Şimdi Ara

4,5G için 8000 baz kuruldu.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şöyle bir şey varmış.https://www.youtube.com/watch?v=Hc325-EfAzU

Bir miktar etkisi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Şöyle bir şey varmış.https://www.youtube.com/watch?v=Hc325-EfAzU

Bir miktar etkisi olur...

Kötü olmuş açıkçası çok bekliyor aramak için.
  • istanbul24 kullanıcısına yanıt
    İşte VoLTE destekli bir telefon ve şebeke olması lazım. Umarım Türkiye'dekiler ilk 4G hizmete girdiği andan destekler VoLTE'yi.
  • Turkcell geri kalmaz bu şeylerden, kesin verir volte midir nedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda var olan baz istasyonlarının çeyreğinde bile 4G desteği yok görünüyor henüz. Bu durumda deneme için ücretsiz İnternet vermek milletin şebeke yok şikayetlerini dinlemekle sonuçlanır. Ondan böyle bir girişimde bulunan olmaz herhalde.

Evet sadece 8 bin kadar uyumlu baz istasyonu varmış yukarıda yazılana göre. Bu durumda büyükşehirlerde yaşayanlar ve il merkezleri, büyük ilçeler gibi yerlerde yaşayanlar deneyebilecek 4G'yi de, o da yine baz istasyonlarına yakın olanlara tadı çıkacak tabii ki.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Türk telekom santral her il ve ilçede olduğundan fiber altyapısı olduğundan dolayı bu en çok türk telekoma yaradı ama sonuç ne olur bilinmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk telekomda ne zamn gelir bilinmez adamların hayatı yavaş,4g gelicek bunu bütün istasyonlara yayıcaklar ölme eşşeğim ölme

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Direk bu altyapıyı her istediği santralden kullanacak diye bir şey yok şu anda. Sonuçta tüzel olarak firmalar hala ayrı firmalar, tüzel olarak da birleşmeden çok kolay olmaz bu. Ama zaten isteyen operatör bu altyapıyı ücretini ödeyerek kullanabiliyor. Avea'daki durum ise Turk Telekom'un parasını yine kendi içinde döndürüyor gibi oluyor. Hani Avea'nın bir fiber şebeke döşeme derdi yok. Diğerleri işi ucuza getirmeye çalışıyor, Avea'ya dokunmuyor bu.

Turk Telekom'un altyapısını diğer şirketler de kullanabiliyor zaten ücreti karşılığında. Ha ücretlendirmenin biraz pahalı olduğu söyleniyor ama bu da operatörlerin bileceği iş.

İş fiber ile de bitmiyor. Teknik olarak da çok büyük bir yatırım gerektiriyor bu, uzun yıllara yayılacak bir şey. Bir de bulunduğum yere Turk Telekom'un fiberi geliyor mesela. Fiber koptuğunda ADSL, Avea, Vodafone kesiliyor, Turkcell hizmet vermeye devam ediyor.

• Telefonumda internet aramaları al diye bi ayar var volte mi demek oluyor bu ? Samsung.
  • istanbul24 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla 4G öncesi telefonlarda da vardı bu ayar. VoIP çağrıları ile ilgili bir şey olabilir. Aslında VoLTE de bir VoIP teknolojisi ama bu ayarla bir alakası var mıdır bilmem, sanmıyorum pek.
    Yanındaki binada t11 kabini var fiber ile 85 mb/sn alabiliyor.Hemen yanında türk telekom yazan kapak var biz a bloğuz bize fiber çekmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 4 Mart 2016; 23:36:52 >
  • Bu baz istasyonu olayını operatörde çalışan arkadaşlara sordum. Bana 8000 baz çok yetersiz geldi, şu an yerli ekipman önceliği varmış ve yerli 4.5G için ekipman üreten firmalar talebi karşılayamıyormuş. Son ihalede yerlilik şartı olarak ilk yıl için %30, ikinci yıl %40, üçüncü yıl ise %45 şartı konulmuş, ekipman alırken buna dikkat edilmesi gerekiyormuş. Türk Telekom ULAK projesi kapsamında yüklü bir sipariş vermiş, ardından Turkcell'de sipariş vermiş. Ancak talep karşılanamıyormuş, Vodafone'un istediği test ekipmanları da uzun dönem sağlanamamış.

Öğrenebildiğim kadarıyla bu yerlilik sebebiyle işler biraz karışıkmış. Bir baz istasyonu 4.5G destekli hale getirilirken kullanılan ekipmanın %30 yerli olma şartı operatörlerin doğal olarak elini kolunu bağlıyordur. Bizim firmalar bu işe yeni girdiler ve büyük arge merkezleri kurup devasa boyutta üretimlere henüz başlamadılar. Doğal olarak da siparişleri karşılamakta zorluk çekmelerini doğal karşılıyorum. BTK şu an devreye girip ilk yıl için %30 yerli şartını hemen kaldırmalı yoksa 4.5G'nin yayılması daha çok uzun zaman alacak.

• Operatörlerin yoğunluk yaşadığı bölgeleri bir miktar kırmalarına yeterli olacaktır 8 bin istasyon. Hani aşırı hız düşümü olan yerleri 4G kapsamaya alıp buraları kurtarabilirler, geri kalan alanları da zamanla güncellerler. ULAK harici Ericsson'un Türkiye'de montaj tesisi vs. kurup oradan yerli görünen satış yapma durumu falan yokmuymuş acaba? Öyle bir muhabbet de vardı bir ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Operatörlerin yoğunluk yaşadığı bölgeleri bir miktar kırmalarına yeterli olacaktır 8 bin istasyon. Hani aşırı hız düşümü olan yerleri 4G kapsamaya alıp buraları kurtarabilirler, geri kalan alanları da zamanla güncellerler. ULAK harici Ericsson'un Türkiye'de montaj tesisi vs. kurup oradan yerli görünen satış yapma durumu falan yokmuymuş acaba? Öyle bir muhabbet de vardı bir ara.

800 MHz'de ilk başta yetecektir ama hız yavaş olacaktır. Turkcell'in 81'ilin tüm ilçe merkezlerinde faaliyete başlama iddiası için bu istasyon sayısı yeterli olabilir ama gösterişten öteye gitmeyeceğini düşünüyorum. Diğer kısmı sormadım muhtemelen yabancı firmaların yerli montaj ile bu işi kotarma çabası vardır ama anladığım kadarıyla devletin kontrolündeki Turkcell ve zaten yarı devlet kurumu olan Türk Telekom bu yolu tercih etmiyor. (veya ettirilmiyor)

Öğrenebildiğim ve kesin olan kısmı yazdım, operatörler yerli piyasadan talep ediyor ancak talep karşılanamıyor diyorlar. Türk Telekom özellikle yerliliği arttırmak ve Ulak projesi kapsamında yüklü alımlar yapmak için uğraşıyormuş ama taleplerin büyük kısmı karşılanamıyormuş.

Bence BTK bu işe el atmalı ve ilk yıl %30 şartını kaldırmalı. Parasını vermeye hazır olduğunuz halde ekipman alamıyor oluşunuz ciddi bir sorun.

Volteyi operatörler desteklerse eğer, volte çağrısı yaptığımız zaman her 2 tarafında bunu desteklemesi mi gerekiyor? Yani mesela karşı taraf diyelim ki beni normal telefondan ya da 2G şebekesi üzerinden arıyor, ama o esnada ben 4G ye bağlıyım. Telefonum da volteyi destekliyor diyelim, çağrıyı 4G üzerinden volte ile mi yanıtlayacağım, yoksa beni arayan 2 G üzerinden aradığı için, ben de mi 3 veya 2G ye düşeceğim? Bu konuda bilginiz var mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul24

Telefonumda internet aramaları al diye bi ayar var volte mi demek oluyor bu ? Samsung.

VoLTE bu olsa gerek

4,5G için 8000 baz kuruldu..  4,5G için 8000 baz kuruldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petro24 -- 5 Mart 2016; 12:12:55 >

• Tam bilmiyorum bunu, araştırmak gerek. Mantık olarak operatör tarafına bu özelliği sağlayan bir katman kuruluyor. Muhtemelen teknolojiler arası dönüşüm yapabiliyordur o kadar. Ama belli de olmaz, araştırmak gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu operatörlerin 4.5g kapsama alanından oldukça iyi iş çıkaracaklarını düşünüyorum. Bulunduğum ilçe 20 bin nüfuslu oldukça küçük bir ilçe. Zamanında 3g geldiğinde burada adı bile yoktu. 3-4 sene sonra geldi o da tam değil. Misal şuan, Vodafone hemen hemen her yerde kapalı alanlar da dahil 3g çekiyor ancak hızı 4-5 mbiti geçmiyor. Turkcell de sadece dışarıda 3g çekiyor. Kapalı alana ki apartmanın 3.4. Katında olsanız dahi 3g çekmiyor. Eğer 3g çekerse turkcell de hız 12mbit civarı. Avea ise kapalı alanlarda özellikle alt katlarda 2g dahi çekmiyor. Eğer 3g çekiyorsa hızı 0.50mbiti geçmiyor. Yüksek katlarda ve dışarıda h veya h+ da 20 mbiti görüyor ama sinyal çok zayıf.

Bugün şebeke arama yaptım, kapalı zemin katta. Vodafone ve Turkcell de lte sinyali gözüküyor. Avea da şuan yok. Bu 900 mhz i işini burda hiç yapmamış avea. Lte içinde şimdilik bir çalışması yok. Ama diğerleri yaptığına göre sanırım avea da yapar.

Demek istediğim bulunduğum ilçe de dahi lte sinyalini şimdiden vermişlerse 1 Nisan da büyük ölçüde kapsama alanıyla geleceklerdir.

Bu arada 1 hafta önce avea ya geçtim 1 Nisan da vermezlerse turkcell e geri geçerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teqali -- 5 Mart 2016; 15:39:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: petro24

quote:

Orijinalden alıntı: istanbul24

Telefonumda internet aramaları al diye bi ayar var volte mi demek oluyor bu ? Samsung.

VoLTE bu olsa gerek

4,5G için 8000 baz kuruldu..  4,5G için 8000 baz kuruldu..

Hocam telefonunuzun markası LG mi? Telefonunuzun marka ve modelini öğrenebilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• effect68 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Lg G3 d855

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.