Şimdi Ara

2 Farklı Polis Aynı Yerde Aynı Cezayı Yazmış Acil Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
3.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

16.03.2013 tarihinde dersaneye giderken saat 10:00 da aracımı izmir konakta bir yer buldum ve park ettim. 14:00 da aracı alıp gittim. Ben yokken trafik polisleri gelip ceza yazmışlar plakaya. ama bir değil 2 ceza. Birkaç hafta önce bir ceza geldi. 10:55 de yazmış polis memuru. Neyse dedim doğru suçluyum park ettim sonuçta. Gidip yatırdım cezayı. Ancak bu gün bir ceza daha geldi. Aynı tarihte aynı yerde. Tek farkı saat 13:30 yazılmış. Kısacası Polisin biri gelip park cezası yazdıktan sonra başka polis gelmiş bide o yazmış. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor arakadaşlar. Ben bu ikinci cezayıda ödeyecekmiyim? İtiraz edebilir miyim? Edebilirsem araç babamın üzerine illa onun mu gidip itiraz etmesi lazım? Ceza yediğimi duyarsa peder beni oyar

• geçmiş olsun bizimkiler 4x yine yazar )
    ceza çok değişse öde derim ... yoksa bir dilekçe ver diyeceğim ama pekte işe yaramaz gibi ..
  • Kardeş tam bahtsız bedeviymişsin sende :) babanın haberi olmadan itiraz edemezsin mutlaka haberi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi tam bahtsız bedevi durumundayım. Ben size işin detayını anlatayım.

Ben dersaneye giderken aracı emniyetli bir yere park ediyordum. Ancak orada kazı çalışması olduğu için 10 kere başka bir yere park ettim. İşte o park ettiğim yerde polisler pusuya yatıyormuş sanırım :D Ben her park ettiğimde ceza yazmışlar. İlk ceza bana üzerinden 6 ay geçtikten sonra geldiği için tabi ben ceza yediğimi bilmiyordum. Bu nedenle oraya park etmeye devam etmiştim ve tahminen 10 kere falan park ettim. İlk ceza geldikten sonra birkaç hafta aralarla diğer cezalar da gelmeye başladı. En son 2 hafta önce 16.03.2013 saat 10:55 te yazılmış olan bir ceza makbuzu gelmişti. Ben bu makbuzu da ödedim. O ana kadar gelen makbuzlardaki tarihler hep farklıydı. Ancak bu gün elime gelen ceza beni şaşırttı. bir önceki ceza ile aynı tarihte ve sadece saat farklı. Tabi bu yediğim cezaların hiç birinden babamın haberi yok. Ben gelir gelmez hemen ödüyorum. Her seferinde başka ceza var mı diye vergi dairesinden sorgulatıyorum ama ceza falan çıkmıyor. Çünkü sisteme işlenmemiş oluyor. Birkaç hafta sonra çıkıyor geliyor bir ceza daha. Aynı güne 2. ceza gelene kadar kafam rahattı. Çünkü her park ettiğimde 1 ceza yazdıklarına göre 10 parka 10 ceza gelir zaten 5 tanesini ödedim diye düşünüyodum. Ancak bu gün, aynı güne yazılan 2. ceza gelince içimi bir korku saldı. Eğer her park ettiğimde 2 yada 3 ceza kesildiyse o zaman ben yadım. 30 tane ceza gelir eve :/ Gelen cezalar da rasgele geliyor. hep aylar sonrasından geliyor. Bazen eski ceza yeni kesilen cezadan daha sonra ulaşıyor falan. Kısaca kafamda bir sürü soru işareti kaldı :/ Durup dururken 30 tane 77 lira ödemek hiç hoş olmaz. Zaten arabanın şanzıman ve motor gitti 7 binlira geçen ay masraf oldu arabaya. Bide bu ceza olayları çıkınca iyice canım sıkıldı. Babamla box maçına az kaldı :D

• Bizim arkadaş işyerine yakın diye arabasını hastahane önüne park ediyordu.. Her gün ceza yazmış polis . mektuplar eve gelene kadar her gün ceza yemiş:) ... Sizinde bu cezadan kurtuluşunuz yok gibi :) geçmiş olsun :)
  • Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laqinta -- 12 Mayıs 2014; 19:59:59 >
  • laqinta kardeş hakkaten her park ettiğimde 2-3 kere yazmış olabilirler mi :/ Eğer yazdılarsa yandım ben :/ İzmirde polis bol. Biri gider biri gelir yazar yani. Cezalar da hemen gelmediği için ve karışık geldiği için çok sorun oluyor. yazıldğı sıraya göre gelse sorun kalmayacak. Ohh be derim. Yani ilk gelen cezaların olduğu günlerde başka ceza yoktur derim. Ancak karışık gelmesi bunu dememi engelliyor. İşin kötüsü arabayı satmayı düşünüyoruz. Arabayı satarken sistemde ceza çıkarsa uğraştırır. Hadi onu geçtim, sisteme cezalar geç işlendiği için araç satışından sonra ceza çıkarsa ve plakaya yazıldığı için alan adama giderse. sonra oda beni arıcak cezayı ben ödücem falan. Çok uzun hikaye olcak yaw. Bu devlette neden hiç bir iş doğru düzgün yürümez arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugno -- 11 Temmuz 2013; 13:15:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aynı gün iki farklı ceza
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laqinta -- 12 Mayıs 2014; 19:59:30 >
  • laqinta cevapların için teşekkür ederim. Ben izmirdeyim hangi trafik şubeye gitmem gerekiyor. Aracın plkasının başında H var. İzmirde H ile başlayan araçlar Bornova ilçesine bağlı diye hatırlıyorum. Bu durumda benim bornova trafik şubesine mi gitmem gerekiyor. Yoksa bana en yakın trafik şubeye gitsem olur mu? Ayrıca araç babamın üzerine. Ceza var mı diye sorgulatırken illa baban gelsin diye sorun çıkartırlamı?
  • @ugno
    yok problem olmaz ruhsatı götür araba babamın ben geldim dersin kimliğinle
    herhangi bir şehiriçi trafik denetlemeden öğrenebilirsin
  • laqinta tekrar teşekkürler. Bütün gece çalıştım ve uyumamıştım. sabah tam yatcaktım tebligat geldi gene uyku yalan oldu. Ben bu gün yatayım birkaç saat da olsa uyuyayım. Yarın sabah trafik şubeye gider sorgulatırım.

Umarım bir sürü ceza ile karşılaşmam.

Bir de işin kötü tarafı izmir konataki otoparklar hep doluyor. Bu yüzden mecbur bi yer bulup koymak gerekiyor ve ceza yiyorsun. Benim arabayı koyduğun yere her gün en az 100 kişi koyodur. demekki her gün 100 kişiye zate kitliyo polisler. Sadece bi sokaktan bu kadar ceza yani :D
  • ugno kullanıcısına yanıt
    Artık polis devamlı oraya park ettiğini öğrendiğinden açıkta kalan ceza makbuzlarını bitirmek için park etmesen de park etmiş gibi makbuzları doldururlar işte o zaman sen de ipin ucunu kaçırırsın ben o gün park etmiş miydim diye
  • Park ettiğim günleri biliyorum o yüzden sorun yok :D Sadece dersaneye giderken cumartesi günleri koydum. Birkaç ay boyunca cumartesi günleri koydum. Bu yüzden sadece cumartesi günlerine ceza kesilmiş. Başka güne ceza gelirse o zaman kafam atar zaten.
  • Tekrar merhaba arkadaşlar. Biraz önce trafik şube müdürlüğünden geldim. Ard arda ceza yazılabiliyormuş. Hatta yasada da yeri varmış öğrenmiş olduk. Yani polis sizin araca kafayı taktıysa falan yandınız elindeki makbuzu direkt sizin arabada bitirebilir yani. Tabi bunun da bir şartı varmış. iki ceza arasında 45 dakka süre olmalıymış. Kısacası hatalı yere park ettiğinde her 45 dakikada 1 ceza yazılabiliyor. Bu nedenle benim yediğim cezalar geçerliymiş.

Uzun uğraşlar sonucunda arabanın üzerinde başka ceza varmı diye sorgulma da yaptırdım. Ama yatpırana kadar işkence oldu. Herkes bi odaya gönderiyor. O oda başka odaya o başka odaya falan. Biri diyor dilekçe yazcan biri diyor gerek yok falan. En sonunda "Ekip Odası" denilen bir odaya girdim. Orada yardımcı oldular. Yediğimiz trafik cezaları bu odada işleniyormuş bilgisayara. Oradan kontrol ettiler hemen. Araca elime gelenlerden başka ceza görülmüyor. Şükürler olsun korktuğun gibi bir sürü ceza gelmeyecek. Tabi sisteme işlenen cezalar görüldüğü için son 10-15 günde ceza yemediysem başka ceza yok. Son günlerce zaten ceza yediğimi de sanmıyorum. O park ettiğim yere de marttan beri park etmiyorum. Umarım başka sorun olmaz. Aklınızda bulunsun sorgulatmak isterseniz bu ekip odasına gidip ruhsatı vermeniz yeterli. Kimlik falan da sormuyorlar.

• işyerimin önüne park ettiğim için 5 ayrı günde ceza yazan aynı fahri müfettiş bozuntusu aceba ahirette nereye kaçacak!!! bir ay çalışıp kazandığımın yarısını trafik cezasına yatıracağım. allah kahretsin diyorum!!!
    hiçççç inanmama rağmen mahkemeye itiraz dilekçemi sundum. halen cvp felan gelmiş değil. itiraz edince ödeme durur deniliyor internetten online bakıyorum cezalar çatır çatır işliyor... lanet olsun bu ülkede yaşama arzusu bırakmayan bu vicdansızlara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nur-34

işyerimin önüne park ettiğim için 5 ayrı günde ceza yazan aynı fahri müfettiş bozuntusu aceba ahirette nereye kaçacak!!! bir ay çalışıp kazandığımın yarısını trafik cezasına yatıracağım. allah kahretsin diyorum!!!
    hiçççç inanmama rağmen mahkemeye itiraz dilekçemi sundum. halen cvp felan gelmiş değil. itiraz edince ödeme durur deniliyor internetten online bakıyorum cezalar çatır çatır işliyor... lanet olsun bu ülkede yaşama arzusu bırakmayan bu vicdansızlara..

Ceza yediğiniz yerde park yasağı var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araca aynı yerde hem gece hem sabah yazmışlar (herkesin park ettiği ara sokak, evinde kalınan arkadaş daha hiç orada park cezası yememiş ama tabelaya göre yasak). Bildiğim kadarıyla yarım saatten sonra tekrar cezai işlem uygulanabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.