Şimdi Ara

4.5G geldi hoş geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
3
Favori
12.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "4G+ (4.5G) yani LTE-A teknolojisi gelsin gelmesine de son kullanıcı için bir şey ifade etmeyecektir. Tek avantajı daha uzak yerlerde iyi çekim sunup daha iyi hız verebilmesi, fazla kullanıcı bağlı olunca darboğaza girmemesi ve biraz daha düşük gecikme süreleri. Onun dışında ki tüm avantajlar operatörlere olacak.
    "

avantajını dezavantajını bilmem.
    en büyük sıkıntımız darboğaz değil mi? 3g'nin hızı yeterli zaten. sorun ping süresi veya darboğaz her haltsa. çoğu zaman 2mb hızı göremiyor çoğu zaman 100ms ping mucize oluyor.
    la tamam işte bu sorunlar çözülecek daha ne istiyorsun? telefonuna 50gblik oyun mu indireceksin?

• quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

şaka maka cumhurbaşkanımız haklı çıktı. o gün itiraz etmese düz 4g ihalesi olacakken bugün 4.5g ihalesi ile hem ülkemiz daha hızlı internete kavuşacak hemde 5g için ayrıca ihaleye gerek kalmadı. kasımpaşalının çıkışı yine ülkemize hayır getirdi. 4.5G Nedir? Ünlü mobil alt yapı firmaları Qualcommun LTE Advanced dediği yüksek hızlı 4G teknolojisi, Huawei gibi üreticiler tarafından 4.5G olarak adlandırıldı. Global arenada bazı operatörlerin de 4.25G olarak adlandırıldığı, az da olsa görüldü. Ülkemizdeki yeni 4G ihalesine de Huaweinin alt yapı desteği vermesi bekleniyor. Klasik 4G, 2011 yılından beri hayatımızda. 4G, bilindiği üzere 100 Mbpse kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan yeni sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbpse kadar hızlara erişilebiliyor. 5Gnin yaygınlaşmasına kadar, henüz geliştirme aşamasında olan IMT Advanced ile 1 Gbps hızlara, 4G alt yapısıyla ulaşılması hedefleniyor. Tabii bu rakamlar henüz deneysel rakamlar. Yüksek hız, alışkanlıkları değiştirecek Örnek olarak 4G ile dakikalarca sürede indirilebilen bir dosya, 4.5G ile saniyeler içinde indirilebilecek. Ancak tabi ki 5G ile sunulacak 1000 Mbps hıza, 4.5G ile ulaşılamıyor. Ek olarak 4G destekleyen tüm telefonların 4.5G ile uyumlu olduğunu hatırlatmış olalım.

4G destekleyen tüm telefonlar 4,5G uyumlu değildir, tam tersi 4,5G destekleyen tüm telefonlar 4G uyumludur. Aslına bakılırsa hepsi 4G'dir bunların, pazarlama isimlendirmesi yapılmıştır. İçindeki modemdir önemli olan cat 6 modem var ise 4,5G desteği var anlamına gelir. Mesela benim telefonumda cat 4 LTE mevcut yani 4,5G desteklemiyor, zaten 150mbps hıza ulaşsam önümüzdeki 5 yılda benim için fazlası ile yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

quote:

Orijinalden alıntı: muratai
    quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl ABD Başkanı J. F. Keneddy ABD’nin 10 yıl içinde aya ayak basması için hedef koymuştu. Ama Türkiye Cumhurbaşkanı 5G için hedef koyunca, 5G den sana ne be adam yorumları yapıldı. Bir Türk, teknoloji gibi basit şeylerle uğraşmaz. Önemli olan Cumhuriyetin kazanımlarıdır.
    Kim olursa olsun anlamadığı, bilmediği konularda konuşursa cevabını alır. Bulut bilişim için ulaştırma bakanımızın konuşmasını izleyin, gülmekten altınıza edersiniz. 5G yi Kore icat ediyor, Kore kullanacak ilk, o da 2020 yılında. Bizimkiler ne icat etmiş? Montaj değildiri mi? Tübitakın başına paso imam hatipli, bilimle zerre ilgisi olmayan, hatta bilim karşıtı bir ideoloji ile yetiştirilmiş insanlar getirildi. Aktroller kendini hemen belli ediyor :)
    aktrol filan deyip, bel altı yorum yapman senin acizliğini gösterir. Varsa cevabın yaz. aya 1969 yılında ayak basıldı . O tarihte ne ben doğmuştum nede kast ettiğin AKP vardı. Bende zaten aynı şeyi söylüyorum. Biz Türkler ne icat etmişiz ki. sende bunu söylüyorsun bende söylüyorum. ayrıca 5G şuan icat edilmiş bir şey değil. sırf muhalefet olmak için yorum yazmışsın.

Tekerleğin icadından haberin var mı? 6G bile senin deyimin ile "icat edildi". Aslına bakılırsa bunlar icat değil, var olanın geliştirilmesi.

• ya kardeşim 3g olsa ne olur 4g olsa ne olur 5g olsa ne olur??? neticede operatörler öyle yüksek fiyatlar uyguluyor ki kullanmak mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl ABD Başkanı J. F. Keneddy ABD’nin 10 yıl içinde aya ayak basması için hedef koymuştu. Ama Türkiye Cumhurbaşkanı 5G için hedef koyunca, 5G den sana ne be adam yorumları yapıldı. Bir Türk, teknoloji gibi basit şeylerle uğraşmaz. Önemli olan Cumhuriyetin kazanımlarıdır.
    Kim olursa olsun anlamadığı, bilmediği konularda konuşursa cevabını alır. Bulut bilişim için ulaştırma bakanımızın konuşmasını izleyin, gülmekten altınıza edersiniz. 5G yi Kore icat ediyor, Kore kullanacak ilk, o da 2020 yılında. Bizimkiler ne icat etmiş? Montaj değildiri mi? Tübitakın başına paso imam hatipli, bilimle zerre ilgisi olmayan, hatta bilim karşıtı bir ideoloji ile yetiştirilmiş insanlar getirildi. Aktroller kendini hemen belli ediyor :)
    aktrol filan deyip, bel altı yorum yapman senin acizliğini gösterir. Varsa cevabın yaz. aya 1969 yılında ayak basıldı . O tarihte ne ben doğmuştum nede kast ettiğin AKP vardı. Bende zaten aynı şeyi söylüyorum. Biz Türkler ne icat etmişiz ki. sende bunu söylüyorsun bende söylüyorum. ayrıca 5G şuan icat edilmiş bir şey değil. sırf muhalefet olmak için yorum yazmışsın.
    Tekerleğin icadından haberin var mı? 6G bile senin deyimin ile icat edildi. Aslına bakılırsa bunlar icat değil, var olanın geliştirilmesi.

ne dediğini anlamak için çok çaba sarf ettim ama IQ seviyem yetersiz kaldı.

• Devir değişti.
    Artık mobil hat servis sağlayıcılara gerek kalmıyor, internet üzerinden görüşmeler gerçekleştirilebilir hale geldi, whatsapp bile artık son olarak arama özelliği geldi.
    İnternet hızı ve yaygınlığı arttıkça, mobil hatlara gereksinim azalıyor...
  • hayırlı olsun. önemli olan bize fiyat olarak yansıması. yüksek hızları fahiş fiyatla kullanacaksak tırt. telefonlar da yenilenmesi lazım 4.5 uygulamaya geçsin de bakalım hoş mu gelecek boş mu gelecek hoş gelsin ucuz gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsn33 -- 27 Ağustos 2015; 23:09:07 >
  • Cat 4, LTE-Advanced sayılıyor zaten, ilk testler 10 MHz iki bant birleştirilerek Cat 4 ile 150 Mbit hız için yapıldı. 4G uyumlu telefonlar 4.5G ile uyumlu değildir derken çalışamaz demek değil. Şebekenin temel prensipleri aynı. Cihazın LTE destekliyorsa şebeke sana 10 MHz bir bant verecek güle güle kullan diyecek. Cihazın LTE-A destekliyorsa şebeke sana 2x10 MHz ya da daha fazla banttan oluşan bir bant genişliği verecek ve LTE'nin teorik olarak kullanılan bant adedi kadar katı daha hızlı bağlantın olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Cat 4, LTE-Advanced sayılıyor zaten, ilk testler 10 MHz iki bant birleştirilerek Cat 4 ile 150 Mbit hız için yapıldı. 4G uyumlu telefonlar 4.5G ile uyumlu değildir derken çalışamaz demek değil. Şebekenin temel prensipleri aynı. Cihazın LTE destekliyorsa şebeke sana 10 MHz bir bant verecek güle güle kullan diyecek. Cihazın LTE-A destekliyorsa şebeke sana 2x10 MHz ya da daha fazla banttan oluşan bir bant genişliği verecek ve LTE'nin teorik olarak kullanılan bant adedi kadar katı daha hızlı bağlantın olacak.

LTE advanced cat 6 LTE diye biliyorum. Güney Kore'de satılan arkasında LTE-A logosu bulunan telefonlar hep cat 6 destekli. Çalışamaz demedim zaten, 4,5G'den kasıt olan cat 6 LTE'nin desteklediği 300mbps hızlara çıkılmasının mümkün olmadığını anlatmaya çalıştım.

Cat 4 LTE-A ise normal LTE ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 28 Ağustos 2015; 11:18:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tekerleğin icadından haberin var mı? 6G bile senin deyimin ile icat edildi. Aslına bakılırsa bunlar icat değil, var olanın geliştirilmesi.

5G şu an icat edilmiş bir şey değil demişsin, ben de 5G'nin çoktan icat edildiğini ve 6G çalışmalarının da yapıldığını söyledim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5G şu an icat edilmiş bir şey değil demişsin, ben de 5G'nin çoktan icat edildiğini ve 6G çalışmalarının da yapıldığını söyledim.

Şunki 5G çalışmaları test den öte bir şey değildir. henüz standartları belirlenmemiştir. Dünyada kabul görmüş bir standartı yoktur.
    şuanki testlerdeki 5G ile 2 yıl sonraki 5G tamamen farklı olacaktır. Teyyarenin icat edilmesi, bir jet uçağının icat edildiği anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 28 Ağustos 2015; 11:37:11 >

• Şu anki 5G ile 2 yıl sonraki 5G çok benzer olacaktır. Standartları keskin çizgilerle belirlenmemiş olsa da ne olacağı az çok bellidir. Bilgi almak istersen buyurhttps://en.wikipedia.org/wiki/5G

Sonuçta var olan bir şeydir ancak son kullanıcıya henüz ulaşmamıştır, bu işler de kısa sürede olmaz.
  • quote:

Şu anki 5G ile 2 yıl sonraki 5G çok benzer olacaktır. Standartları keskin çizgilerle belirlenmemiş olsa da ne olacağı az çok bellidir. Bilgi almak istersen buyurhttps://en.wikipedia.org/wiki/5G

Sonuçta var olan bir şeydir ancak son kullanıcıya henüz ulaşmamıştır, bu işler de kısa sürede olmaz.

dünya genelinde standartları kabul görmemiş bir teknoloji için "bu iş tamamlanmıştır" diyorsan, benim artık söyleyecek başka bir lafım kalmamıştır.

• 4.5 g den daha fazla sevindiğim konu var. Altyapı ciddi miktarda artacak. Belki 3 5 kat daha fazla olacak. İ

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

şaka maka cumhurbaşkanımız haklı çıktı. o gün itiraz etmese düz 4g ihalesi olacakken bugün 4.5g ihalesi ile hem ülkemiz daha hızlı internete kavuşacak hemde 5g için ayrıca ihaleye gerek kalmadı.

kasımpaşalının çıkışı yine ülkemize hayır getirdi.

4.5G Nedir?
    Ünlü mobil alt yapı firmaları Qualcomm'un LTE Advanced dediği yüksek hızlı 4G teknolojisi, Huawei gibi üreticiler tarafından 4.5G olarak adlandırıldı. Global arenada bazı operatörlerin de 4.25G olarak adlandırıldığı, az da olsa görüldü.

Ülkemizdeki yeni 4G ihalesine de Huawei'nin alt yapı desteği vermesi bekleniyor.

Klasik 4G, 2011 yılından beri hayatımızda. 4G, bilindiği üzere 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan yeni sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor.

5G'nin yaygınlaşmasına kadar, henüz geliştirme aşamasında olan IMT Advanced ile 1 Gbps hızlara, 4G alt yapısıyla ulaşılması hedefleniyor. Tabii bu rakamlar henüz deneysel rakamlar.

Yüksek hız, alışkanlıkları değiştirecek
    Örnek olarak 4G ile dakikalarca sürede indirilebilen bir dosya, 4.5G ile saniyeler içinde indirilebilecek. Ancak tabi ki 5G ile sunulacak 1000 Mbps hıza, 4.5G ile ulaşılamıyor. Ek olarak 4G destekleyen tüm telefonların 4.5G ile uyumlu olduğunu hatırlatmış olalım.

Önceki ihalede yerli üretim 4G baz istasyonları kullanılabilecek iken, şu anda bütün altyapıyı Huaweii den alıcak bütün operatörler.
    Yani kasımpaşalının çıkışı sayesinde Huaweii bu işten iyi çorba yiyecek. Önceki ihaleyi iptal edip, yeni ihalede bunu 4.5g diye değiştirince bu işten kim kârlı çıktı bilin bakalım? Yine birilerinin cepleri dolacak.

Boşuna Çin'e komisyon için gitmedik

• 4.5G geldi diye sevinen arkadaşlar Türkiye de yaşamıyor sanırım ne 4.5G'si zorla bazen 3G görüyoruz hatta hiç çekmiyor bazen siz neyden bahsediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

4.5G geldi diye sevinen arkadaşlar Türkiye de yaşamıyor sanırım ne 4.5G'si zorla bazen 3G görüyoruz hatta hiç çekmiyor bazen siz neyden bahsediyorsunuz?

Telefonda 3G yazıyor ama hız 2G :D 1 Nisanda 4G yazar hız yine 2G olur :D
  • Gorcez bakalim kac g cekecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar sürekli güncellenen değişen standartlar. Qualcomm ilk LTE-A testlerini S800 serisi işlemcileri ile yaptı ki bunlar da Cat 4 150/50 hız destekliyor. Bu işlemciler, telefonlar da LTE-A destekli diye satıldı hep. Normalde LTE 100 Mbit maks. hız sunan Cat 2 ve Cat 3 oluyordu. Cat 4 üzerinden biraz hızlı mı geçildi ne oldu da oldu anlamadım sonradan Cat 5 bile atlanıp Cat 6 ile Cat 7 LTE-Advanced kabul edilmeye başlandı. Samsung S5 falan da LTE-A destekli diye kabul ediliyordu mesela. Hatta S4'ün de LTE-A sürümü vardı 150 Mbit destekleyen. Hani temeli aslında Cat 4, ama sonradan Cat 5 bile atlandı ne işse. :) LTE-A destekli S5 alanlar sonradan LTE-A desteksiz oldu gibi bir şey hani. Çok önemli değil bunlar, düzgün kullanacak kota verseler yeter çoğuna...
  • hız gayet yeterli hiç arttırmasalar bile umrumda olmaz ama şu lanet kotayı arttırsınlar internet çağında yaşıyoruz 2 haftada kota bitiyor anasını satayım.Öyle 200 gb falan değil hatta 100-150 yapsalar bile yeterde artar bana
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.