Şimdi Ara

Yurtdışını arayınca, aranan kişiye de yazıyo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
37.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yurtdışından birini arayınca hem bana hem de aradığım kişiye mi yazıyor? Aradığım kişi ne kadar, neye göre ödüyor? İki hat da Turkcell.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtdışına Aramalarda Kime Yazılır?

Yurtdışını aradığınızda, aramanın yönlendirildiği kişi "International Carrier" olarak bilinir. International Carrier, uluslararası aramaları yönlendirme ve tamamlamaktan sorumlu telekomünikasyon sağlayıcısıdır.

Yurt dışındayken gelen aramalarda, International Carrier, aramayı yönlendirme sorumluluğuna sahiptir. Aradığınız kişi yurtdışındaysa, International Carrier, aramayı kişinin bulunduğu ülkedeki telekomünikasyon sağlayıcısına yönlendirir.

Bu nedenle, yurtdışını aradığınızda veya yurtdışındaki birini aradığınızda, arama doğrudan aradığınız kişiye yazılmaz. Bunun yerine, International Carrier tarafından yönlendirilir ve aradığınız kişinin telekomünikasyon sağlayıcısı tarafından sonlandırılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: BigBadVooDoo

Arkadaşlar, yurtdışından birini arayınca hem bana hem de aradığım kişiye mi yazıyor? Aradığım kişi ne kadar, neye göre ödüyor? İki hat da Turkcell.

İki tarafli ücretyyaziyor ücret ülkeye gore değişir müşteri hizmetlerinden öğrenin detayli bilgiyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar, yurtdışından birini arayınca hem bana hem de aradığım kişiye mi yazıyor? Aradığım kişi ne kadar, neye göre ödüyor? İki hat da Turkcell.

Yurtdışından Türkiye'yi ararken aradığın kişiye yazmaz ama tam tersi olursa iki tarafa da yazar.
  • Sağ olun beyler
  • Yurtdışında bulunan kişiyi arayan normal yurtiçi tarife gibi ücretlendirilirken yurtdışında aranan kişiye de ekstra roaming ücreti yansır.
  • quote:

"Yurtdışından birini" derken;

mesela Almanya'da Alman hattı kullanan birini ararsan sadece arayana yazar.
    ama Almanya'da Türk hattını kullanan birini ararsan hem arayana hem aranana yazar.

Gidilen ülkede 15 günden fazla kalınacaksa ve hatta o ülkede vodafone şebekesi varsa o ülkeden konturlu hat alınmasını tavsiye ederim.

Bu arada kısa bir bilgi;

Mısır, Yunanistan, Almanya, Hollanda, Fransa ingiltere gibi ülkelerde vodafone şebekesi var.
    Kazakistan, kırgızistan, özbekistan gibi orta asya ülkelerinde ise Turkcell yatırımları ve altyapısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 19 Şubat 2014; 16:45:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.