Şimdi Ara

4,5G için 8000 baz kuruldu.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sis651

Şu anda var olan baz istasyonlarının çeyreğinde bile 4G desteği yok görünüyor henüz. Bu durumda deneme için ücretsiz İnternet vermek milletin şebeke yok şikayetlerini dinlemekle sonuçlanır. Ondan böyle bir girişimde bulunan olmaz herhalde.

Evet sadece 8 bin kadar uyumlu baz istasyonu varmış yukarıda yazılana göre. Bu durumda büyükşehirlerde yaşayanlar ve il merkezleri, büyük ilçeler gibi yerlerde yaşayanlar deneyebilecek 4G'yi de, o da yine baz istasyonlarına yakın olanlara tadı çıkacak tabii ki.

3G için aldığın interneti nasıl 2G'de kullanabiliyorsan 4G içinde aynı olacak paketler sadece 4G ye özel satılmayacak ayrıca 8 Bin dikilen baz istasyonu sadece yeni istasyonlar onun dışında eski istasyonların çoğu LTE'yi destekliyor onun dışında 3G geçerken nasıl hediye internet verdilerse bunda da verirler.

• Bakalım nasıl olacak
    Bu mesaja eklenen görseller:

4,5G için 8000 baz kuruldu..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

Bakalım nasıl olacak
    Bu mesaja eklenen görseller:

Turkcell 3g de 168mbps ulasacak tek operatör benim dedi yapamadi.
    Yeni aldığı 2100mhzlerle birliktr belki verebilir cok küçük hücreler kurabilirse.
    Şuan elindeki tüm 2g 3g 4g frekanslarini 4g de kullanip anca 1gbit hız verebilir. Onuda yapmasi onumuzde ki 5sene mümkün değil.
    Ama şuan 550mbps kapasiteye sehir merkezi ve işlek caddelerde ulaşabilir.
    Mahalle aralarinda 225mbiti asmasida zor görünüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sssss5 S kullanıcısına yanıt
    168 Mbit için ekstra RRU vs. kurup 3G yatırımı yapmak mantıklı gelmedi herhalde 4G yatırımı yapmak varken. Şuan çoğu istasyonuna çift RRU kurmuş durumda ama bu şekilde de maks. ne kadar verilir bilmiyorum, dört sektör 84 Mbit sanki.

Turkcell kelime oyunu ile vatandaşı kandırıyor. Elindeki frekans ile baz istasyonunun sağlayabileceği toplam hız 375 Mbit ama bunu tek kullanıcı alabilecekmiş gibi anlatıyor. Belki çoğu kullanıcı istasyona mesafeden dolayı 800'lük bantta kalıp 75 Mbit'lik sınırda kalacak ki, onu bile göremeyecek çoğu.
  • backend kullanıcısına yanıt
    İşte 4G geldi diye bir paket tanımlarlarsa olabileceği söyledim. Kullanıcılar 4G'nin çekmediğinden şikayet eder, 3G vs. bağlanabilir yine tabi.

Eski baz istasyonlarının çoğu LTE'yi desteklemiyor. Bu bahsedilen 8 bin istasyon eski istasyonlardan 4G ekipmanı takılmış olan 4G'ye hazır istasyonları söylüyor. Belki bir miktar ihtiyaçtan yeni dikilen kuleler falan vardır ki bunlarda da zaten tek 4G hizmeti sağlanmaz, 3G, 2G vs. de vardır. Hani 4G için ayrıyetten 8 bin istasyon kurulsa mutlaka bunlardan görme şansım olurdu. :)
  • @s.volkan

Vodafone kısaca 4G için yatırım yapmak istemiyorum. Türklere 4G fazla 3G nelerine yetmiyor. diyor ama yok öyle olay Turkcell 5 taşıyıcılı sistemi konuşuyor. Çok rahat Turkcell 4G yükünü kaldırır. Vodafone kaldıramazsa tarihe gömülür yapacak bir şey yok.
    Vodafone fiber altyapı konusunda haklı. Teknoloji geleceği düşünmek gerektirir bugün 5'te 1 cihaz 4G kullanacaksa 1 yıl sonra 2'de bir cihaz kullanacak. Dolayısıyla onları ana merkeze taşıyacak fiber altyapınız olmazsa 3G görünümlü 4G olur. Ama Vodafone büyük hata yapıyor başkalarından medet umuyor, diğer ülkelerde farklı yada aynı kanal birkaç sağlayıcı fiber çekiyor. Türkiye'de ise hazır biri döşesin herkes onu kullansın istiyor işte bu rekabet olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Vodafone fiber altyapı konusunda haklı. Teknoloji geleceği düşünmek gerektirir bugün 5'te 1 cihaz 4G kullanacaksa 1 yıl sonra 2'de bir cihaz kullanacak. Dolayısıyla onları ana merkeze taşıyacak fiber altyapınız olmazsa 3G görünümlü 4G olur. Ama Vodafone büyük hata yapıyor başkalarından medet umuyor, diğer ülkelerde farklı yada aynı kanal birkaç sağlayıcı fiber çekiyor. Türkiye'de ise hazır biri döşesin herkes onu kullansın istiyor işte bu rekabet olmuyor.

Fiber yönünde haklı olabilir ama 4G için erken demek neyin kafası daha ne kadar erteleyecek. Kullanıcı için hazır olup olmaman önemli değil. Güçlü olan kazanır.
    Turkcell telebin artacağını düşünüyor ve 2017 için 5 Taşıyıcılı sisteme yatırım yapıyor. bu gerçekten her ülkede olmayan bir teknoloji.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backend -- 7 Mart 2016; 20:54:55 >

• Fiber konusunda en geride olan operatör Vodafone. Turkcell'in şu anki data trafiğinin %95'i kendi fiber ağında taşınıyor. Vodafone bu konuda çok atak olamadı. Hepsi belirli bir yatırım yapıp daha sonrasında sokak araları için ortak altyapı kursalar olurdu da bu kafayla bence 4.5G'de tıkanan Vodafone olacak. Çünkü Turkcell ve Türk Telekom gayet de en iyi network deneyimini yaşatacağız diyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet onlar zaten bu gidişle çekilirler bu pazardan. Kaç yıldır bu ülkedeler 10 bin km'lik fiber altyapı ya yaptılar ya yapmadılar. Hep hazır istemekle ancak sanal operatör olunabilir, bunlar herşeyi Telsim'in üzerine kurguladı ve hiç gelişmediler. Ve dediğiniz gibi Turkcell ve Türk Telekom taşıyıcı birleştirme, fiber altyapı, data center derken biraz yatırım yapıyorlar. Bunlar ise baz istasyonu kurmayı bile hazır istiyorlar.
  • Yalnız türk Telekom 1gbit hızı 1 nisanda verecek bazı yerlerde, Wi-Fi+ lte birleştirme teknolojisini kullanarak. Turkcell le 2017 ye kadar beklemenize gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

Yalnız türk Telekom 1gbit hızı 1 nisanda verecek bazı yerlerde, Wi-Fi+ lte birleştirme teknolojisini kullanarak. Turkcell le 2017 ye kadar beklemenize gerek yok.

Turkcell'den daha iyi olduğu veya daha çok hız vereceğini sanıyorsan Türk Telekomun yanılıyorsun.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bugün turktelekom ile gprs'e düştüm 1saat falan.
    Sanırım 2gdeki 1800mhzleri 4gye geçiyorlar.
    Elinde 1800frekansinda toplam 35mhz band var.
    Lte 1.4-3-5-10-20 genislikte band destekledigini biliyoruz
    Bence 33.2mhz 4g ye ayirsa 1.8mhz 2g yeter gibi
    Yanlış bilmiyorsam her 200khz kanal 10kisi kapasiteli. 90kisilik 2g yeterli bence
    Ama 30mhz lte 5mhz 2g yapacaklar gibi hissediyorum. Baz başına 250 kisi 2g kullanici
    Ben aveadan cok cektim ama 900mhz 3g iyi oldu
    Simdi güzel bir 4g ve bol internet bu eziyetin sonunda bana hediye gibi gelecek.

izleyelim görelim, bkz. giga lte teknolojisi
  • Şuan fiber bağlantılı baz istasyonunda 3g ile speedtest'de 25-30ping görebiliyorum 4g'de bu durum nasıl olacak iyi çeken bir noktada 20nin altında ping görebilecekmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

izleyelim görelim, bkz. giga lte teknolojisi

1 nisanda o teknolojinin Türkiye'de kullanılacağına dahil hiçbir haber yok ayrıca o haliyle çok kısıtlı alanlarda kullanılır ve Turkcell'in 2017'de sunacağı hıza ulaşamıyor bile
  • izmir/buca/şirinyer

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Vodafone birisi fiberi döşesin ben kullanayım derdinde değil ortak bir alt yapı olsun istiyor tek başına fiber yapmak zor kazı çalışması izin vesaire turkcell de ortak fiber alt yapı kuralım diyor
    Turkcel demi birisi kursun ben kullanayım mantığını kullanıyor
    Ayrıyetten türk telekom fiber alt yapı için ne kadar yatırim yaptı bi araştır derim
    Çoğu alt yapı kamu kuruluşu iken yapıldığını araştır bulursun
    Vodafone Türkiye pazarindan çekilmez çünkü vodafone turkiye grup şirketler arasında birinci sıradadır
    En çok kazandığı yerden çıkmaz
    Diğer operatörler yatırım yaparken vodafonede uyuyacak galiba öyle zannediyorsunuz

• Ya beyler siz 100- 200 mbps hizlardan bahsediyorsunuz

60-70 i gorun opun basiniza koyun sonra hayal kirikligi olmasin :D

• s.volkan kullanıcısına yanıt
    Varsın hızım 10 Mbit olsun ama kotam sınırsız olsun. :D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.