Şimdi Ara

3k Tamir Tarafımdan Videolu anlatım(X-Kelepçe yöntemi) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
12.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam aletin verdiği sorun 0020 demişsin.

Bunun GPU la bir alakası yok bendeki hata da 0020 ve konsol bazen açılıyor bazen açılmıyor (mesela 1 aydır pek sorun yok, buzdolabında 2 saat durunca takır takır çalışıyor) fakat hiçbir görüntü bozukluğu, donma gibi bir şey durumu kesinlikle yok. Açıldımı 10 larca saat çalışabiliyor sorunsuz.

Bu hata kodunun nedeni bilinmiyor ama bazı yerlerde "Ram Check Failed" olarak geçiyor ki mantıklı görünüyor çünkü makinanın power tuşuna bastığın an daha elini çekemeden 3k veriyor bu da bir yerlerde boot sorunu olduğunu gösteriyor bence ve ram check failed olduğu daha bi mantıklı geliyor böylece.

Umarım sorun çözülmüştür ama GPU ile ilgili bir şey olduğunu sanmıyorum, yakında tekrar hata verebilir maalesef ve ramlere bir işlem uygulasanız daha iyi olur gibi geliyor.

Tabii emin konuşmuyorum fakat 1 aydır aynı hata ile mis gibi geçinip gidiyorum ben, çok büyük bir hata değil bence, GPU ile ilgili de olduğunu da hiç sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 25 Şubat 2008; 12:47:50 >

• güzel bi çalışma. bende bi ara baya bi ilgilenmiştim.

internette bazı tamir metodları geçiyor.

1- boardda bazı elektronik elemanların yerinden kopması.... bunları tekrar lehimleyince çalışıyor.
    2-konu başlığında belirtilen xclamp yöntemi.
    3- Termal silikon değişimi (GPU-soğutucu arasındaki)
    4- donanımsal hatalar (power devresindeki sorunlar, video out soket problemleri vb.)
    5- Buzdolabı vs. yöntemi

dikkat ettim, tamir için yolladığımız bazı xbox servisleri!!! internetten görülen 1-2-3 yöntemlerini kullanıyorlar. yani donanımsal bi inceleme olmuyor maalesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ráistlin

Hocam aletin verdiği sorun 0020 demişsin.

Bunun GPU la bir alakası yok bendeki hata da 0020 ve konsol bazen açılıyor bazen açılmıyor (mesela 1 aydır pek sorun yok, buzdolabında 2 saat durunca takır takır çalışıyor) fakat hiçbir görüntü bozukluğu, donma gibi bir şey durumu kesinlikle yok. Açıldımı 10 larca saat çalışabiliyor sorunsuz.

Bu hata kodunun nedeni bilinmiyor ama bazı yerlerde "Ram Check Failed" olarak geçiyor ki mantıklı görünüyor çünkü makinanın power tuşuna bastığın an daha elini çekemeden 3k veriyor bu da bir yerlerde boot sorunu olduğunu gösteriyor bence ve ram check failed olduğu daha bi mantıklı geliyor böylece.

Umarım sorun çözülmüştür ama GPU ile ilgili bir şey olduğunu sanmıyorum, yakında tekrar hata verebilir maalesef ve ramlere bir işlem uygulasanız daha iyi olur gibi geliyor.

Doğru diyosun nedeni bilinmiyor ve beni de en çok üzen nedeninin bilinmemesi oldu. Fakat benim gördüğüm hemen heryerde hata kodlarının açıklamalarında
    0020 (Not yet known, possibly overheating)

olarak geçiyor. tamir ederken gpu nun üzerine bastırdığım zaman 3k vermiyor, bastırmadığımda yani bir başınç olmadığı zaman 3k veriyordu. ve bu hatayı alanların -şu anda türkiyede yapanbilen varmı bilmiyorum- "balling" yöntemini uyguladıklarını ve problemi sonsuza kadar çözdüklerini söylüyorlar... Yani problemin büyük bir ihtimal sebebi lehimlerden kaynaklı.

PS: ben her zaman makinayı test ediyorum yani ilk açtığımda kapatıp tekrar açıyorum, yatarken yine açıp kapama yapıyorum yani sürekli test ediyorum ve şu ana kadar hiç bir hata veya donma ya rastlamadım... olursa mutlaka burada yazarım

• mükemmel anlatmışsın hocam ellerine sağlık... şuanki durum nedir? hala sorunsuz bir şekilde çalışıyormu xbox360 ?
  • Evet bende şu anki durumunu merak ediyorum? Bir açıklama yaparmısınız (Biraz paparazziyemi benzedim ne )
  • Güzel çalışma olmuş hocam tebrikler.
  • Evet günde en az 8-10 saat açık bir şekilde sorunsuz oynuyorum, şeytan kulağına kurşun daha hiçbir şey olmadı.

Ama fan normalden hızlı çalışıyor, onu da antalyada olmam sebebi ile sıcakların artık baya baya artmasına bağlıyorum. Hal böyle olunca bu aletin yazın antalyanın bu sıcağına dayanabilecekmi çok merak ediyorum. Artık sürekli 2 kırmızı(high temperature) görürüm gibime geliyor[sm\=evillol.gif]
  • Valla Antaliyada xbox 360 sahibi olmak yürek ister
  • hiç 3 k görmeden bu yöntemi yaparsak konsola bir yararı olurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Estargeus

hiç 3 k görmeden bu yöntemi yaparsak konsola bir yararı olurmu?

Kardeşim eğer makinan 3k vermediyse hiç ellememen daha iyi diye biliyorum. İnşallah 3kırmızıyı hiç almazsın. Voltajlar sayılmaz tabi Daha bende alıcam. DMC4 puanlarını kapıştırıcaz
  • Japonların dediği bir laf vardır: Çalışıyorsa tamir etme!!!
  • Daha önceden 3 kırmızı vermiş 2006 6.ay j regionlı konsolum(kelepçeler çıkartılıp yerine vidalama yapıldı burada necip arkadaşın yaptığı gibi) gene 3k verdi sonra tekrar macunlar temizlenip tekrar oynamaya devam ettim en son olarak dün artık 3k vermeden renkler birbirine girmeye başladı bu sefer içini açıp öyle çalıştırdım ve bir müddet sonra soğutucu blokları elledim nerdeyse el zor değecek o derece ısınıyorla hem cpu'nun hemde gpu'nunkisi. Bende artık bir adet gpu nun çıkışını olduğu yere 1 adet eksoz fanı cpu ve gpu nun üzerine 1 er adet fan dvd rom dışarıda ve anakartın arkasında gpu ve cpu kısmına doğru 1 adet büyük fan koyup öyle kullanmaya başladım hala düzellmezse artık alet öldü diyecem bakalım şimdilik problem yok. Eğer gene sorun olursa burada sizlerlerle paylaşırım en azından bir ipucu olur sizlere.
     3k Tamir Tarafımdan Videolu anlatım(X-Kelepçe yöntemi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperozlu -- 23 Mart 2008; 15:57:17 >

• Oh maşallah
  • Hocam çok geçmiş olsun, kötü bir durum. umarım yaptıkların işe yarar ve konsolu uzun süre daha kullanabilirsin...

Ben şeytan kulağına kurşun şu anda sorunsuz kullanıyorum, yalnız forza2 de yine bazen donmalar yaşıyorum fakat bu da büyük bir ihtimalle DVD üzerindeki çiziklerden kaynaklanıyor
  • Bende yarın benimkini Özkan Elektroniğe bırakacağım. Bakalım 1 hafta içinde hallederler inşallah.
  • Yok işe yaramadı dün gece geç saatlerde e 73 hata kodunu aldım arık uğraşmayacam parçalar halinde satacam.
  • arkadaşlar yöntem süper. necipfazıl'ın eline emeğine sağlık. videoyu baştan sona izledim. anlatıcı ve açıklayıcı bir video olmuş. military pack almıştım 3-4 ay kadar önce. 3 kırmızı olmadı ama bu kelepçe çıkarma yöntemini makineye uygulayacağım. termal macun temizleme yöntemini uyguladım. bunu da yapayım. yazın öss'den sonra da bi fan takarım kısmet olursa. çalışman gerçekten çok güzel. çok çok teşekkür ederim arkadaşlar adına. inş makinen bi daha 3 kırmızı olmaz.
  • arkadaşlar özellikle bilgisi olanlara bir sorum var. ben dün akşam geç bi saatte xbox 360'ımı bu işlemi uygulamak için açtım. fakat aklıma bişey geldi, bunu yazmak istiyorum. necipfazıl veya başka biri bu sorumu cevaplarsa sevinirim. ona göre işlemi yapıp makinemi kapatacağım. makine şu an bütün parçaları ayrılmış bir şekilde beni bekliyor. öncelikle anlatmak istediğim şeyi daha iyi anlatmak için anakartın alttan X kelepçelerinin fotoğrafını çektim.

şimdi bu resim üstünden bilenlere bişey soracağım (yuvarlakları paintten yaptım. photoshop yüklü değil, dandik çizimden dolayı kusura bakmayın). şimdi bu kırmızı yuvarlak içine aldığım yer soğutucu blokları tutan yerler. şimdi X kelepçeleri burlardan gerginliği sayesinde tutuyor. X kelepçesinin tam ortasındaki sarı kısımdan da yukarı doğru ittirip bir gerginlik oluşturuyor. Sonrasında ise bu kırmızı yuvarlakların olduğu yere de vidalar takılıp bu gerginlik kasaya sabitlenerek korunuyor.

şimdi hocam benim aklıma takılan şeyler. Şimdi sen bu kelepçeleri çıkararak bu gerginliği tamamen sıfırlıyorsun, haksız mıyım. yani şu an senin yaptığın işlemle eğer anakart sıcaklıktan genleşirse kafasına göre takılacak. bu durum donanımsal bir hasarı devam ettirebilir mi. açıkcası senin yaptığın bu yöntemle işlemci ve ekran kartının da kasayla bağlantısı tamamen kesiliyor. çünkü sen bu vidalama yöntemiyle kırmızı yuvarlağın içine vidalanan vidaları takmıyorsun.

şimdi benim bir önerim var. ben bu vidalama yöntemini kasaya bağlı olarak yapsam olur mu? yani bu X kelepçelerinin kalınlığı kadar bir plastik contayı araya sıkıştırarak bu 5*10 vidayı direk kasa dışından takmak bana daha mantıklı gibi geldi. en azından anakartın ortasının kasayla ilişkisini kesmemiş olursun. fakat bu durum gene de X kelepçesinin ortadan yukarı bastırma işini yapamıyor. ya gerçekten çok düşündüm, o X kelepçelerini ve o sistemi. O kelepçeler oraya yapılabilecek en iyi yöntem gibi geliyor bana.

bu durumu destekleyen arkadaşlar var mı? uygulayan kaç kişi var mesela ve makinelerinin durumu ney? bunu öğrenmek istiyorum. dediğim gibi, bu yöntem anakartın desteklerinin bir kısmını devre dışı bıraktığı için açıkcası uygulamak istemedim ama hala kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@triXbox -- 30 Mart 2008; 16:51:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: M@triXbox

arkadaşlar yöntem süper. necipfazıl'ın eline emeğine sağlık. videoyu baştan sona izledim. anlatıcı ve açıklayıcı bir video olmuş. military pack almıştım 3-4 ay kadar önce. 3 kırmızı olmadı ama bu kelepçe çıkarma yöntemini makineye uygulayacağım. termal macun temizleme yöntemini uyguladım. bunu da yapayım. yazın öss'den sonra da bi fan takarım kısmet olursa. çalışman gerçekten çok güzel. çok çok teşekkür ederim arkadaşlar adına. inş makinen bi daha 3 kırmızı olmaz.

Matrix kardeş rica ederim. eğer işine yaradıysa ne mutlu bana, netten araştırdığım kadarıyla en doğru yönetimin bu olduğuna kanaat getirdim...

Sonraki soruna gelirsek, anakartın genleşmesi imkansız, çünkü şayet anakart ganleşecek olursa üzerindeki kıl kablolarda kopukluk olur..

Vidaları şaseye sakın monte etme, o benim de aklımdan geçti fakat böyle bir durumda soğutucunun kayması olası bir durum.. Hem öyle yapınca Kelepçelerin altındaki elektronik aksam metal şaseye değip kısadevreye yol açabirir...

Ondan dolayı en güvenlisi doğrudan vidalamak....

Umarım başına böyle birşey gelmez

• Elinize emeğinize sağlık umarım bu yöntemi kullanmak zorunda kalmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GedKalessin -- 30 Mart 2008; 18:08:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.