Şimdi Ara

4.5G geldi hoş geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
3
Favori
12.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bundan yıllar önce cunta zamanı telefonu kaldırdığınızda nefes sesi duyar alo der ve buyrun diyen kişiye "filanca hattı bağlarmısınız" diye rica ederdiniz. özal zamanı bu rezaletin daha medeni hale gelmesi için gayret edildi. açılan ihalelerden askeriye pay isteyince o zamanki adıyla ptt başına general eskisi kondu da devam edildi.

sonunda o müsteşar çekti bu partili itti. komşulardan atılmış bulgar 2. el santraline müşteri iken olay kanada northeren telecomun en son sistem DMS santrallerine kadar çıktı. pilot ilde ana santral binası yapılıp full otomatik ve dijital ilk santral açılışı yapıldı. otomatik klimalı sabit sıcaklıklı cam odalardaki sistem için teknisyenler "içeri girip ööööle baka kaldık" demişlerdi.

80lerin sonunda dünya dijital haberleşme altyapısı deyince 1. kanada ve türkiye gelirdi. sonra epey aşağılarda japonya almanya kore .... US galiba ilk ondaydı.

bu çeşit sıçramalar hem çok iyi hem çok kötü. fırsata çevirebilen yol alır.

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    yaw turkcell in 15 gb 65 lira olan paketini kullanıyorum. aynen dediğin gibi hızdan bende gayet memnunum şuan. şimdi test yaptım 8mbps yi görüyorum muğlanın 20.000 nufuslu bir yerindeyim. 20 mbps hızı görüyorum ara sıra. bu da günümün çoğunu internette sörf yapmak için geçiren ve ara sıra youtube dan araba videosu indiren ben için gayet yeterli hız. fakat kota dediğin gibi çok yaralıyor beni. kota dolunca 0.1 mbps ye indiriyorlar çok kötü oluyor. dediğin gibi 150 değil bana 75 bile yeter. hani bazı insanlar var dünyada haya biterse 5.000 terabayt film arşivim olsun diyen var bu ülkede. ben öyle değilim. sadece işim gereği internette fazlasıyla sörf yapan bir insanım. ve bu kota da bana yetmiyor. istanbulda uydunet 25gb akk kullanıyordum o bile ay sonuna doğru son 5-10 gün kala bitiyordu. ama olacak inşallah. 150 mbps ile veya 250 mbps ile bağlandığın yerde kotanın en az 50gb veya 100gb olması lazım. aşağısı kurtarmaz. hem mobil internetin kabloluyla yarışabilmesi için kotanın artması şart. bu da 4.5 g ile olacak inşallah.

• sınırsız güzel bir internet paketi duyurulsa keşke 4g ye geçince çok hızlı olmasına gerek yok
    normalde 8 megabit akk yi geçince 1 megabit hız verseler yeter benim için
    fiyatı da uygun olursa tadından yenmez
  • Fiber alt yapı işime gelir 4g çokda umrumda değil telefon bile kullanmıyorum
  • Akıl karışıktırıp insanların üzerine oy almak için oynamaktan başka bir şey değil bu 4.5G isimlendirmesi. Ya LTE-A koyulacaktı yada 4G deyip bilgilendirmesini detaylarında anlatacaktın.
  • Yav ufak tefek şeylere takılmayın. Mayıs'taki 4G ihalesi ertelenmese de bizim operatörlerin kullanacağı teknoloji LTE-A yani bir nevi 4.5G olacaktı, Tayyip beyin çıkışı ile değiştirilmiş bir şey değil bu. Operatörler kaç yıldır yok 900 Mbit, yok 600 Mbit sonuçlar aldıkları 4G testleri yapıyorlar. Bunun tek mümkün yolu zaten LTE-A teknolojisidir, testlerde bunu kullanıp devamında çok daha düşük hız verip kolayca tıkanacak eski LTE mi verilecekti, operatörler boşa mı yatırım yapacaktı? Hadi öyle olacaktı diyelim, Mayıs ihalesi iptal olunca Ağustos'a kadar LTE-A çalışması planlaması yapması gerekecekti operatörlerin, öyle hadi ben ihaleye gidiyorum demekle gidilmez. Buna bile yetmezdi o kadar zaman. Hani 4.5G olayı Tayyip beye yanlış bilgi verilmesi ile oluşan 5G karmaşasını tatlıya bağlamak için oluşturulmuştur.

Ayrıca 4.5G de Türklerin uydurduğu bir şey değildir, Google'da son Türk haberlerini engelleyip bakabilirsiniz, literatürde vardır, ancak yaygın olarak kullanılıyor mu, pek kullanılmıyor... İlk kullanılmaya başlanan LTE şebekeleri 4G olarak lanse edilse de ITU-R standartlarını karşılamıyordu, bunu tam karşılayan LTE-Advanced teknolojisidir. Ancak operatör lobisi ile ITU LTE'yi de 4G olarak kabul etmiştir. LTE-A gelişince de LTE'den farkını belirtmek için 4.5G diye bahsedenler olsa da esas olarak 4G demek LTE-Advanced'dır. Şimdi de biraz reklam amaçlı 4.5G olarak hava atıyor bizimkiler.

5G teknolojisi de henüz var olan belli bir şey değildir. İhalenin 5G frekansları için de geçerli olduğu söyleniyor değil mi? Aynısı 3G ihalesinde de söyleniyordu, 4G için ayrı bir ihale yapmak gerekmeyecek deniyordu. Ayrıca Samsung vs. 5G testi yapan donanım geliştiricilerinden testlerini bu ihale yapılan bantlarda yapan bir firma duymadım daha. Mesela Samsung bir testinde 7.5 Gbps hıza ulaşmıştı ama kullandığı frekans 28 GHz idi, yani bizim 4G frekanslarımızdan çok daha yüksek bir frekans. Çoğu testte de bu tür frekanslar kullanılıyor. Hani durum böyle olursa, 5G için de yeni bir ihale yapılması gerekecektir.

4G ile Turk Telekom altyapısını kullanan sağlayıcılara alternatif sınırsız paketler geleceğini düşünmeyin. Şu anki 96 kbit hızlı SINIRSIZ paketlerin hızını 1 Mbit yapsalar öpün de başınıza koyun. Amerikan operatörler bile eski sınırsız paketlerini bir şekilde sonlandırmaya çalışıyor. Kablosuz teknolojilerde zor iş bu. Sınırlı frekans kaynağı, bant genişliği kaynağı ile az kota ile çok para toplamak varken kullanıcıdan, operatörler sınırsız net ile az para almak istemezler.

Türkiye'de yerli LTE-Advanced ve 5G baz istasyonu sistemleri üretilmesini de destekliyorum. Ancak umarım teneke ve plastik kısımların üretiminin dışına geçebiliriz. Teknolojilerin çalışma mantığı anlaşılır, daha iyileri geliştirilebilecek düzeye gelinebilir, umarım...

• Ülkemiz için hayırlısı olsun geç oldu ama güç olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasantn

yaw turkcell in 15 gb 65 lira olan paketini kullanıyorum. aynen dediğin gibi hızdan bende gayet memnunum şuan. şimdi test yaptım 8mbps yi görüyorum muğlanın 20.000 nufuslu bir yerindeyim. 20 mbps hızı görüyorum ara sıra. bu da günümün çoğunu internette sörf yapmak için geçiren ve ara sıra youtube dan araba videosu indiren ben için gayet yeterli hız. fakat kota dediğin gibi çok yaralıyor beni. kota dolunca 0.1 mbps ye indiriyorlar çok kötü oluyor. dediğin gibi 150 değil bana 75 bile yeter. hani bazı insanlar var dünyada haya biterse 5.000 terabayt film arşivim olsun diyen var bu ülkede. ben öyle değilim. sadece işim gereği internette fazlasıyla sörf yapan bir insanım. ve bu kota da bana yetmiyor. istanbulda uydunet 25gb akk kullanıyordum o bile ay sonuna doğru son 5-10 gün kala bitiyordu. ama olacak inşallah. 150 mbps ile veya 250 mbps ile bağlandığın yerde kotanın en az 50gb veya 100gb olması lazım. aşağısı kurtarmaz. hem mobil internetin kabloluyla yarışabilmesi için kotanın artması şart. bu da 4.5 g ile olacak inşallah.

inşallah hocam bu hizmeti de öyle fahiş fiyatlar istemeden yaparlarsa o zaman asıl işe yarar 4.5G .Yoksa şimdide piyasada var öyle kotalar-hızlar ama fiyatları 100-150 liradan aşağı bulmak imkansız .

• Hayirlisi olsun.

Teknoloji olarak daima ileride olmamiz lazim. Gerci gelistirici olamayiz, bu cok zor ama ulke olarak en azindan teknolojiyi takip etmeyi birakmiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyetler azaldığı için paket fiyatları düşecektir. biraz sabırlı olun 1 nisan gelsin daha yüksek kotalı daha ucuz internet gelecek
  • Egitimsiz bilgisiz nufus cok 40 liraya 4 gb internet aliyoruz bu kitle yuzunden. Cunku adam arastirmiyor giriyor bayiye basiyorlar fiyati o da tamam diyor kabul ediyor piyasayi bilmez tabi. Bunuda bilen sirketler hizmet odakli degil kaziklama odakli politika yurutuyor. Halbuki nufus az olsa bilincli olsa operatorler kaziklama degil hizmet odakli olur cunku musteri az kacirmak istemez simdi istedikleri musteriye gidersen git sana mi muhtaciz sen gidersin yenisi gelir diyorlar. Hizmet odakli sirket olsa reklamlarda speed testi 350 ye vurdurmaz kotalar artacak fiyatlar azalacak diye reklam yaparlardi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Robot

Maliyetler azaldığı için paket fiyatları düşecektir. biraz sabırlı olun 1 nisan gelsin daha yüksek kotalı daha ucuz internet gelecek

Suanki fiyatlar degismez 4g hizinda internet fiyatlari 5-10 lira artar. Suan turkcelin turbo interneti normal internetin fiyatindan daha pahali satmasi gibi olacak.

• Mağdur Adam M kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar artmaz daha kota artar 3G 4G diye ayrim yapilamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Robot

Maliyetler azaldığı için paket fiyatları düşecektir. biraz sabırlı olun 1 nisan gelsin daha yüksek kotalı daha ucuz internet gelecek

Suanki fiyatlar degismez 4g hizinda internet fiyatlari 5-10 lira artar. Suan turkcelin turbo interneti normal internetin fiyatindan daha pahali satmasi gibi olacak.

Fibernet gelince fiyatlar düştü 4G'nin maliyeti daha ucuz fiyatlar artmaz meraklanma sen 16Mbps Limitsizi 70 liraya alırken 50Mbps Limitsizi 50 Liraya almamızın arasındaki fark gibi olacak.
  • Ankara'nın dibindeki köylerde daha cep telefonu şebekesi yok, ev telefonundan başka bir iletişim aracı yok. Daha doğrudüzgün 2G veremiyorlar.
  • Hayırlı olsun..
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    yillarca 3.5 g li 5800 efsanesini kullandik 3.5 yokmuymuş

• Şu kota saçmalığını kaldırsalar da adam gibi kullansak.

• Ya saçma sapan tanımlamalar var 3G nin nasıl ki en son çıkanı h++ ise 4G' nin ki de aynı bir farkı yok eğer öyle çok anormal ir teknoloji olsaydı şuanda destekleyen cihaz olmazdı piyasada. yurt dışından gelen adsl modem ve diğer network ürünlerinden bir tane üzerinde buçuklu tanımlaması olan cihaz söyleyin bari kendinizde rezil olmayın. bulamazsınız yok çünkü 3g ve 4g diye geçiyor içine girince zaten 3g lite edge h h+ h++ seçenekleri ile geliyor ama böyle saçma bir tanımlama yok bizdekilerin uydurmasından başka bir şey değil.

• abi bana 4.5 kebap lütfen:) bol h li olsun:)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.