gevşetmek hiç bişey olmasa da bu yöntem işe yarıyor yani xbox larınızı çöpe atmayın uğraşın korkmayın zaten battı balık yan gider.
  • Microsoft sağolsun elektronik mühendisi olmuş herkes.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinan02

Microsoft sağolsun elektronik mühendisi olmuş herkes.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.