Şimdi Ara

Aynı Numaradan Başkasında Da Var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
10.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1-2 haftadır her gün mesajlaştığım bir arkadaşımın uyarısı üzerine durumu farketmiş bulunuyorum. Arkadaşım bana mesaj atıyor ve bazen mesajlar gelmiyordu meğerse başka bir kişiye gidiyormuş. Başka bir numaradan aranarak rahatsız olunduğu dile getirildi ve arkadaşımın bana attığı mesajdan birkaç tanesi de siz bu mesajları atmadınız mı şeklinde teyit edilerek olayın doğruluğu şahsımız tarafından haklı bulundu. Böyle bir durum nasıl oluyor ? Hattı bayiden kimliğimi vererek aldım herkes gibi ama mesajlarımız başkaları tarafından da okunuyor bir nevi.

Hat BİMCELL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 19 Kasım 2013; 12:09:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aynı Numarayı İki Kişi Kullanabilir mi?

Türkiye'de telekomünikasyon düzenlemelerine göre, bir telefon numarası yalnızca bir kişiye atanabilir. Bu nedenle, aynı numarayı iki kişinin kullanması yasal olarak mümkün değildir.

Birden fazla kişinin aynı numarayı kullanmaya çalışması durumunda, hizmet sağlayıcılar numarayı askıya alabilir veya iptal edebilir. Bunun nedeni, birden fazla kişinin aynı numarayı kullanmasının dolandırıcılık ve güvenlik risklerine yol açabilmesidir.

Bazı durumlarda, örneğin şirketler veya kurumlar, birden fazla çalışanın aynı numarayı kullanmasına izin verebilir. Ancak bu sadece çok hatlı telefon sistemleri veya sanal numaralar gibi özel düzenlemeler aracılığıyla yapılabilir.

Kişisel kullanım için bir telefon numarası edinmek istiyorsan, yasal yollara başvurmalı ve kendine özel bir numara almalısın. Bir telefon numarasını başka bir kişiyle paylaşmak yasalara aykırıdır ve ciddi sonuçlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlginç olmaması lazım takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenereSevdalı

İlginç olmaması lazım takip

Hocam bencede olmaması lazım ama nasıl oldu bilmiyorum açıkçası. Kız arkadaşım attığım mesajlardan söyler misiniz demiş. Karşı tarafta söylemiş. Hatta söylediği mesajlar bana gelmeyen mesajlardı. Mesaj attığını söylüyor ama mesaj bana gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

İlginç olmaması lazım takip

Hocam bencede olmaması lazım ama nasıl oldu bilmiyorum açıkçası. Kız arkadaşım attığım mesajlardan söyler misiniz demiş. Karşı tarafta söylemiş. Hatta söylediği mesajlar bana gelmeyen mesajlardı. Mesaj attığını söylüyor ama mesaj bana gelmiyor.

İlginç operatörün hangisi

• quote:

Avea bimcell hocam
  • quote:

quote:

Avea bimcell hocam

Müşteri Hizmetlerini arayıp sorununu ilettin mi ?

• quote:

Şimdi aradım. Onlarda aynı hattan 2 kişi kullanamaz diyor. Bu durumu bende biliyorum ama peki mesajlar nasıl başkasına gidiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Şimdi aradım. Onlarda aynı hattan 2 kişi kullanamaz diyor. Bu durumu bende biliyorum ama peki mesajlar nasıl başkasına gidiyor

Dostum benim beyin durdu bayiye git istiyorsan

• quote:

Dostum benim beyin durdu bayiye git istiyorsan

Yarın gidip bir konuşayım dostum
  • Aynı numara iki kişide olmaz bu doğru sorun Aveanın kronik problemi eskiden daha sık yaşanırdı bir dönem izmirde meydana gelmişti siz arkadaşınızı arıyorsunuz fakat başkası çıkıyordu telefona.Çözüm olarak numara taşıyıp tekrar geri gelebilirsiniz sim kartınız değişir en azından kart kaynaklıysa ki öyle duruyor sorun çözülebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gefe16

Aynı numara iki kişide olmaz bu doğru sorun Aveanın kronik problemi eskiden daha sık yaşanırdı bir dönem izmirde meydana gelmişti siz arkadaşınızı arıyorsunuz fakat başkası çıkıyordu telefona.Çözüm olarak numara taşıyıp tekrar geri gelebilirsiniz sim kartınız değişir en azından kart kaynaklıysa ki öyle duruyor sorun çözülebilir.

Hocam başka operatöre geçip tekrar bimcell'e geçmem 3 ay demek. Yarın bir bayiye uğrayayım.
  • quote:

quote:

Aynı numara iki kişide olmaz bu doğru sorun Aveanın kronik problemi eskiden daha sık yaşanırdı bir dönem izmirde meydana gelmişti siz arkadaşınızı arıyorsunuz fakat başkası çıkıyordu telefona.Çözüm olarak numara taşıyıp tekrar geri gelebilirsiniz sim kartınız değişir en azından kart kaynaklıysa ki öyle duruyor sorun çözülebilir.

Hocam başka operatöre geçip tekrar bimcell'e geçmem 3 ay demek. Yarın bir bayiye uğrayayım.

Hayır öyle bir sınır yok hat diğer operatörde açıldıktan birkaç saat sonra tekrar bimcell e başvurabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Hayır öyle bir sınır yok hat diğer operatörde açıldıktan birkaç saat sonra tekrar bimcell e başvurabilirsiniz.

Veya bimcell den simkart değişimi yapabilirsiniz normal Aveada ücretli ama bimcell de bilmiyorum ücret var mı

• quote:

Veya bimcell den simkart değişimi yapabilirsiniz normal Aveada ücretli ama bimcell de bilmiyorum ücret var mı

Bimcell'de hat değişikliği ücretsiz ama numaram aynı kalacak mı bu var kardeş... Bir de sorun çözülecek mi acaba ?
  • quote:

quote:

Bimcell'de hat değişikliği ücretsiz ama numaram aynı kalacak mı bu var kardeş... Bir de sorun çözülecek mi acaba ?

Yedek sim kartlarda numara aynı kalır ayrıca bimcell de numara değişikliği işlemi yoktur

• quote:

Yedek sim kartlarda numara aynı kalır ayrıca bimcell de numara değişikliği işlemi yoktur

Hocam arkadaşımı arayan karşı tarafla şimdi görüştüm. Karşı tarafın numarası benimle aynı sadece başı farklı benim 551 karşı taraf 553 imiş ve mesajlarımız 2 hafta önce nadiren bu günlerde ise daha fazla gidiyormuş.
  • quote:

quote:

Hocam arkadaşımı arayan karşı tarafla şimdi görüştüm. Karşı tarafın numarası benimle aynı sadece başı farklı benim 551 karşı taraf 553 imiş ve mesajlarımız 2 hafta önce nadiren bu günlerde ise daha fazla gidiyormuş.

Simkart seri numaraları ile alakalı olabilir değişiklik sorunu çözebilir

• quote:

Simkart seri numaraları ile alakalı olabilir değişiklik sorunu çözebilir

Yarın gidip bayi ile bir görüşeyim. Ben bim'den aldım dedim karşı tarafa, karşı tarafta avea'dan aldığını belirtti.
  • Aynı sorun benim pttcell hattımda da 2 aydır mevcut,
    müşteri hizmetlerini aramaktan bıktım,en son bağırıp çağırdm,bir çözüm bulun deyip kapattım,
    Bi ara,simkartın üzerindeki rakamı oku deyip baktılar ve
    552212xxxx nolu hat benim adıma görünüyor ama çevrem bu numarayı arandığında/mesaj attığında bir bayan çıkıyor ve "kimsiniz siz,rahatsız etmeyin" diye trip atıyor.
    Daha da kötüsü hat faturalı,öyle duruyor,
    Ne aptalca bir durum anlatamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

Aynı sorun benim pttcell hattımda da 2 aydır mevcut,
    müşteri hizmetlerini aramaktan bıktım,en son bağırıp çağırdm,bir çözüm bulun deyip kapattım,
    Bi ara,simkartın üzerindeki rakamı oku deyip baktılar ve
    552212xxxx nolu hat benim adıma görünüyor ama çevrem bu numarayı arandığında/mesaj attığında bir bayan çıkıyor ve "kimsiniz siz,rahatsız etmeyin" diye trip atıyor.
    Daha da kötüsü hat faturalı,öyle duruyor,
    Ne aptalca bir durum anlatamam.

Hocam iste tam sorunum sizinki gibi. Numaralar birbirine benziyor sadece basindaki uc numara farkli ama yine mesajlarimiz karsi tarafa gidiyor ve sanki suclu bizmisiz gibi muamele goruyoruz. Musteri hizmetleri ise boyle bir sey ancak illegal yollarla olur savciliga muracat edebilirsiniz diyor. Yonlendirme var mi diye uc sefer kontrol ettik, numara yanlis yazilsa surekli mi yazilir okuma yazma bilen insanlariniz. Bugun bir de avea bayisine gidecegim bakalim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.