Şimdi Ara

%4.2'lik farkla FX 8300 ile 5820K integer performansı. SS'li.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

%4.2'lik farkla FX 8300 ile 5820K integer performansı. SS'li.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 2 Aralık 2015; 20:59:36 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Cok iyi Hemde Fiyatina Gore Zaten Tek Sorunu Tek izlek Performansi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Floating point math sonucu ne alemde?
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    O Kayar Noktasi Oluyor Ciktigi Yila Gore Cok iyi Diyebilir intel'lere Gore Biraz Zayif AMD'ler .

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Evet son acilan davayla da ilgili oldugu icin sonucu merak ettim ve arkadastan paylasmasini istedim.
  • DX12 ile amd nin atılım yapacağını düşüyorum ben.

5820k tokatlamayacaktır tabi ama yinede i7 lerle kapışmasını bekliyorum.
  • son söz söylemeye gerek yok;
    fx 8320 kullanmıştım bf3 zamanlarıydı ...saints row ve bf3 deki anlık fps düşmeleri anlatılmaz yaşanır diyorum ,mecburen oc yapmak zorunda kalınıyordu
    ancak öyle durumu kurtarıyordu.
    Render vs gibi işler desek zaten o işlerden para kazanan insan fx serisi ile çokta uğraşmaz ki çevremde bu işler ile uğraşanlar var onlar genelde ya intel workstation tarzı sistemleri yada x79-x99 gibi sistemleri tercih ediyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyata göre iyi güzel hiçbir lafım yok ama o %4 hikaye, hayat sentetik test olsa, insanlar el ele tutuşsa birlik olsa hayat bayram olsa...
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    Dostum Benim Bulldozerler'den Hic Bir Beklentim Yok Benim Zen islemciler'den Cok Bir Buyuk Beklentim Var .

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    amd nin duron, athlon xp2500+(3200+) va hatta phenom II x4 955-965 gibi efsane işlemcileri vardı hatta o serileride intel ile çok rahat
    rekabet edebildikleri için neredeyse intel q6600 ün yarı fiyatına phenom II x4 955 kullandım 2-3 yıl.
    Ama fx serisi pehnom II lerin bile gerisinde kaldılar.Forumda çok kişi boş yere umutlandı zamanla çoklu çekirdek kullanımıyla geçecek felan diye.
    Umarım yeni seride işler umduğumuz gibi gider.
    Dostum Benchmark'ları Çok inceledim Ve Bir Sonuca Vardım. FX'ler Aslında Kötü işlemci Değil Sadece Tek izleği Çok Kötü AMD'nin Sorunu Bu Zaten Ve Zen işlemciler'de Darboğaz'a Rastlanmamış Ama FX'ler Çok izlek Aes x264 Gibi Şeyler'de Yüksek Performanslı Bir Canavar . HP ve Dell AMD'nin Server APU Zen işlemciler'den Çok Memnum Kalmışlar. Zen işlemciler'de Hyper-Threading Var Artık Bilgisayarlar'da 14 Nm FinFet Teknolojisi 3 Boyutlu Transistör'lü işlemci Kullanabilicez . Athlon 64 Athlon x2 Athlon FX Phenom 64 Phenom II Phenom FX Phenom II x6'lar Çok Efsane işlemciler'di. Hatta FX-8150 Daha Phenom II x6'yi Yenemedi Çünkü Phenom II'ler Çok Güçlü işlemciler'di K10h Çekirdeğini Sahip h Kelimesi Hybird Anlamına Geliyor Süper Güçlü Anlamına Geliyor Canavar Bir Çekirdeği Var Süper Güçlü Çekirdeğe Sahip Düşük Güç Tüketimli Düşük Enerjili Düşük Saatı Hızı Verimliliğe Sahip Bir Canavar Var Bu Phenom II'ler. Phenom x6'lar Resmen FX-8350'ye Kafa Tutuyor Tek izlek'te FX-8350'ler Phenom II x6'yı Zar Zor Yeniyor Resmen Rezillik .

Athlon Duron Athlon XP Athlon FX'leri K7 ve K8'in Efsanevi Ekibi Jim Keller ve Ekibi Zen işlemciyi Tasarladı o Yüzden Ben Zen işlemciler'den Çok Umutluyum . Bulldozer'ler K7 ve K8 Genetik Yapısı izler Taşıyor Sifir'dan Tasarlandi Bu işlemci'leri Başka Ekip Tasarladı Jim Keller ve Ekibi Olsaydı Bu işlemci'ler Böyle Olmazdı . Phenom 64 Phenom II'ler Athlon 64 Athlon FX'lerin Birebir Aynısını Aynı Tepe Üreticisi Tarafın'dan Tasarlandı Sadece 4 ve 6 Çekirdek farkı Var Multi CORE Teknolojisi Farkı Var Çekirdeğin Adı Starts K9 K10 K10h gibi Çekirdek'lere Sahip Bir Canavar Bunlar Ondan Bu Kadar Çok Güçlü işlemci'ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 3 Aralık 2015; 21:25:29 >

• amd x4 9... serisinden sonra bitti işlemcilerle multi oyunlar hiçbir şekiklde akıcı oynanmıyor gerçek oyuncular ne demek istediğimi anlar zaten

fx 8... alacağıma i5 alır keyfime bakarım ki yıllarcada öyle yaptım
  • Haklısın Dostum Bulldozer'ler Hiç Birimizi Tatmin Etmiyor .
  • Bir ben mi sorun yasamiyorum acaba fx 8350 ile? Nvidia destekli yapimlar dahil son 1-2 yil icinde cikmis 20'den fazla oyunum var. Batman'de 83 fps aliyorum shadow of mordor'da 83 fps aliyorum. En dusuk fps genelde 50 civarinda. Gta 5 advanced haric her ayar sonda sehirde 55 fps, dirt rally ise 93 fps. Daha ne bekleniyor bir islemciden acaba? Mesela bir 4460 kullanan arkadaslar hangi oyunlarda daha avantajli ben henuz goremedim oynadiklarim arasinda? Oyle asiri bir overclockta yapmadim 4.75'te kullaniyorum gunluk olarak. Intel'in en baba islemcisini kullanan en fazla 5 fps mi aliyor 8350'ye oranla bu mudur bunca derdin tasanin kaynagi? Ben diger islerimde 4790k ile kafa kafaya gidiyorsam olsun oyunda da 5 fps fazla alsin 4460 kullanan benim gozum secmiyor zaten 60 ile 65'in farkini :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 3 Aralık 2015; 15:15:28 >
  • 2016'ya girecez, hala fx konuşanlar var. Yuh be kardeşim. Amd bir bıraktı, konuşmuyor artık.

• ne saçmaladın sen gene ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

amd x4 9... serisinden sonra bitti işlemcilerle multi oyunlar hiçbir şekiklde akıcı oynanmıyor gerçek oyuncular ne demek istediğimi anlar zaten

fx 8... alacağıma i5 alır keyfime bakarım ki yıllarcada öyle yaptım

Bugüne kadar :

H1Z1
    DayZ
    CS:GO
    BF4
    BF3
    Rocket League
    Insurgency

oynadım multi olarak hiçbirinde tık performans düşüklüğü yaşatmadı. Bugün GTA V satın aldım iniyor şuan yarına da onun testlerini eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 3 Aralık 2015; 18:50:18 >
    Bulldozer'lerin Tek izlegi'nin Bu Kadar Kotu Olma Sebebi Yetersiz Kod'lar Var Kod'lar Eger Tam Basilsaydi Karsimiz'da Simdi Bulldozer'lerin Canavar Oldugunu Konusuyor Olurduk. Bulldozer'ler Masaustun'de Uyum Saylamadi OPTERON'larda Uyum Sagladi Tek izlegi Yuksek Performans Veriyor Xeon'larla Ugrasiyordu Baslarda Ama Yeni OPTERON Malesef Cikmadi .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.