Şimdi Ara

4.5 G Hat değişimi ve kotaya etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Turkcell kullanıyorum. 2-3 hafta önceye kadar galaxy ace 2 telefonum ve normal bir turkcell hattım vardı. Günlük internet kullanımım yoğun olduğu zamanlarda bile 70-80 mb kotayı geçmiyordu. Aylık 2 gb internet çok rahat bir şekilde yetiyordu.

2 hafta önce iphone 5s aldım ve hattımı da 4,5 g uyumlu hat ile değiştirdim. Hattı 3g de kullanmama rağmen şu an günlük internet kullanımım 200-250 mb oluyor.

Aynı şeyleri yapıyorum aynı sitelere takılıyorum benim internet kullanımım da değişen hiçbirşey yokken bu kota artışı neden oluyor ?

4.5 g hat bir aldatmaca mı ? Yoksa telefon dan telefona internet kullanım verileri değişir mi ?

Neden olur bu ?

• ayarlardan genel arkaplan yenilemeyi durdur,sırı kapat, ve konum servislerıne girip konumu kapatabilirsiniz,hücresel ayarlarına girip kullanmadıgınız uygulamaları kapatınız,3gyide kapatırsanız daha rahat edersiniz sadece 2g yi açınız,yine ayarlar itunes otomatik guncellestirmeleride kapatınız,yukarıdan barı asagı indirip duzenle ye girip hava durumu vb.ugulamaları sil,(yeşil olsun).bide ayarlar safari web okuma listesi kapatınız.ayarlar bildirim merkezine girip kulkanmadıgınız uygulamaların bildirimlerini de kapatabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bircancan B kullanıcısına yanıt
    Çoğu kapalı da bazılarının pil ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bunların hepsinin kotaya etkisi var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beocan

Çoğu kapalı da bazılarının pil ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bunların hepsinin kotaya etkisi var mı ?

kota olmadan nasıl güncellenecek hava durumu vb.safari de cok kota harcar mesela operamini yi indirip kullanirsaniz daha az kota harcarsiniz,resim ayarlarını düsük yaparsınız.mobil surum diye ayarlatırsınız.bircok ayarları var tasarruf modu na alırsınız % de kac karınız oldugunu gösteriyor.

• bircancan B kullanıcısına yanıt
    Opera miniyi deneyecegim. Ilginize tesekkur ederim.

• mantıken de bir etkisi olmasa değişim için o kadar promosyon vaadetmezler diye düşünüyorum
  • moonster61 kullanıcısına yanıt
    Banada öyle geliyor. Hem bedava hat verip hemde üstüne 1 gb internet vermeleri düşündürücü.

Diğer arkadaşlarda lütfen fikirlerini yazsınlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.