Şimdi Ara

3xOCZ Core SSD 60 Gb Raid 0 Test Sonuçları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
5.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Thule
    tuvnera boardını yazar mısın?ayrıca ATTO ve hdtune sonuçlarını da görebilir miyim?

3xOCZ Core SSD 60 Gb Raid 0 Test Sonuçları
  • Sorunu hallettim. Vista sorunsuz çalışıyor.
    Bu arada Sanal Marketim sorunumla ilgilendi. İade etmek isteyince bize faturasıyla kargolayın paranızı iade edelim dediler. Teşekkürler anlayışları için.
    Ben iade etmek yerine aynısından bir tane daha sipariş edip RAID 0 yapacağım.
    Demin ikincisi için siparişimi verdim.
  • şu vermiş olduğun sonuç gayet iyi..raid yapacaksan eğer sana söyleyeceklerimi mutlaka yap. performansın çok ciddi artacağını göreceksin..bu arada kullandığın vertex sanırım 60gb.bende amerikadan 30 gb aldım...daha windows kurmadım ama kullanmadan önce yeni firmware flash yaptım..bende sonuçları koyucam buraya...
  • @Thule merhaba,
    önceki mesajlarında ocz ssd'ler için fdarklı versiyonların farklı ayarları, hatta işletim sistemine göre bile ayarlar olduğunu söylemişsin. bu ayarları daha detaylı yazabilir misin. gördüğüm kadarıyla konu hakkında sen epey bir araştırma yapıp bilgi edinmişsin.
    Bende de OCZ Vertex 60GB üzerine Vista Ultimate kurulu (daha 3 gün oldu) Buna göre yapılması yada dikkat edilmesi gereken ayarları söyleyebilir misin acaba?
    not: firmaware flash nedir, nasıl yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melrock -- 7 Nisan 2009; 14:00:40 >
  • melrock boardunda ahci mod var sanırım.öncelikle ahci modunu açacaksın .daha sonra bilgisayarını kapatıp vertex'in hemen arkasında bulunan sata ve power girişini yanında iki adet çentik göreeksin.o çentiğe bir adet jumper takıp bilgisayarını tekrar aç..tabi bu işlemi yaparken bilgisayarın işletim sistemi başka bi hdd den olmalı çünkü flash yaptığında tüm bilgiler silinecek..bilgisayar açıldıktan sonra aşağıdaki linkten indirdiğin firmware'i çalıştır.start.exe'yi aç..programın kendisi vertexi hemen bulacak ve işleme başlayacaktır.flash işlemi 1-2 dakika sürer.işlem bittiğinde bilgisayar işlemin başarıyla bittiğini ve jumper'ı çıkarmanı söyleyecek.OK diyip jumperi çıkar.çıkardıktan sonra hemen sonra gelecek olan kutuya cancel diyeceksin.eğer ok dersen bilgisayar tekrar flash yapmak isteyecek jumper olmadığı için işlemi başaramayacak..bu yüzden cancel diyip programı ve bilgisayarı kapat..biostan baktığında vertex'in 1275 li bir isim almış olacak.firmware update'i doğru yaptığının göstergesidir bu..

dosya linki; (bu dosya 60 gb vertexler içindir..30,120 ve 250 gb lerin dosyaları farklıdır)

http://r apidshare.com/files/218482531/1275__60GB_.zip.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 7 Nisan 2009; 15:38:45 >

• arkadaşlar bu firmware ocz nin çıkarmış olduğu kendi firmware'i..bu yüzden yapıp yapmamak size kalmış..yanlış bişeyde ssd gidebilir..bu bilerek yapın...
  • daha fiyat ve bizim sistemler uygun değil gibi.
  • aslında abd fiyatları uygun..ama getirmek problem..mesela ben 3 tane ssd getirdim biri bozuk çıktı..garantiye göndermek daha pahalıya mal olacaktı şu an evde süs niyetine duruyor
  • Ben firmware update i yapmaya çalıştım. Ama Vista' da start.ex çalıştıktan bir süre sonra cihaz bulunamadı deyip kapatıyor.
    Jumper ı doğru taktığımdan eminim. Çünkü açılışta PC nin biosu Vertex i harici bir bios gibi görüyor.
  • ahci mode açık mı peki?
  • quote:

ahci mode açık mı peki?

Sanırım o mod kapalı idi. Ama RAID li sistem disklerini göremiyor AHCI modu açtığımda. Sadece Gigabyte' ın raid kontrolcüsünü AHCI moda geitirip, diski buna bağlasam sistemi o şekilde açsam olur mu?
    Neyde diğer disk gelsin yeniden denerim.
  • @ Thule, bilgi için çok tekkür ederim. Peki önceki sayfada bahsettiğin bir takım ayarlar vardı. biraz bunlardan da bahsedebilir misin acaba? ne tür ayarlar ve hangi değerler ?
    Bu arada benim kartım Foxconn A7DA-S 790GX chipsetli. ve dediğim gibi vertex 60GB + Vista Ultimate (raid düşünmüyorum)

quote:

@mhzania
    Evet onlar bu duruma "stuttering" diyolar.ama bu olayın genelde controller ile çok alakası yok..mesela xp'ye yada vista'ya kuracaksan belli ince ayarları yapman gerekiyor.mesela benim kullandığım SSD lere OS yüklemeden önce mutlaka alignment yapmalısın.eğer tek kullanıcaksan 64 kb offset e göre ayarlamalısın.raid yapacaksan 128 offseti ayarlaman gerekiyor.Bunlar core ssd v2 ler için..apex ve vertex biraz daha farklı..daha sonrasında raid yapaacaksan eğer stripe kb çok önemli..ben de 128 kb veya 256 kb mirroring stripe çok iyi..apex ve vertex de 256 kb ve 512 kb iyi performans veriyor.tüm bunların yanında vista ve xp nin farklı ayarları var yapılması gerekn..mesela defrag kulllanılmamalı,search index kapatılmalı vs..

• Vaay bee. Gerçekten mükemmel sonuçlar. Tebrik ederim, hayırlı olsun.
  • öncelikle vista yüklemeden önce mutlaka partition alignment yapman gerekiyor..gerçi yeni firmware de alignment yapamaya gerek yok diyolar ama yine alignment yapman senin faydana..vertex'i tek kullanacaksan 128 kb offset alignment yapman daha doğru olur.şu an kullandığın alignment sanırım 64 kb..vista kendi otomatik yapıyor..aslında kullanıcıların birçoğu 64 kb kullanıyor.tekrar vista kurmak istemiyorsan çok ta önemli değil.vista yüklendikten sonra yapman gerekn 3 ince ayar var..
    1-) disable hibernation
    bunun için önce start-run-cmd yapacaksın.dos ekranı çıkacak ve oraya şunu yazıp enter'a bas;

powercfg.exe -h off

2-)disable drive indexing

my computer aç ve vertex'i sağ tuşla tıkla properties aç.harddiskin ne kadarının dolu ve boş duunu gösteren pastalı ekranda en altta "index this drive for faster searching" kısmındaki tiki kaldır.

3-)disable search indexing
    Start...control panel...classic view...administrative tools...services...scroll down to windows search and right click ..properties...change startup type to disabled

ayrıca defragmenti de disable yaparsan daha iyi olur..tabi bir de intel matrix storage manageri yükleyip volume write-back cache enable yapman gerekiyor.. test sonuçlarının önce ve sonra olarak gönderirsen memnun olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 8 Nisan 2009; 16:55:46 >

• Bu ekran Vertex' i alır almaz direkt Vista kurduğumda böyleydi. OCZ nin Web sayfasında da böyle tavsiye ediliyordu. Ama her ne yaptıysam sistemi çöküşten kurtaramadım. Bazen 1 gün sonra çöküyordu ama bir şekilde çöküyordu:

Sorunun kaynağını aslında he sezmiştim ama OCZ nin web sayfasında "Sakın bunu deneme" dediği için en sona bıraktım. Çözüm aslında gayet basit. Vistanın otomatik oluşturduğu partisyonu yok etmek ve yeniden kurmaktı. Böylece sorunu hallettim. Bunu satan firmaya da ilettim. Onlar da distribütöre bunu ileteceklerini söylediler. En azından kutulara uyar ibaresi koyup vistanın nasıl kurulması gerektiğine dair pusula ekleyebilirler.

• işte arkadaşlar partition alignment'ta 128 kb offset kullanarak yaptığım 30 gb vertexin ilk sonucu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 9 Nisan 2009; 8:53:25 >
  • Bugün ikinci Vertex' de geldi Hemen RAID 0 kurdum

Geri Yazma belleği kapatılmış:

Geri Yazma belleği açık:

Yalnız bugün gelen Vertex' e 1275 firmware i yüklenmiş. Bios ve Vista 59GB olarak görüyor.

•  3xOCZ Core SSD 60 Gb Raid 0 Test Sonuçları
  • bir kaç yıl içinde SSD de teknoloji öncüsü Samsung daha uygun fiyatlı çözümler getirecek şuan bireysel satış yapmıyor inş Türkiye de Samsung ssd olarak ürünlerini getirir biz de disklerden kurtuluruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Kardeşim lütfen açılış sürelerini,önceden sahip olduğun raptor'a göre açılış sürelerini felan yazsan çok iyi olur.Yani oyunlara girişte felan bayağı değişti mi?Bunlarıda yazsan çok iyi olacak.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.