Şimdi Ara

3TB HARİCİ HDD DONUYOR AÇILMIYOR - DİSK SAĞLAM [ÖDÜLLÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, elimde WD Elements 3tb hdd var. Pcye bağladığımda disk görünüyor başta bir gidip geliyor ve sürekli diski biçimlendir uyarısı veriyor. Diski aygıt yöneticisinde görüyorum. depolama disk yönetiminde göremiyorum çünkü disk yönetimi tamamen donuyor. hddyi çıkarınca pc rahatlıyor disk yönetimi açılıyor. cmd chkdsk f komutu hiç bir işe yaramadı bir kaç saat düzeltmeye çalıştı sonra bilinmeyen hata dedi.

Yaptığım ve başarısız olan işlemler:
    disk yönetiminden yeni harf atadım : İŞE YARAMADI
    chkdsk komutları : İŞE YARAMADI
    yeni HDD kasası aldım portlarda sorun vardır diye : İŞE YARAMADI.

Sorunu çözen arkadaşa helalinden 100tl havale edeceğim. Disk kesinlikle kafa atmıyor, ötmüyor, tırnak sürtmüyor. Normal açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®can -- 8 Haziran 2018; 14:36:49 >

• Güncel.. :(
  • Zaten yapılması gereken ilk adımları yani yazılımsal olarak kontrol edilmesi gereken yerleri kontrol etmiş ve sorunu çözmeye yönelik işlemler yapmışsınız.

Şimdi öncelikle şunu sorayım. Diskinizi başka bir bilgisayara bağladınız mı? Başka bir bilgisayarda açılıp açılmadığını kontrol edin. Tek bir bilgisayar hatta bir bilgisayarın tek usb girişinde bu sıkıntıyı yapıyor olabilir. Farklı usb girişlerinde ve başka bir bilgisayarda diskinizi kontrol edin.

Başka bir bilgisyarda da aynı veya benzer sıkıntılar devam ediyorsa, o zaman diskin elektronik devresi veya disk yüzeylerinin bozuk olma ihtimali akla geliyor.

"Hdd'yi çıkarttığımda bilgisayar rahatlıyor" lafı ikinci ihtimal yani diskinizin bozuk olma olasılığını arttırıyor. İfade ettiğiniz bu durumu almış olduğum bir diskte yaşamıştım. İade edip yenisini almıştım. Tabi garanti vs... işleri 1 ay falan sürdü.

Velhasıl siz bi dediklerimi yapın olmuyorsa o zaman bozuk olduğunu varsayacaz.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Zaten yapılması gereken ilk adımları yani yazılımsal olarak kontrol edilmesi gereken yerleri kontrol etmiş ve sorunu çözmeye yönelik işlemler yapmışsınız.

Şimdi öncelikle şunu sorayım. Diskinizi başka bir bilgisayara bağladınız mı? Başka bir bilgisayarda açılıp açılmadığını kontrol edin. Tek bir bilgisayar hatta bir bilgisayarın tek usb girişinde bu sıkıntıyı yapıyor olabilir. Farklı usb girişlerinde ve başka bir bilgisayarda diskinizi kontrol edin.

Başka bir bilgisyarda da aynı veya benzer sıkıntılar devam ediyorsa, o zaman diskin elektronik devresi veya disk yüzeylerinin bozuk olma ihtimali akla geliyor.

"Hdd'yi çıkarttığımda bilgisayar rahatlıyor" lafı ikinci ihtimal yani diskinizin bozuk olma olasılığını arttırıyor. İfade ettiğiniz bu durumu almış olduğum bir diskte yaşamıştım. İade edip yenisini almıştım. Tabi garanti vs... işleri 1 ay falan sürdü.

Velhasıl siz bi dediklerimi yapın olmuyorsa o zaman bozuk olduğunu varsayacaz.

Kolay gelsin.
    3 farklı pc de ortalama 7-8 farklı usb girişi ile denedim maalesef sonuç yok.

• Se®can kullanıcısına yanıt
    O zaman büyük ihtimalle bozuk. Yapacak bir şey yok.

Garantisi varsa garantiye yollayın gitsin.

Kolay gelsin.
  • Hiç biçimlendire tıkladın mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde önemli dosyaların varmi ? varsa profesyonel yardım almalisin hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hdd yi veri kurtarma servisine verdim verilerin hepsini kurtaracaklar :/
  • Se®can kullanıcısına yanıt
    Disk yüzeyinde bir sıkıntı var ise işleri zor hatta imkansız. Elekronik kısımda bir sıkıntı var ise sadece onu değiştirdiklerinde verilere ulaşırlar. Zaten bu işlem içinde özel bir ortama ihtiyaç var.

Umarım kurtulur dosyalarınız.

Kolay gelsin.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 14 Şubat 2023; 0:11:17 >
  • Disk yüzeyinde problem yok. Datalarda % 100 kurtarılır. Bahsi geçen hata WD disklerde sıklıkla karşılaşılan bir hata olup, yazılımsal bir problemdir. Bazen okuyucu kafalardan biri hassasiyetini kaybettiğinde de yapabilir. ama her iki senaryoda da kurtarılabilir. plaka çizik filan derlerse fiyatı şişirmek içindir. Plakası çizik disk sürücü harfi atayacak kadar çalışmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.