Açılış süreleri ile ilgili ölçüm yapmadım. En bariz farki Vista masaüstü ilk açıldığında gördüm. Raptorlar ile hoşgeldiniz yazısını görmemle tüm programların açılıp mouse ile işlem yapmaya başlamam arasında yaklaşık 30 sn geçiyordu.
Vertex raid ile bu süre 10 sn ye kadar indi. Hatta bekleme konumundan çıkar gibi. Ayrıca PC kapanış süresi de azaldı. Kulaklarım raptorların gürültüsünden paslanmıştı kulaklarıma da iyi geldi.
quote:
Orjinalden alıntı: Thule
2-)disable drive indexing
my computer aç ve vertex'i sağ tuşla tıkla properties aç.harddiskin ne kadarının dolu ve boş duunu gösteren pastalı ekranda en altta "index this drive for faster searching" kısmındaki tiki kaldır.
3-)disable search indexing Start...control panel...classic view...administrative tools...services...scroll down to windows search and right click ..properties...change startup type to disabled
ayrıca defragmenti de disable yaparsan daha iyi olur..tabi bir de intel matrix storage manageri yükleyip volume write-back cache enable yapman gerekiyor.. test sonuçlarının önce ve sonra olarak gönderirsen memnun olurum...
Bunları yapmayı unuttum. Vista önce search indexing hatası verdi sonra mavi ekran. Tekrar restart yapmaya çalıştı ama drive read error, press ctrl+alt+del dedi ve bir daha açılmadı.
hımmm üzüldüm..şu anda açılıyor mu OS?
Dediklerini de yaptım ama Vista yine çöktü ve yine boot etmedi. Gece yarıları Vista kurmakla uğraşmaktan bıktım.
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Dediklerini de yaptım ama Vista yine çöktü ve yine boot etmedi. Gece yarıları Vista kurmakla uğraşmaktan bıktım.
Sorun var demek ki bu vertexlerde..
Biraz daha zaman geçsin bende şu sesli raptorlardan kurtulmayı düşünüyorum. test için teşekkür ederim yaralarımızı depreştirdin
quote:
overclock yapıyo musun?yapıyosan eğer sb (güney köprüsü) voltaj ayarlarını eski hallerine getir...bir de firmware flash yapmadıysan hemen yap..
quote:
Üstad ne oldu sonuç,var mı herhangi bir gelişme.Bende amerikadan getirtiyorum iki tane 30 gb.600 Tl'ye mal olacak,umarım sorun çıkmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: MMXex
Biraz daha zaman geçsin bende şu sesli raptorlardan kurtulmayı düşünüyorum. test için teşekkür ederim yaralarımızı depreştirdin
Demekki eski nesil raptorlar raid ile cekilmez oluyorlar ses seviyesi olarak.Bendeki VR. un herhangi bir ses sorunu yok.Bende ilerde raid yapmayi dusunuyorum umarim raid yapinca ses sorunu basgostermez.
Bu yeni nesil Vertex EX in kagit uzerindeki ozellikleri cok iyi gozukuyor.2 tane 60gb lik ile RAID muhtesem olur sanirim.Merak edenler icin inceleme;
Bırakın yav SSD miş :) velicaraptor diyorum başka bişi demiyorum giderim 500TL Fazla verirm
4XVelicaraptor yaparım :D dağıtırım ortalığı... hiç bir sorunlada karşılaşmam
quote:
Orjinalden alıntı: nixniz
Bırakın yav SSD miş :) velicaraptor diyorum başka bişi demiyorum giderim 500TL Fazla verirm
4 değil,114 veleciraptor yapsan da erişim süresine takılır kalırsın azizim.
Yeniden kurdum Vistayı. Bu sefer 128K strip siz yaptım daha önce 64 deydi. Zaten OC yapmıyorum. OC yaptığımda sistem sorunsuz çalışıyor ama oyun oynadığımda donuyor. Bu donma olayı Vertex den kaynaklanmıyor. Vertex kullanmadan evvelde aynı donma olayı zaten vardı. Sisteme yeni harici harddisk alıp firwire den bağladığım için Vista açılış süresi uzadı. Ama Crysis' i 8 sn de yüklemesi güzel.
quote:
Orjinalden alıntı: stekemen
quote:
Orjinalden alıntı: nixniz
4 değil,114 veleciraptor yapsan da erişim süresine takılır kalırsın azizim.
bende x2 velica 300 var
raid 0
600GB ...
Bana istediğin tek 250GB SSD yi getir :) yok ederim istersen konsept olsun tabi 1500TL olacak fiyatı tahminen benimkiler toplam 750TL
her uygulamada tüm testlerde üstünlük sağlarım...
eğer Velicada 30gb tek tabaka cikartsa o erişim sürelerinde olur...
rakkamlara değil performanslarına bakıcaksın kendi gözünle gördüğün performanslara....
Bunlar satışlar politikaları halen anlayamadınız şunu...
arkadaşlar ben de bişi sorucam ben de ssd almyı düşünüyorum mesela 60 gb bişi alıp ona sistem kurmayı düşünüyorum ıkı adette de 1*1 2tb 7200prm wd hdd var bunları depolamak için kullnıp oyun vs gıbı ssdden de sistemi kullansam olur mu verim düşer mi düşssede aşırı bı kaypım olurmu sonuc ta 2tb cöpe atmak olmaz yardım saulun
arkadaşlar ben de bişi sorucam ben de ssd almyı düşünüyorum mesela 60 gb bişi alıp ona sistem kurmayı düşünüyorum ıkı adette de 1*1 2tb 7200prm wd hdd var bunları depolamak için kullnıp oyun vs gıbı ssdden de sistemi kullansam olur mu verim düşer mi düşssede aşırı bı kaypım olurmu sonuc ta 2tb cöpe atmak olmaz yardım saulun
sadece arşiv dosyalarını hdd lere atman daha iyi olur program ve oyunları ssd ye kurman daha hızlı kullanmanı sağlar
quote:
Orijinalden alıntı: zeytunk
film arşivimvar resimmüzk onlar önemli dill bunları diyer hdd ler e atayım oyunları da ssd ye kurmasam mutlaka verim düşer tabi ama olsun cünki ben ssd küçük bişi alacagım malum bütceden yani oyunlar diyer hddlerdde sadece programlarım ssd de olsa ssd nin bi anlamı kalmazmı yoksa sadece verim mi düşer düşsede cok diilse şimdilik sadece sistem ve progsram kurmam yetecek cevaplarınız için teşekürler
quote:
film arşivimvar resimmüzk onlar önemli dill bunları diyer hdd ler e atayım oyunları da ssd ye kurmasam mutlaka verim düşer tabi ama olsun cünki ben ssd küçük bişi alacagım malum bütceden yani oyunlar diyer hddlerdde sadece programlarım ssd de olsa ssd nin bi anlamı kalmazmı yoksa sadece verim mi düşer düşsede cok diilse şimdilik sadece sistem ve progsram kurmam yetecek cevaplarınız için teşekürler
oyunlarda genellikle yükleme sürelerinde farkı hissedersin sonuçta oyun çalışması için gereken önemli bir miktar veriyi zaten ram e yüklüyor.
alacağın ssd nin %20 sinin her halukarda boş kalması gerektiğini gözönünde bulundurarak hareket etmen en doğrusu zaten sistem diskine oyun kurmadıktan sonra programlar ve windows için 40gb yeterli olur gibi sana asıl önemli olan takas dosyasının ssd üzerinde olması ki o da zaten default işletim sisteminin kurulu olduğu diskte olur.
yani ben veim alırım bu işten oyunlara giriş cıkış sürem iyi peki dedigim gibi sadece programlarom ssd de olacak bi de işletim sisemi ben pc acılış kapanış ilk ekran geldigin gecikme falan bunları aşagıya cekerim mutlaka dimi yoksa diyer hddler sık bogaz mı eder saol
quote:
yani ben veim alırım bu işten oyunlara giriş cıkış sürem iyi peki dedigim gibi sadece programlarom ssd de olacak bi de işletim sisemi ben pc acılış kapanış ilk ekran geldigin gecikme falan bunları aşagıya cekerim mutlaka dimi yoksa diyer hddler sık bogaz mı eder saol
kullandığım programların diskte kapladıkları boyut önemli tabi kendine göre bir hesap yapabilirsin ama o %20 lik boş kalacak kısmıda hesaba kat bir de 40gb tam 40gb değil yanılıyorsam 36 yada 38 olması lazım yani kabaca sana kullanacak 30gb alan kalıyor.
başlangıçta fark hissedersin lakin sırf kapanış açılış hızlancak diye ssd ye yatırım yapmanın manası yok photoshop gibi uygulamalar kullanıyorsan oldukça faydasını görürsün yada biraz daha büyük bir ssd düşünüp film ripliyorsan elbette faydasını göreceksin.
açılış kapanış sadece hdd hızına bağlı değil o an takılı usb cihazlar anakartın başlangıçta yaptığı doğrulamalar vs vs etki eder.
kendimden örnek vereyim şuan 4 tane harici hdd takılı bilgisayarda bunları çıkartıp windows u açmak istediğimde 15-20 saniye kadar kazancım oluyor. biostan kullanmadığın donanımlarıda kapatmak bir artı tabi
sadece oyun oynayıp internette dolaşılacak bir pc için bence çokta gerekli bir güncelleme değil ssd özellikle bu fiyat sıkalasıyla ama illa ki alacam dersen yine de 60 gb altına pek yönelmemek en doğrusu.
kısaca farkı hissedermisin hissedersin ama burda sorulacak asıl soru bu farka ne kadar gereksinimin var maliyet hesabı yaptığından bunuda gözönünde bulundurman faydalı olacaktır.