Şimdi Ara

3LCD-DLP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık bir haftadır 3lcd ve dlp televizyonlarla ilgili araştırma yapıyorum.Ama karar vermek okadar zorki sizlerden yardım istiyorum.Özellikle üzerinde durduğum iki model var.

İlk model 3lcd teknojisi kullanan SONY BRAVIA KDF-E50A11E , ikincisi ise Dlp teknolojisi kullanan SAMSUNG SP50L6HX . Bu televizyonların artıları ve eksileri forumlarda bolca anlatılmaya çalışılmış. Ve bunların büyük bir kısmını okumaya çalıştım . Genel olarak birçok yabancı forumda da dlp lerde gökkuşağı etkisi en büyük sorun olarak gösteriliyor.Fakat kısa süre içerşinde bunu gözlemleyemedim. Acaba uzun süreli kullanımda bir sorun oluşturur mu?Çünkü bazı yabancı sitelerde 30 dakika gibi bir süre ile izlendiğinde bazı kişilerde bu olayın görüldüğü ve bazı insanlarda ise görülmediği yazıyor. Bu kişinin göz yapısı ile alakalı imiş anladığım kadarıyla.

Bu gün cevahirde sony ve samsung mağzaları yan yana olduğu için orada kısada olsa incelemeye çalıştım. Okuduğum bir çok yazıda 3lcd lerde ki görüntünün daha iyi olduğu kanısına kapıldım. Ama oradaki durum biraz farklı idi.

Bana yanlardan ve yukardan ekrana bakıldığında sanki samsung biraz daha iyi gibi geldi. Televizyonun tam karşısında ve aynı hizada ikiside harika görüntü veriyordu. (bu sırada sony de fotoğraf slide ı , samsung da tv için hazırlanmış demo olmasından da kaynaklanıyor olabilir.) İki televizyon içinde orada 3.950 civarı fiyat verildi.(Diğer mağzalarda fiyat araştırma fırsatım olmadı. Bildiğiniz daha uygun yerler varsa onlarıda bildiriseniz sevinirim.)

Ben bu iki tv arasında karasız kaldım. Teknik özellikler fiyat konusunda mukayese yapmaya zaten gerek yok. Benim için en önemli olan görüntü kalitesi. Bu konuda Dlp tv ve 3lcd kullanan arkadaşların görüşlerini bekliyorum. Lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abigail -- 5 Temmuz 2006; 2:13:00 >

•  3LCD-DLP

Ben ikisi arasindaysan kesinlikle Sony 3LCD oneririm...
  • samsung 50l6 hatta abartabilirsen l7
  • Keşke nedenlerinide yazsaydınız.Açıkcası ben Sony 3LCD'yi görüntü açısından daha iyi buldum.Ancak showroom'da ne kadar gerçek bir karar olur orası tartışılabilinir ...
  • doors cevabın için çok sağol. Ama nedenleri konusunda beni aydınlatırsan cok sevinirim.Bu arada L7 alma imkanım yok. Keske olsaydı direk onu alırdım.

theraptorx,
    Aslında benim şanssızlığım Sony 3lcd yi tam camın önüne vitrine yapışık koymuslar. Bu yuzden bıraz göruntu kaybı olmustu. Yani tam manasıyla çıplak bir görüntü izleyemedım. Sanırım natilius da da varmış. Birde orada bakıp karar vereceğim. genede beni aydınlattığın için çok sağol.

2Berk ,
    Evet dış görünüş çok önemli . Bunun da seçimim için bir artı olduğu doğru ama görüntü kalitesi benim için biraz daha ön planda. Aynı parayı verip performans ve teknik açıdan daha iyi olanı seçmek istiyorum ama tv nin ihtişamını görünce insanın direk alası geliyor. Sanada fikirlerini yazdığın için teşekkür ederim.

Diğer arkadaşların da görüşlerini bekliyorum.

Saygılar...

• Ben bayağıdır incelerim bu ikisini. Pc den alınan görüntülerde 3lcd açık ara önde. Dlp normal tv yayınında sanki biraz daha iyi. Ben olsan 3 lcd alırdım.
  • Bence DLP muhtesem bi teknoloji.. Samsungu tebrik etmekten baska yapacak bişiy yok cok basarılı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PANASONIC TX-L42ET5E FHD 3D LED
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung'u izleme sansim olmadigi icin birsey diyemiyecegim ama 15-20 gundur kullandigim Sony 3lcd KDF-E50A11E den memnunum. Oturma odamiza kurup 3 metre yakindan 50" ekrana baktigimiz halde gozumuze cizgi veya pixel goruntusu gibi rahatsiz edici birsey batmiyor. Bu da 3lcd teknolojisinin bir avantaji. Ayni mesafeden bir lcd veya plasmayi izlemek cok rahatsiz edici olurdu sanirim.
  • TV yayınlarında performansı nasıl? Ne tür bir yayınla ve nasıl bir ortamda (karanlık/aydınlık) izlediğinizide belirtirseniz iyi olur tabii? Zira showroomlarda hep bilgisayardan hd görüntü seyrettiiriyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: ndursun

Samsung'u izleme sansim olmadigi icin birsey diyemiyecegim ama 15-20 gundur kullandigim Sony 3lcd KDF-E50A11E den memnunum. Oturma odamiza kurup 3 metre yakindan 50" ekrana baktigimiz halde gozumuze cizgi veya pixel goruntusu gibi rahatsiz edici birsey batmiyor. Bu da 3lcd teknolojisinin bir avantaji. Ayni mesafeden bir lcd veya plasmayi izlemek cok rahatsiz edici olurdu sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurander -- 7 Temmuz 2006; 14:30:30 >
  • quote:

TV yayınlarında performansı nasıl? Ne tür bir yayınla ve nasıl bir ortamda (karanlık/aydınlık) izlediğinizide belirtirseniz iyi olur tabii? Zira showroomlarda hep bilgisayardan hd görüntü seyrettiiriyorlar.

Izledigimiz odada 60W bir abajurlu sehpa lambasi ile pasif aydinlatma var. Izledigimiz yayin genelde DT yayini (Vestel receiver). Goruntu kalitesi oldukca iyi bu tur bir yayin icin. Pioneer dvd ile izledigimiz dvd lerde ise durum cok daha iyi. Cok yakinda gelecek olan Hdtv receiver ile hdmi girisinden alacagim goruntu kalitesini de o zaman deneyerek gorme sansim olacak. Su anda hdmi-dvi turu bir kablom olsa pc den hd yayin verip denerdim ama maalesef bu da yok su an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndursun -- 7 Temmuz 2006; 14:54:07 >
  • HD-TV standartları tam olarak oturmadı daha arkadaşlar bence alanlar acele etmiş yeni çıkan 1.3hdmi arabirimi çok daha iyi bir arabirim, şuandaki mevcut arabirim hdmi 1.1, oysa yeni cıkan 1.3 arabirimi çok daha iyi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler
    Buraya tıklayarak bilgi sahibi olabilirler bu arada hd-tv alacaklar 1080 çözünürlüğe destek veren tv leri alsınlar şuandaki hd-tv yayınların %90'ı 1080 çözünürlükte yayın yapıyorlar ve aldığınız tv 720 çözünürlüğe kadar izin veriyorsa 1080 yayınlarını izleyemezsiniz demektir, ve son olarak şahsen projeksiyonlu lcd'leri önermiyorum
  • quote:

720 çözünürlüğe kadar izin veriyorsa 1080 yayınlarını izleyemezsiniz demektir

Burasi biraz yanlis olmus arkadasim. Eger tv niz diyelim ki benimkinde oldugu gibi 720 x 1280 destekliyorsa 1080 hd yayini 720p ye indirgeyerek seyredebilirsiniz. Yok full 1080 seyredecegim diyorsaniz bunu destekliyen tv lerin fiyatlarina da piyasaya cikip bir bakin derim.

Hdmi 1.3 ise bence biran once hdtv izlemek isteyenler icin cok da beklenmesi gereken bir ozellik degil. Insan gozunun algilayabildigi renk sayisini dusunurseniz aradaki farki farketmeniz pek de mumkun degil zaten. (Yabanci forumlarda bunu kritigini su anda yapiyorlar) 25 yillik bir amator pc kullanicisi olarak teknolojide beklemenin sonu ve de yarari olmadigini cok iyi bilmekteyim. Imkanlariniz neye el veriyorsa o duzeyin en iyisini almaya bakin derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ndursun

quote:

Burasi biraz yanlis olmus arkadasim. Eger tv niz diyelim ki benimkinde oldugu gibi 720 x 1280 destekliyorsa 1080 hd yayini 720p ye indirgeyerek seyredebilirsiniz. Yok full 1080 seyredecegim diyorsaniz bunu destekliyen tv lerin fiyatlarina da piyasaya cikip bir bakin derim.

Hdmi 1.3 ise bence biran once hdtv izlemek isteyenler icin cok da beklenmesi gereken bir ozellik degil. Insan gozunun algilayabildigi renk sayisini dusunurseniz aradaki farki farketmeniz pek de mumkun degil zaten. (Yabanci forumlarda bunu kritigini su anda yapiyorlar) 25 yillik bir amator pc kullanicisi olarak teknolojide beklemenin sonu ve de yarari olmadigini cok iyi bilmekteyim. Imkanlariniz neye el veriyorsa o duzeyin en iyisini almaya bakin derim.

1080'i 720'ye indirgeyerek izlemektense biraz daha fazla para verip native 1920x1080 çözünürlüğe sahip bir tv almayı daha uygun buluyorum, zaten şuanda yayın yapmakta olan HD kanallarının çoğu dediğim gibi 1080 çözünürlük ile yayın yapmakta HDTV alacağım ama tam manasıyla HDTV izleyemeyeceğim demektir bu, HD-TV demek 1080 demek bence bunu ekranın boyutu büyüdükçe çok daha rahat anlayabilirsiniz hdmi'ye gelince 1.3'ü beklemek daha akıllıca kanımca

Edit: Bu arada hdmi 1.3'ün getirdiği yenilikler sadece renk yönünden değil ses yönündende 1.1'den daha ileride

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 7 Temmuz 2006; 15:33:58 >

• Orjinalden alıntı: ndursun

quote:

ALINTIDIR:
    Görsel sistemimizin ayırt edebildiği renklerin saptanması için çeştili deneyler yapıldı. (kaynak: Science et Vie). Bu çalışmalar sonucunda insan beyni ve gözünün algılayabildiği bir milyonu aşkın renk saptandı. Başka yöntemlerle ise 17.000 gibi daha düşük sayıda renk ayrımı yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndursun -- 7 Temmuz 2006; 15:38:04 >

• ndursun@ dediğiniz renk algılamama olayına gelecek olursak normalde insan gözü 16bit ile 32 bit renk derinliğini algılayamaması gerekir ama özellikle oyunlarda 16 bit ile 32 bit arasındaki farkı anlamak çok kolaydır özellikle bol dumanlı ve sisli oyunlarda 16 bit ile 32 bit arasındaki farkı çok rahat anlayabilirsiniz ben şahsen 48 bit renklerin daha canlı doğala yakın olacağına inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 7 Temmuz 2006; 15:45:33 >
  • quote:

ndursun@ dediğiniz renk algılamama olayına gelecek olursak normalde insan gözü 16bit ile 32 bit renk derinliğini algılayamaması gerekir ama özellikle oyunlarda 16 bit ile 32 bit arasındaki farkı anlamak çok kolaydır özellikle bol dumanlı ve sisli oyunlarda 16 bit ile 32 bit arasındaki farkı çok rahat anlayabilirsiniz ben şahsen 48 bit renklerin daha canlı doğala yakın olacağına inanıyorum

Ok Helsloot (c*m) arkadasim, bu canli ve dogal 48 bit renkleri destekleyen 1080 tv ler kredi kartina 26 taksit 3000 ytl duzeyine geldiginde deneyecegime emin olabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndursun -- 7 Temmuz 2006; 17:23:09 >
  • Bu kdfe50a11 3.000 tl ye 26 taksit nerde bu arada bende hemen bi tene alayım

ben 3.600-3.800 civarlarına gördümde, o fiyatlara varsa daha fazla beklememe gerek yok.
  • quote:

Bu kdfe50a11 3.000 tl ye 26 taksit nerde bu arada bende hemen bi tene alayım

ben 3.600-3.800 civarlarına gördümde, o fiyatlara varsa daha fazla beklememe gerek yok.

Dogru gormussun arkadasim, ben de o fiyatlarda aldim, ama sen yukardaki espiriyi anlayamamassin o da senin problemin tabii
  • tüh

bende birileri ucuza buldu galiba die sevinmiştim

Bu arada hayırlı olsun, güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mata2006 -- 8 Temmuz 2006; 9:59:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.