Şimdi Ara

4.5G geldi hoş geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
3
Favori
12.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dr20mouse

quote:

Orijinalden alıntı: montevodoktorlar uzaktan tedavi edebilecekmiş.sizin reklam fikrinize kafam girsin.ama adamalrda haklı teknik manada kullanıcıların çok azı bişeyler biliyor.
    Doktor nasıl ameliyat yapacakmış ping nedir bilmiyorlar herhalde.

Uzaktan tedavi sadece cerrahi operasyon anlamına gelmiyor. Kullanıcının tanı koyması için bile yeterli. Cordamed firmasının bu tür sistemleri var cerrahi operasyon sırasında uzaktan kontrol da dahil.

• Mevcut 3g de çok iyi durumdayız deniyor. Ancak birçok telefon ve hat geçişi yapmış olmama rağmen maksimum hız olan 42 mbps hızı hiçbir zaman görmedim. Bırakın 42 mbps i 15-20 leri görünce havalara zıplardım :)

İnşallah dedikleri hızlara ulaşırlar. Sonuç olarak ülkemiz kazanır. Ancak 4.5G olayı da 3G gibi umulan değerleri vermeyip faiş fiyatlarla tüketiciye ulaştırılırsa yazık olur.

Umarım bizi yine uyutmazlar...

• One M7 destekliyor dimi?

• inşallah adam gibi çalışır her yerde o değilde avrupadaki note 3 ve s4 lerde 4 g destegi yok s3 ve note 2 lerdede yok s5 ve note 4 den sonrasında tüm pazarlarda var destek.

• yine geç kalınmış bir olay,çokta ihale sürecinin geçmiş olması gerekiyordu,fiyatlandırma cok önemli,ulaşabilir ve 3,5 gb kotalarla sunacaklarsa hiç bir heyecanı yok...

internet fiyatları genel olarak sorun ülkede,herşey hayatı zorlaştırmaya ve pahalı olmaya yönelik.

ve...işin acı tarafı her siyasi parti, kendi menfaatleri için sıranın kendisine gelmesini bekliyor sadece.

• 4.5G yalan galiba. 4.5G 300Mbps ile 600Mbps hızları deniyor ama Turkcell'in yaptığı 4.5G reklamında ise 150Mbps hızdan bahsediliyor. Yani normal 4G yi bize 4.5G diye yutturmaya çalışacaklar herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

şaka maka cumhurbaşkanımız haklı çıktı. o gün itiraz etmese düz 4g ihalesi olacakken bugün 4.5g ihalesi ile hem ülkemiz daha hızlı internete kavuşacak hemde 5g için ayrıca ihaleye gerek kalmadı.

kasımpaşalının çıkışı yine ülkemize hayır getirdi.

4.5G Nedir?
    Ünlü mobil alt yapı firmaları Qualcomm'un LTE Advanced dediği yüksek hızlı 4G teknolojisi, Huawei gibi üreticiler tarafından 4.5G olarak adlandırıldı. Global arenada bazı operatörlerin de 4.25G olarak adlandırıldığı, az da olsa görüldü.

Ülkemizdeki yeni 4G ihalesine de Huawei'nin alt yapı desteği vermesi bekleniyor.

Klasik 4G, 2011 yılından beri hayatımızda. 4G, bilindiği üzere 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan yeni sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor.

5G'nin yaygınlaşmasına kadar, henüz geliştirme aşamasında olan IMT Advanced ile 1 Gbps hızlara, 4G alt yapısıyla ulaşılması hedefleniyor. Tabii bu rakamlar henüz deneysel rakamlar.

Yüksek hız, alışkanlıkları değiştirecek
    Örnek olarak 4G ile dakikalarca sürede indirilebilen bir dosya, 4.5G ile saniyeler içinde indirilebilecek. Ancak tabi ki 5G ile sunulacak 1000 Mbps hıza, 4.5G ile ulaşılamıyor. Ek olarak 4G destekleyen tüm telefonların 4.5G ile uyumlu olduğunu hatırlatmış olalım.

Önceki ihalede yerli üretim 4G baz istasyonları kullanılabilecek iken, şu anda bütün altyapıyı Huaweii den alıcak bütün operatörler.
    Yani kasımpaşalının çıkışı sayesinde Huaweii bu işten iyi çorba yiyecek. Önceki ihaleyi iptal edip, yeni ihalede bunu 4.5g diye değiştirince bu işten kim kârlı çıktı bilin bakalım? Yine birilerinin cepleri dolacak.

eski ihaleye göre yerli üretim payı %15 den %45'e çıktı diye biliyorum.

4g ye geçsek bu eskidi diyecektiniz. kaç kat daha hızlısına geçtik hala bahane buluyorsunuz.

4.5g şu anda dünyada son teknoloji ve 5g nin alt yapısı sayılır.

siyasi düşüncenin sonucu bunlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

şaka maka cumhurbaşkanımız haklı çıktı. o gün itiraz etmese düz 4g ihalesi olacakken bugün 4.5g ihalesi ile hem ülkemiz daha hızlı internete kavuşacak hemde 5g için ayrıca ihaleye gerek kalmadı.

kasımpaşalının çıkışı yine ülkemize hayır getirdi.

4.5G Nedir?
    Ünlü mobil alt yapı firmaları Qualcomm'un LTE Advanced dediği yüksek hızlı 4G teknolojisi, Huawei gibi üreticiler tarafından 4.5G olarak adlandırıldı. Global arenada bazı operatörlerin de 4.25G olarak adlandırıldığı, az da olsa görüldü.

Ülkemizdeki yeni 4G ihalesine de Huawei'nin alt yapı desteği vermesi bekleniyor.

Klasik 4G, 2011 yılından beri hayatımızda. 4G, bilindiği üzere 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan yeni sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor.

5G'nin yaygınlaşmasına kadar, henüz geliştirme aşamasında olan IMT Advanced ile 1 Gbps hızlara, 4G alt yapısıyla ulaşılması hedefleniyor. Tabii bu rakamlar henüz deneysel rakamlar.

Yüksek hız, alışkanlıkları değiştirecek
    Örnek olarak 4G ile dakikalarca sürede indirilebilen bir dosya, 4.5G ile saniyeler içinde indirilebilecek. Ancak tabi ki 5G ile sunulacak 1000 Mbps hıza, 4.5G ile ulaşılamıyor. Ek olarak 4G destekleyen tüm telefonların 4.5G ile uyumlu olduğunu hatırlatmış olalım.

Önceki ihalede yerli üretim 4G baz istasyonları kullanılabilecek iken, şu anda bütün altyapıyı Huaweii den alıcak bütün operatörler.
    Yani kasımpaşalının çıkışı sayesinde Huaweii bu işten iyi çorba yiyecek. Önceki ihaleyi iptal edip, yeni ihalede bunu 4.5g diye değiştirince bu işten kim kârlı çıktı bilin bakalım? Yine birilerinin cepleri dolacak.

İnşallah ülkemiz için hayırlısı olur. Sabahın haberine göre yeni şartnameye yerli üretim kullanılmasıda dahil edilmiş.

Türkiye, ilk ülkelerden bir tanesi

4.5G, 5G öncesinde atılan en önemli adım. 4.5G ihalesinde yapılan değişikliklerle 5G için yerli teknoloji kullanımının kolaylaşması bekleniyor. Böylelikle Türkiye, yerli kaynak kullanan ilk ülkelerden oluyor. Yeni sözleşmeyle birlikte 4,5G şartnamesinde birinci yılda en az yüzde 30, ikinci yılda en az yüzde 40 ve üçüncü yıl ile devam eden yıllarda en az yüzde 45 yerli ürün kullanma zorunluluğu şart koşuldu.

Devletin kasasına ne kadar para girdi?

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, ihale sonrasında yaptığı açıklamada ihale bedellerinin bugünkü kur rakamıyla 13.2 milyar lirayı aşkın bir değeri ifade ettiğine dikkat çekti. Sayan, hedeflenen asgari bedelin 1.5 katı civarında gelir elde edildiğini kaydetti.

5G için ihaleye gerek yok

2020 yılından sonra 5G geldiği zaman bunun için yeni ihale yapılmasına gerek yok. BTK'dan izin almaya gerek kalmıyor ve mevcut altyapı geliştirilerek üzerine 5G inşası gerçekleştirilebilecek. Bu bakımdan da 4.5G ihalesi çok önemliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 27 Ağustos 2015; 15:58:22 >

• Bazi sebekeler daha 3g de cekmiyorken, 4,5g demesi.. cekse bile edge gibi indirmesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli üretim nedir? Huawei getirir parçaları burda monte eder, al sana yerli üretim!

%100 yerli 4G baz istasyonu varken (ULAK) 4.5g ye geçiyoruz demek ahmaklıktır.

3G ihalesinde 3g denildi, 3.5g kullanıldı (7.2 mbit) sonra HSPA+ geldi yani 3.75G ve sonra DC-HSPA+ geldi yani 3.9G

4G deselerdi buna ne değişecekti? 4G denilen şey sürekli güncellenebilen, yenilenebilen birşey.

Bu ihalede önemli olan frekansların satılması. Kim ne kullanacak ne diye karışıyorlar?

900 mhz de mesela 2g yerine 3g sinyali vermeleri lazım. 4G de sesli görüşme özelliği çoğu telefonda yok. iPhone ve Samsung (Yalnız üst düzey modelleri) gibi cihazlarda var VoLTE. Yani sesli görüşme için 4.5g den 2g veya 3g ye düşeceksiniz.
  • 4.5 G'de en çok bedavacılara yaradı yani turkcellden bedava internete girenler için :D
  • quote:

Yerli üretim nedir? Huawei getirir parçaları burda monte eder, al sana yerli üretim!

3G ihalesinde 3g denildi, 3.5g kullanıldı (7.2 mbit) sonra HSPA+ geldi yani 3.75G ve sonra DC-HSPA+ geldi yani 3.9G

4G deselerdi buna ne değişecekti? 4G denilen şey sürekli güncellenebilen, yenilenebilen birşey.

Bu ihalede önemli olan frekansların satılması. Kim ne kullanacak ne diye karışıyorlar?

900 mhz de mesela 2g yerine 3g sinyali vermeleri lazım. 4G de sesli görüşme özelliği çoğu telefonda yok. iPhone ve Samsung (Yalnız üst düzey modelleri) gibi cihazlarda var VoLTE. Yani sesli görüşme için 4.5g den 2g veya 3g ye düşeceksiniz.

Goruntulu gorusme ozelligi ciddi derecede sacma birseydir.
    Gercekten kullanan vardir lakin deneme amacli haric kullandigimi hatirlamiyorum.

Zaten 4.5g ile akilli telefonler uzerinden internetten gorusme yapabilirsin suandada bu mumkun.

Zaten zamanla telefon aramalarini sebeke uzerinden degil internet uzerinden kendi paketinden yapmaya baslayacaksin.

Hatta gun gelecek ucretsiz gorusme yapacaksin tek fark sana reklam dinletecekler.

Sistem oraya kayiyor.
    Reklam piyasasi buyudukce kullanim alanlarida cesitleniyor.

Goruntulu gorusme bana gore ekstra bir ozellik gercek ihtiyac duyan haricinde gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red01 -- 27 Ağustos 2015; 16:24:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Roledayz

Mevcut 3g de çok iyi durumdayız deniyor. Ancak birçok telefon ve hat geçişi yapmış olmama rağmen maksimum hız olan 42 mbps hızı hiçbir zaman görmedim. Bırakın 42 mbps i 15-20 leri görünce havalara zıplardım :)

İnşallah dedikleri hızlara ulaşırlar. Sonuç olarak ülkemiz kazanır. Ancak 4.5G olayı da 3G gibi umulan değerleri vermeyip faiş fiyatlarla tüketiciye ulaştırılırsa yazık olur.

Umarım bizi yine uyutmazlar...

Bu hızlar zaten teorik yani Hiçbirzaman bu hızlara ulaşamazsın hiç bir yerde Ama
    4.5gye geçilirken 3g olmayan yerlerin olması ve %95 kapsama zorunluluğunun 8 yıkda olacak olması düşündürüyor

• 3 g nin bile doğru düzgün çalışmadığı bir ortamda 10g servis sağlayıcısı olsa ne olacak allah aşkına ya.gülüyorum ben bu ihalelere haberlere falan.

• avea sahip olduğu fiber altyapı ve satınaldığı bantlar ile 2. büyük operatör olacak.
  • ABD Başkanı J. F. Keneddy ABD’nin 10 yıl içinde aya ayak basması için hedef koymuştu.
    Ama Türkiye Cumhurbaşkanı 5G için hedef koyunca, "5G den sana ne be adam" yorumları yapıldı.
    Bir Türk, teknoloji gibi basit şeylerle uğraşmaz. Önemli olan Cumhuriyetin kazanımlarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 27 Ağustos 2015; 17:33:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: red01

quote:

Yerli üretim nedir? Huawei getirir parçaları burda monte eder, al sana yerli üretim!

Gercekten kullanan vardir lakin deneme amacli haric kullandigimi hatirlamiyorum.

Zaten 4.5g ile akilli telefonler uzerinden internetten gorusme yapabilirsin suandada bu mumkun.

Zaten zamanla telefon aramalarini sebeke uzerinden degil internet uzerinden kendi paketinden yapmaya baslayacaksin.

Hatta gun gelecek ucretsiz gorusme yapacaksin tek fark sana reklam dinletecekler.

Sistem oraya kayiyor.

Goruntulu gorusme bana gore ekstra bir ozellik gercek ihtiyac duyan haricinde gereksiz.

Görüntülü görüşmeden bahseden kim? Sen yazdıklarımı yanlış okumuşsun.
    Bidliğin telefon görüşmesinden bahsediyorum ben, sesli görüşme yazdım orayada.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: red01

quote:

Sistem oraya kayiyor.

Görüntülü görüşmeden bahseden kim? Sen yazdıklarımı yanlış okumuşsun.
    Bidliğin telefon görüşmesinden bahsediyorum ben, sesli görüşme yazdım orayada.

Bildigim kadariyla zaten 4g veri icin gelistirilen bir teknoloji.

Sen halen gorusmeni 3g veya 2g den yapacaksin
    4 g den ise hizli veri transferi yapacaksin .

Benim bilgim bu yonde.

• 4.5G denmesine gıcık oluyorum, sırf orada 5 var hani 5G gibisinden reklam yapıyorlar, tabi bu reklamlarda genel kitleye hitap edecek nasıl olsa ve genel kitleninde nasıl olduğu ağaçık ortada yıllardır.

4G+ (4.5G) yani LTE-A teknolojisi gelsin gelmesine de son kullanıcı için bir şey ifade etmeyecektir. Tek avantajı daha uzak yerlerde iyi çekim sunup daha iyi hız verebilmesi, fazla kullanıcı bağlı olunca darboğaza girmemesi ve biraz daha düşük gecikme süreleri. Onun dışında ki tüm avantajlar operatörlere olacak.

Benim tek derdim, operatörlerin bunu yanlış reklam etmesi, 3G çıktığında da böyle yapmışlardı. Yok efendim 4Gb filmi 2dk da indireceksiniz 50Gb oyunu bilmem kaç saatte indireceksiniz. Bütün reklam tamamen hıza yönelik, halbuki o reklam edilen hızlar kesinlikle ne KKTC ne de TR'de alınabilecek (altyapımız sağolsun) ne de o hızları destekleyecek olan KOTA olacak. Alık 6Gb tan fazla kotası olan paket var mı ucuza fiyata? Hayır yok.

Halk böyle olunca ver saçma salak reklamları coştur milleti :)

Bu arada 4G+ destekli telefonlar -
    en.wikipedia.org
    List of devices with LTE Advanced - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_devices_with_LTE_Advanced

Haberde yanlış verilmiş.

edit: İsveö'teyim burada bile LTE-A yok, yıllardır LTE yani 4G kullanıyorlar, telefonumda (galaxy alpha) 4G ikonunu görüyorum. Siz LTE-A ya geçince ve destekleyen telefonunuz var ise aşağıda ki resim de ki ikonu görmeniz lazım.

resim internetten alınmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 27 Ağustos 2015; 17:58:48 >

• Yararı olursa ne hoş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.