Şimdi Ara

3slot ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde 1 adet 2gb ve 2 adet 1gb ram bulunmakta, bilgisayara 2gb+1gb olarak taktığımda bilgisayar çalışıyor fakat 4gb olarak taktığımda bilgisayar onarma ekranında yada siyah ekranda takılı kalıyor. Anakartın sitesine baktığımda 4gb desteklediği yazıyor fakat cpu eski olduğundan sitesinde kaç gb desteklediği yazmıyor. Slotları değiştirdim, ramleri değişmeli olarak ve tek tek denedim sorunsuz çalışıyor, sadece 3 ramı taktığımda belirttiğim sorunlar çıkmakta. Windows 8.1 64bit kullanıyorum, anakart ve işlemci modellerini aşağıda yazıyorum eklemem gereken başka şeyler var ise ekleyebilirim. Teşekkürler.

Gigabyte GA-945GM-S2 v3

DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200)

3slot ram sorunu
     3slot ram sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan147 -- 11 Şubat 2015; 17:32:36 >

• farklı ramler bir arada düzgün çalışmayabilir buna ram uyumsuzluğu deniyor.2+1 olarak dene.
  • 2+1 olarak sorunsuz çalışıyor sadece 3ram birden takıldığında çalışmıyor.
  • demek ki hepsini takınca uyumsuzluk yapıyor.bunu düzeltecek bir yöntem yok 2+1 olarak kullanacaksın ya da 2gb'nin yanına 2gb ram uydurmaya çalışacaksın.
  • sorunum güncel bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • Ramlerin hızları farklı olunca çalışmıyor diye biliyorum ama emin değilim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayibalsever

Ramlerin hızları farklı olunca çalışmıyor diye biliyorum ama emin değilim

ramların hızları farklı 2gb ile 1gb olanın çalışıyor sorunsuz. Sadece 3ram birden çalışmıyor.
  • Ram hızları kaçtır? Ve CL kaç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burnerboost

Ram hızları kaçtır? Ve CL kaç?

1gb olanların 667 2gb olanın 800, ayrıca konuya resim eklendi.
  • Ooof off forum ölmüş resmen. Bak dostum anakartında 4 slot varsa bunları 1+1 ,, + ,, 1+1 şeklinde dual channel çalıştırman lazım. Eğer 3 sltou da kullanmak istiyorsan ram'lerin hepsini dual channel moddan çıkar ve tekil moda geçir. Fakat aynı marka olsalarda olmasalarda 3 slot ayrı ayrı ram mutlaka sorun çıkaracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 11 Şubat 2015; 18:06:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesgs35

Ooof off forum ölmüş resmen. Bak dostum anakartında 4 slot varsa bunları 1+1 ,, + ,, 1+1 şeklinde dual channel çalıştırman lazım. Eğer 3 sltou da kullanmak istiyorsan ram'lerin hepsini dual channel moddan çıkar ve tekil moda geçir. Fakat aynı marka olsalarda olmasalarda 3 slot ayrı ayrı ram mutlaka sorun çıkaracaktır.

evet hocam anakartımda 4 slot var fakat dual channel moddan nasıl çıkaracağımı bilmiyorum. Programlarda ise single channelda çalıştığı yazıyor anladığım kadarıyla. Resim ekliyorum

3slot ram sorunu
     3slot ram sorunu

• sorunum devam etmekte bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • 4slot yeri varsa anakartta 1+1 veya 2+2 olarak takabilirsin diye biliyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.