Şimdi Ara

4.5G geldi hoş geldi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
3
Favori
12.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanla yetersiz kalacaktır o hız. Eskiden 2g ile internete girebiliyorduk ama şimdi girmeye çalışırsan çıldırırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereye geldi 4,5 g biz sağlam 3 g görmedik, coğrafik şartlardan mı bilmiyorum.

• 1GB Hız düşümlü 4.5G Süper İnternet diye milleti kandırıp, 2 gün 4.5G hızında gezdirip(oda meçhul) geri kalan 28 gün 128kbps'de süründürürler.

• Atıyorum 50 gb mobil internet 25 lira. Böyle ya da benzeri şeyler çıkarsa 4.5gye elbet geçerim. Yok 1 gb 25 tl safsatalarına devam ederlerse operatörler ben 3g telefonumla mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismiKdr -- 2 Eylül 2015; 21:33:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Zamanla yetersiz kalacaktır o hız. Eskiden 2g ile internete girebiliyorduk ama şimdi girmeye çalışırsan çıldırırsın.

normal internetlen 3 mbit len bağlanıyorum sağolsun ttnet adil kotaya denk geldik neyse web sayfaları açılma hızı geyet yeterli dosya indirirken işte bekliyorsun fakat telefonlarda 8 mbitin tatmim etmemesi için hiçbir sebep yok haa ne vardır sinyal az olur vss orada sıkıntı yaşanır fakat hız gerçekten yterli ki şu 40 50 gb şeklinde internet paketi yapıp 30 tl satsalar herkesi memnun edeceğinden eminim ne bu 2 4 gb paketlen çocuğa lolipop verir gibi :)

tahmin ettiğimizinn üzerinde fiyatlar olacağı kesin ve 2 3 ay milleti biraz yonarlar sonra rekabete vurulursa yararı olur
  • Fiyatlar %10 artacak. Muhtemelen daha büyük akk yaparlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Fiyatlar %10 artacak. Muhtemelen daha büyük akk yaparlar.

inş..,
  • Reklam işinin suyunun çıktığından olabillr mi? Fireofox, şu reklem engelleyen şeyi kurup kurup ne kadar reklam varsa temizleyince internet hızlandı. Daha az ram yemesi de cabası. Adını hepiniz biliyorsunuzdur, adını yazınca dh direkt yıldızlayarak kapatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Eylül 2015; 9:17:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece 250 000 km kablo döşendiği halde altyapı 2016 da geçeceklerini açıklıyorlar utanmadan 1.5 milyon kilometre olması gerekirken ayrıca 65 000 adet baz istasyonu mevcut ülke yüz ölçümü hesaba katıldığında japonya bizim yarımız kadar yüz ölçümüne sahip 65 000 adet baz istasyonuna sahipler buna mahsuben tam olarak 120 000 olması aşîkâr bunu en kolay japonya'ya bakarak anlarsınız ki şuan 5g yi deniyorlar zaten bağlantı kopukluklarının kaynağı da bu yetersiz altyapı birbiri ile çakışıyor sürekli yeterli sayıda baz istasyonu olmadığından kaynaklı her neyse bunları elektronik orta doğu teknik üniversitesi mezunu olarak yazıyorum ayrıca onların kullandığı şuan ki sistemde veri kaybını tamamen ortadan kaldırma amaçlı baz istasyonlarında çift güç kaynaklı sistem kullanılıyor güneşten alınan elektrik ile gündüz tasarruflu çalıştırılırken gece de piller vasıtasıyla besleniyor bağlantı kesintisiz olarak çalışıyor her neyse 1/6 sı tamamlanmış bir yol var bu yol tahminimce 2/6 olur ve hizmete başlar alt yapı beraber çalıştığından bu yol tamamlansa bile aynı verimi alırız 65000 istasyon yetersiz ve bu istasyonlar elektriğe bağımlı ek beslemeleri yok güneş yada pil gibi en ufak kesinti de tüm şebeke etkileniyor ve çakışmalar meydana gelecek yine her zamankinden daha fazla kopmalar olacak veri daha da büyüdüğü için akk değişmez yine her zmaanki gibi var olacak hatta akk artacağını sanmayın artmayacak arttırırlarsa kimse internete giremez şuan akk li sisteme mecburuz en azından 30 000 istasyona daha ihtiyaç var akksiz sisteme geçmek için ve alt yapıyı düzeltebilmek adına ..

• tobepeople kullanıcısına yanıt
    65 bin istasyon mevcut da yetersiz olduğu halde kimse istemiyor. İstanbul vs. yerlerde istasyon savaşlarından dolayı sinyal olmayan bölgeler var. Bir istasyon kuruyorsun, komşu ilçelerden polis ekibi gerekebiliyor çalışanları korumaya.
    Fiber kablolar bir yere kadar da radyolink ile beslenmeye devam edilecek baz istasyonları. Ericsson'un 2020 öngörüsü bile çoğu yerde trafiğin %50'sinin radyolink ile taşınacağı üzerine. Güney Kore'de vs. çok daha fazla baz istasyonu var, adamlar bizim DSL ile alamadığımız hızları muhtemelen daha da ucuz ve sınırsız olarak alabiliyor.
    Ayrıca şu var, Japonya fotoğraflarında falan direklerde bir sürü kablo görmüşsünüzdür. Adamlar yer altı kabloları depremlerden sonra ayağa kaldırmak zor diye fiber kabloları direkten direğe döşüyorlar. Bu şekilde altyapının kurulumu hem daha hızlı hem de ucuz oluyor. Bizde ise yer altından geçiriyorlar geçiriyorlar, bir kepçe vuruyor kazmayı parçalıyor kabloyu kalıyor öyle. :D

• Tesla Nikola kullanıcısına yanıt
    Durum böyleyken zor olur.
  • benim için gereksiz. hiçbir zaman açmayı düşünmüyorum telefonumun 4g bağlantısını. hız lazımsa 3g açıyorum yetiyor. watsapp için 2g de açık bırakıyorum neti o da watsapp a yetiyor.
  • 4 g başlayınca bu yazdıklarına gülersin

• Daha yüksek akk hızı ve daha yüksek kota vereceklerdir.Aynı paketlere 3gli telefonlarda bağlanacağı için problem yok.

• avea da 3g yi zor görüyoz 4.5g şaka gibi geliyor
  • 4.5G verip sonrada hızı düşürecekler %100 ...3-4 gün hızlı sonra 128kbps ye talim...welcome to turkey
  • Binamızda 3 operatöründe baz istasyonu mevcut. Geçen gün superonline fiber kutusunda bir şeyler yapıyorlardı sordum vodafone 4,5 g için dediler. İşlerini bitirip gittiler. Büyük ihtimal bizim binadaki baz 4.5 g ye hazır.
  • blade111 kullanıcısına yanıt
    Zaten onun icin gecis yapiliyor bir anlamadiniz operator ne yapsin baz koyuyor bazilar yok zararli yok sey sonra bu tlnf cekmiyo yaa derler.

• Binanızda SuperOnline fiber hizmeti var mı? Turkcell istasyonuna fiber gidiyor mu?

Bu iletinizden Vodafone'un fiber altyapı tarafında SOL'den de hizmet alacağını görüyoruz o zaman. Turk Telekom'dan zaten alır. İlginç bilgi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun bir yurtdisindan gelen misafirim vardi nokia 1020 mi ne tam bilmiyorum buyuk bir Lumia vardi elinde. Tabi yabanci hat var icinde rooming burda avea ile anlasmaliymis onun operatoru Avea yaziyor bir baktim4G avea yaziyor sinyal cubugunda şok oldum dun oldu bu olay.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.