Şimdi Ara

4,5G için 8000 baz kuruldu.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Ünye'de Vodafone gayet iyi hocam. :)))
  • Bazı mahallelerde çok iyi ama yalı da çekmiyor
  • Logic_Man, Ericsson konusunu bugün sektördeki arkadaşlarla görüştüm. Yatırım yapmak için bazı şartları varmış, en başta devlet teşviki, vergi indirimi, yer tahsisi gibi ancak devlet ULAK projesine destek verdiği için Ericsson dahil hiçbir üreticiye bu teşvikleri vermiyormuş. Bu sebeple şu an için yerli üretim seçenekleri arasında bu yabancı firmalar yer almıyormuş.
  • yer rize ikizdere
    ilginç bizim köyde avea 3g yokken 2 mart gününden itibaren avea LTE sinyali almaya başladı
    bizim burda diğer öperatorlerde 2-3 yıldır 3g sinyali varken , şimdilik lte sinyali yok

Bu mesaja eklenen görseller:

4,5G için 8000 baz kuruldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 6 Mart 2016; 6:14:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizum lumia 1520

yer rize ikizdere
    ilginç bizim köyde avea 3g yokken 2 mart gününden itibaren avea LTE sinyali almaya başladı
    bizim burda diğer öperatorlerde 2-3 yıldır 3g sinyali varken , şimdilik lte sinyali yok

Resimden anladiğım kadariyla avea 900mhz 2g kullandigi için 3g 2100den yayin yapip az kapsamayi tercih etmemis.
    4gde aldığı 800mhz ile oraya sinyal verdiğini düşünüyorum. Hatta baz istasyonuna yakinsaniz 800-1800-2600tüm frekanslardan 4g yayını alip cok hizki internete girebilirsiniz.
    Benim köyümde de avea 900mhz 2yayını var 3g yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 6 Mart 2016; 7:04:39 >

• Şimdi bu frekanslar ne kadar düşükse o kadar iyi mi oluyor?4G ihalesinde en iyi frekansı kim aldı?

• quote:

Orijinalden alıntı: petro24

quote:

Orijinalden alıntı: istanbul24

Telefonumda internet aramaları al diye bi ayar var volte mi demek oluyor bu ? Samsung.

VoLTE bu olsa gerek

4,5G için 8000 baz kuruldu..  4,5G için 8000 baz kuruldu..

merhaba benim telefonumda g3 ama sizinki gibi bir volte seçenegi yok bende acaba sizin kullandığınız g3 te android 6 sürümünü mü kullanıyorsunuz çünkü benim ki hala 5.sürüm.

• avea LTE sinyali uzaklardan geliyor
    avea LTE sinyali tahminen Trabzonun doğu ilçelerinden Of veya Hayrat ilçesinden geliyor

köyümüzün yüksek yerlerinden trabzon sahilleri görünüyor

kalkandere ve ikizdere ilçe merkezlerinde ise defalarca şebeke arama yapmama rağmen şu anda hiç bi operatörlerden LTE sinyalini alamadım

aşağıdaki resimde ise iyidere ve derepazarı ilçe merkezlerinde LTE sinyallerini aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 6 Mart 2016; 9:10:15 >

• kardia K kullanıcısına yanıt
    Android 6 Fulmic rom yüklü

• Rusların bile sinyalini alıyorsanız o Avea sinyali falan da çook uzaklardan geliyor olabilir. :) Hani 1 Nisan'da şebekelerin devreye girmesi ile göreceğiz ne kadar çekip ne kadar alanda kullanılabilir olacaklarını.

• İstanbulda bi yakinimin evinde 2g 3g hic cekmiodu. Dun gittim. 3g 3 dis çekiyor. Sebeke seciminde 3g ve lte cikio. 2g yok. Muhtemelen 3g 900mhz 4g 800mhzden verilio o bolgede. 2100 ve 1800mhz yetersiz hala orda.

• quote:

avea LTE sinyali uzaklardan geliyor
    avea LTE sinyali tahminen Trabzonun doğu ilçelerinden Of veya Hayrat ilçesinden geliyor

kalkandere ve ikizdere ilçe merkezlerinde ise defalarca şebeke arama yapmama rağmen şu anda hiç bi operatörlerden LTE sinyalini alamadım

aşağıdaki resimde ise iyidere ve derepazarı ilçe merkezlerinde LTE sinyallerini aldım

Hocam note 4 kullanıyorum ve ben nereye baktiysam bu sinyal kismini bulamadim sizin gibi nerden bakabiliyoruz bu sinyal gosteren kısıma merak ettim bende bolgemde varmı lte

• bu arada belirteyim
    resimde gördüğünüz rus ve gürcistan operatörleri sinyalleri test sinyalidir
    3g zamanında 2010 2013 yıllarındada aynı yerlerde görmüştüm onları
    sizleri yanıltmayayım
    benim anlatmak istediğm 4.5g baz istasyonları nüfus olarak nereye kadar gelmesiydi
    örnek
    iyidere ve derepazarı ilçeleri rizenin sahil ilçeleridir
    nüfusları
    iydere 5500
    derepazarı 4600
    işte bu ilçelerden LTE sinyali alabildiğime göre , ne kadar 4.5 baz istasyonu kurulduğu az veya çok tahmin edilebilir

• android telefon kullanmıyorum ama
    android telefonlarda
    ayarlar - mobil ağlar - şebeke modunun alt tarafında ağ arama var
    şebeke şeçimi otomatik olsun
    arama yapın , arama yaptıkdan sonra sonuçları görebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: hamıgo

quote:

avea LTE sinyali uzaklardan geliyor

Hocam note 4 kullanıyorum ve ben nereye baktiysam bu sinyal kismini bulamadim sizin gibi nerden bakabiliyoruz bu sinyal gosteren kısıma merak ettim bende bolgemde varmı lte

Note 4 lerde yok. Hatta samsunglarda goremezsin. Sadece hat ismi yazar. Ugrasma bos yere. Ben de Xperia var ondan gorebiliyorum.

• Peki bu yerler daha büyük yerleşim yerlerine ne kadar mesafede, mesela Rize vs. Hani 8 bin istasyon kurulduğu söyleniyor, 5 bin nüfuslu yerlere kadar indiğini sanmıyorum henüz bu işin. Civardaki başka bir yerden sinyal geldiğini, hatta hizmet devreye girdiğinde sinyal zayıflığından dolayı bağlanamayabileceğini düşünüyorum.
  • hamıgo H kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl telefonunuz varda taa rusyadaki sinyali yada gürcistandaki sinyali alabiliyorsa siz o zaman il merkezlerinden sinyal alıyorsunuz.Nisanda zaten çok ne anlarsınız durumu alsanız bile ne kadar hız ve performans alırsınız tartışılır sadece LTE ibaresini görüyorsunuz.

• 2 mart 2016 günü rizede şebeke arama yaptığımda yalnızca türk operatörlerinin 2g 3g LTE sinyalleri vardı
    rus ve gürcü operatörlerin 2g 3g LTE olarak hiç birisinin sinyali yoktu

ancak 2016 ocak ayında ise rize de hiç türk operatörlerin LTE sinyali yoktu
    rus ve gürcü operatorlerin ise 2g 3g ve LTE olarak sinyalleri vardı
    ocak 2016 daki resimleri maalesf silmişim

24 kasımda 2015 de rizede benim yaptığım şebeke arama sonuçları verdiğim linkde var

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=112144532

14 şubat 2016 rize ve ilçelerde yaptığım şebeke arama sonuçları

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114330066&p=4

5000 nüfuslu ilçeler rizeye 15 - 18 km uzaklıkda
    ancak dağlar nedeniyle ilçeler rizeyi görmüyor
    5000 nüfuslu ilçelerin trabzona uzaklığı ise 60 km dir ilçeler trabzonu uzakdanda olsa görüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 6 Mart 2016; 20:19:13 >

• Istanbul

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.