Şimdi Ara

4.5 GHz 1.325v LLC kapalı . Dunya sampiyonu 3600 :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

4.5 GHz 1.325v
    Voltajın o hız için az olduğunu sanıyor bu vatandaş
    3700X ile aynı hıza 1.100v-1.200v arası voltajla çok rahat çıkıyorsun ve o 3600 sadece 6 çekirdek
    Ayrıca altın silikon diye bi şey yoktur uyduruk halk efsaneleri bunlar
    Silicon lottery,

Bi araştır derim, bu işi özel olarak yapan adamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 21 Nisan 2020; 18:48:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Silicon lottery,

Bi araştır derim, bu işi özel olarak yapan adamlar.

Alıntıları Göster
    Silicon Lottery diye birşey yoktur. Şehir efsanesidir. Çünkü kimseye işlemci aldığında çekiliş bileti vermiyorlar

Şaka bi yana. Bu forumda da bir arkadaş incehesaptan alınma bir haftalık 3600 u açılmış şekilde satıyordu. Benim tahminim alıp deneyip satıyor. Yoksa kimse yeni ürünü açıp değer kaybetmesinin riskine girmez. Bahane de anakart uyumsuzluğu gibi birşeydi galiba. Ama sürekli bir şeyler satıyor belli başka ilanları da vardı. Bu işlemci konularında da sürekli yorum yazıyor yani bu konularda bilgisi var :) İşlemcileri anakartları ezbere biliyordur. Ben o ilanı görünce direkt aklıma bu gelmişti.

• Geekbench skoru da paylaşır mısınız? Kafam karıştı şimdi. Ne kadara almıştınız?
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Sonradan işlem görmüş, delid yapılmış işlemcilerdir.
    Bu eleman fabrikadan şansına çıktığını sanıyor
    4.5 GHz'yi 1.325v ile görünce gaza gelmiş eleman işlemcisini müthiş sanıyor
    3600 kulllananların çoğunun normali bu zaten..
    Reddit,Techpowerup gibi yerlerde bunun gibi yüzlercesi var.
    Dünya rekoru diye sokağı ayağa kaldırıyor
    Pencereyi açıp 4.5 GHz 1.325 Vollllllt diye mahalleye bile bağırmıştır bu saf

Al benim 3700X'de 4 Ghz'e 0.984v ile çıkmış 1.00v bile değil.
    Çünkiii benim ki (görgüsüzlük gibi olmasında) Saf 56 karat Diamond Lottery işlemci
    4.5 GHz 1.325v  LLC kapalı . Dunya sampiyonu 3600 :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Nisan 2020; 3:46:8 >

• 4.0 Ghz değil 5 Ghz' de çalışıyor sizin işlemci. Ram sıcaklıklarından bunu çıkardım bazı matematiksel hesaplamalar kullanarak.
  • Prime 95'te geçebiliyormu ? Stabil sanılan değerler çoğu zaman Prime95'te çakılıyor kendimden biliyorum.
  • quote:

Sonradan işlem görmüş, delid yapılmış işlemcilerdir.
    Bu eleman fabrikadan şansına çıktığını sanıyor
    4.5 GHz'yi 1.325v ile görünce gaza gelmiş eleman işlemcisini müthiş sanıyor
    3600 kulllananların çoğunun normali bu zaten..
    Reddit,Techpowerup gibi yerlerde bunun gibi yüzlercesi var.
    Dünya rekoru diye sokağı ayağa kaldırıyor
    Pencereyi açıp 4.5 GHz 1.325 Vollllllt diye mahalleye bile bağırmıştır bu saf

Al benim 3700X'de 4 Ghz'e 0.984v ile çıkmış 1.00v bile değil.
    Çünkiii benim ki (görgüsüzlük gibi olmasında) Saf 56 karat Diamond Lottery işlemci

Auto kullanırsam benimde düşük voltajla yüksek hızlarda çalışıyor. Cıvıtmaya başlamışsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Abartacak bir durum yok.3700X 65W TDP bende biostan 35W TDP aktif ettim o kadar Voltaj auto'da değil tabii ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Nisan 2020; 16:17:22 >
  • quote:

Abartacak bir durum yok.3700X 65W TDP bende biostan 35W TDP aktif ettim o kadar Voltaj auto'da değil tabii ki
    Hocam geçmiş olsun andropoz galiba...
  • Pardon 35W değil 45W bir önceki bios versiyonunda 35'di aklımda öyle kalmış.Eco Mod aktif olduğunda bios otomatik olarak PBO seçeneğini kapatıyor.Biraz daha kurcalasam mobil işlemcilerden daha az güç harcayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 24 Nisan 2020; 19:36:5 >

• Suppordle kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen. Adam işlemcisinin ne kadar oc olduğunu anlatıyor. Eleman ise 1v un altında bir değerde nasıl 4ghz elde ettiğini paylaşıyor. Madem her işlemci o kadar kolay oc oluyor aynı voltaj ve frekansta işlemcini stabil hale getirsin de görelim.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Diğeri normal olan bişeyi abartıp dünya rekoru ilan ediyor.Bende ona inat yapıyorum :))) onun işlemci 3600 benim 3700X aynı kategoride bile değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Nisan 2020; 18:16:51 >
  • konuyu gorunce deneyeyım dedım ama yemedı benımkı :)

belkı daha ıyı bır sogutucu ıle 1 tık daha voltajla yer :)

normalde 1.225v ile 4.2 takılıyorum mutlu mesut

• Amdlerde inteldeki gibi ısı kaynaklı bir sınırlama yok. Bu işlemciler mimariden kaynaklı oc olmuyor. R7 3xxx serisi ibir işlemciye 1.4v versen bile 150w seviyesini geçemezsin. Lakin intel aynı çekirdek sayısında 280w seviyesini görebiliyor. Şuanda R7lerde de 1.325 seviyesi ve altında 4.4 ghz değerleri elde edilebiliyor. Peki sizin işlemciniz çıkabiliyor mu? Belki konu açanın sahip olduğu cip en iyisi değil ancak yüzde 1lik bir dilimde olduğu aşikar. Bakalım ben de R5 3600lü sistem sipariş ettim. Sınırları ne kadar zorlayabileceğim merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Prime 95'te geçebiliyormu ? Stabil sanılan değerler çoğu zaman Prime95'te çakılıyor kendimden biliyorum.
    Prime95'te 5 dakika çalıştırdım. Isı zaman zaman 80 leri geçtiği için daha fazla kasmadım.

Bir buçuk aydır bu şekilde, her gün uzun saatler kullanıyorum. Hiç bir problem yok. En güzel stabiltie testi uzun süre kullanım :)
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Bazı insanlar bu yaşlara kadar bu zekayla nasıl hayatta kalabiliyor hayret ediyorum.

kaç yaşında adam ciddi ciddi çocuk gibi, senin cpu şöyle benim cpu böyle kavga etmeye çalışıyor. Kaale alınmadıkça daha da saldırıyor :)

İşin garip tarafı konu hakkında bilgili olduğunu sanıyor ama değil. Üzerine bir de inanılmaz düşük bir iq su var. Çok çekirdekli testlerde aynı altyapıya sahip 16 thread cpu ile 12 thread cpu yu karşılaştırmaya filan çalışıyor.

Hayır işlemcin herhangi bir voltaj değerinde 4.5 ghz yapıyorsa çekersin videosunu koyarsın buraya.(bak 1.3 demiyorum istersen 1.5 ver.) Sonra ben de seni tebrik ederim. Güzel işlemcin varmış derim olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babtheking -- 27 Nisan 2020; 15:18:57 >
  • Benim kasa geldi. Şuanda denemesini yapıyorum.
    4.4ghz 1.225v llc level 6 ramler 2x8gb CL 16 3733mhz
    4 dklık r20 çalıştırıyorum. Cpu package 85w sıcaklık 75c puan 3936.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 7 Mayıs 2020; 23:56:29 >
  • puanı neden dusuk hocam?

4.4 le sizden fazla alıyorum şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

cbr15 testi sırasında tam yükte 1.25v - 4400Mhz

Bana da o.c yapabilir misiniz hocam ya? Ryzen 5 3600 kullanıyorum hiç anlamıyorum. 4.1,4.2 olsa güzel olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 10 Mayıs 2020; 2:1:41 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum. Biraz önce tekrarladım testi. Bu sefer 3964 puan aldım. Belki arkaplan da sizinkinden daha çok çalışan programlar vardır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.