Şimdi Ara

4.5 GHz 1.325v LLC kapalı . Dunya sampiyonu 3600 :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: brokengineer

Bilmiyorum. Biraz önce tekrarladım testi. Bu sefer 3964 puan aldım. Belki arkaplan da sizinkinden daha çok çalışan programlar vardır.
    Bilemiyorum. Voltaj yetmiyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Bir bakmak lazım. Lakin dün pubg de gpu ve cpu yarım saatte 80 derecelere yaklaştı. O yüzden voltajı çok da körüklemek istemiyorum.

• OC işlemlerinizi Realbench veya Prime95 ile min. 1-2saat stress test yaptıktan sonra paylaşın derim. Bahsettiğiniz hız ve voltajla realbench'de 15dklık stress teste hata verme olasılığı çok yüksek.

3900x için 1.325vcore ve LLC4 ile CCD0 4450mhz CCD1 4300mhz stabil kullanabiliyorum. 6 saat prime95 testi stabil şekilde geçiyor. Işı değerlerinde stock haline göre 10 derece daha düşük hem load hem ıdle olarak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Yetmiyor demeki:)
    4.4le farkı yok şuanlık görüntüde.

• omerf kullanıcısına yanıt
    Wraith prism var şuanda üzerinde. Ona rağmen aida64 fpu testi 95 dereceleri gördü 4.4ghz 1.325v. Şuanda prime 95 small fft testini stabil olarak sağlayıp sağlayamayacğını soğutucunun yetersiz olmasından dolayı denemem mümkün değil. Lakin prime 95 ryzenları aşırı ısıtıyor çünkü chipletler inteldeki ne göre üretim süreci sebebiyle daha küçük. Şuanda 4.3ghz 1.2v llc5 test yapıyorum. Fpu 20dkda 85 dereceye sabitledi. Şuan full stabilite testi yapacağım 1 saat boyunca.

Siz soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Bahsettiğiniz değerlerde prime95 testi ile çok rahat 200w tüketime ulaşırsınız. 6 saatlik test sürecinde maksimum ve ortalama sıcaklık değerleri nelerdi?

• quote:

Wraith prism var şuanda üzerinde. Ona rağmen aida64 fpu testi 95 dereceleri gördü 4.4ghz 1.325v. Şuanda prime 95 small fft testini stabil olarak sağlayıp sağlayamayacğını soğutucunun yetersiz olmasından dolayı denemem mümkün değil. Lakin prime 95 ryzenları aşırı ısıtıyor çünkü chipletler inteldeki ne göre üretim süreci sebebiyle daha küçük. Şuanda 4.3ghz 1.2v llc5 test yapıyorum. Fpu 20dkda 85 dereceye sabitledi. Şuan full stabilite testi yapacağım 1 saat boyunca.

Siz soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Bahsettiğiniz değerlerde prime95 testi ile çok rahat 200w tüketime ulaşırsınız. 6 saatlik test sürecinde maksimum ve ortalama sıcaklık değerleri nelerdi?
    Üstad stok soğutucuyla OC zor zaten. Ben 240mm radyatör ve ona bağlı 2x120mm static pressure Noctua fanlarla cpu'yu soğutuyorum. Ayrıca kasam çok geniş ve iyi bir airflowa sahip.

1.325 ile stress test sırasında genelde 77-79 arası derecelerde geziyor. Peak sıcaklığı 83-84 derece.

Dediğin gibi 200watta değerine ulaşıyor realbench sırasında.

Benim kasam dar. Corsair 110r. Üst ve arkada iki fan kullanıyorum. İkisi de egzoz konfigurasyonu. Benimkisi R5 3600 stok soğutucusu değil lakin. R7 ve r9 ile gelen işlemci soğutucusu(hediye geldi) . Ona ragmen kurtarmıyor. Şuan aida64 stabilite testinden deniyorum.. 4.3ghz 1.175v 15dk sonra hata verdi. 1.2v ise 45dk sonra. Şuan 1.225v dayım. LLC6 yaptım. Bakalım ne kadar gidecek. Ramleri de memtestte64de 20loop yaptırdım bir arıza çıkmadı. Şuan onlar CL 16 16 16 36 3800mhz 1.4vda. Aida da memory stres de açık. Ondan mı hata alıyorum acaba diye soruyorum kendime. Bakalım denemeye devam. Elimde de wraith prismle kasa gelmiyecek diye be quiet dark Rock slim var. Muhtemelen amd coolerı satıp bunu takacağım gibi.

• quote:

Benim kasam dar. Corsair 110r. Üst ve arkada iki fan kullanıyorum. İkisi de egzoz konfigurasyonu. Benimkisi R5 3600 stok soğutucusu değil lakin. R7 ve r9 ile gelen işlemci soğutucusu(hediye geldi) . Ona ragmen kurtarmıyor. Şuan aida64 stabilite testinden deniyorum.. 4.3ghz 1.175v 15dk sonra hata verdi. 1.2v ise 45dk sonra. Şuan 1.225v dayım. LLC6 yaptım. Bakalım ne kadar gidecek. Ramleri de memtestte64de 20loop yaptırdım bir arıza çıkmadı. Şuan onlar CL 16 16 16 36 3800mhz 1.4vda. Aida da memory stres de açık. Ondan mı hata alıyorum acaba diye soruyorum kendime. Bakalım denemeye devam. Elimde de wraith prismle kasa gelmiyecek diye be quiet dark Rock slim var. Muhtemelen amd coolerı satıp bunu takacağım gibi.
    Üstad iyi bir hava soğutma Noctua Nh d15 gibi veya min. Orta seviye bir sıvı soğutma olmadan işin zor. Stock cooler ne kadar iyi olursa olsun OC için kesinlikle uygun değil.

• quote:

ramden hata yeme ıhtımalın suan daha fazla gıbı.
  • Şuanda stabiliteyi sağlamaya çalışıyorum. 4.3ghz de de olmazsa zaten statik oc nin pek anlamı kalmıyor. Şuan deneme yanılma aşamasındayım. Son sonuçlar tatmin etmezse dark rock slim ile kökleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 10 Mayıs 2020; 18:6:13 >
  • Bu arada p95 small fft testini ayarlardan smallest mı yapıyorsun yoksa custom girip 1344k mı yapıyorsun. Çünkü forumlardan da baktım genellikle vcore stabilitesi Çin 1344k yı öneriyorlar. Şuanda teste başladım ve pc aida testinden daha az zorlanıyor. Sıcaklıklar ise 15 derece düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 10 Mayıs 2020; 21:23:32 >
    Selam hocam eğer benim için söylediysen Realbench'te 1 saatten fazla çalıştırdım. Prime 95 gereksiz ısınma yapıyor. 5 10 dk denedim hata vermeyince kapattım. İki aydan fazladır bilgisayar her gün açık bu şekilde kullanıyorum. Cpu kaynaklı hiç bir sorun yaşamadım. Gta5 vb. gibi cpu kısmen yoran oyunlarda oynadım.

Benchmark testlerindeki puanları da gayet yüksek. Voltaj yetmeme hata vs gibi bir durum olsa daha düşük puanlar çıkar.

Zaten llc kullanmadığım için bütün çekirdekler tam yüke girerse 1.3v a kadar düşüyor. Amd stock ayarlarda bütün çekirdekler tam yükte 1.3375v filan. Yani amd nin kendi verdiği voltajdan çok daha düşük olmuş oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.