Şimdi Ara

4.5G İhale sonuçlarını tekrar anlatıyoruz vodofonlular bi baksın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gözlerim yaşardı resmen, o foto çok şey anlatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: User Friendly

Bağlantı önceliği sıralaması her şeyi anlatıyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

4.5G İhale sonuçlarını tekrar anlatıyoruz vodofonlular bi baksın

bağlantı önceliği ne? telefonda o sırada çıkması ne ifade ediyor?

• Turkcel hat takılı olduğu için o sıralama çıkıyor

• türk telekom kullanıyorum ilk gün 30 megabit kullanırken 2. gün 15 megabit 3. gün 5 megabite düşürdüler
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

quote:

Orijinalden alıntı: qazrfv

quote:

Orijinalden alıntı: backend

quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Low

O frekanslar hızı etkilemez ! Bant genişliğini etkiler yani yoğunluğa bağlı hızlar

Elektronik Haberleşme Teknikeri olarak hadi oradan diyorum.

Peki frekans bandalarından hangisi daha fazla enerji harcar, benim bildiğim frekans arttıkça enerji kullanımında artar, dediğim ifade doğru mu bilen birisi buldum sorayım dedim.

Doğru. Vodafone 800 mhz bandından yayın yaptığı için daha az baz istasyonu arayacak ve harcayacağı enerji diğer operatörlere göre az olacak lakin benim için olay performans olduğundan Vodafone 4.5g'de sınıfta kaldı. Az mhz olması uzak baz istasyonlarına da bağlanabilmeyi sağlıyor. Bu durum kırsalda avantaj yaratabilir fakat çok fark edeceğini zannetmiyorum zira baz istasyonu sayısına bağlı.

Vodafone Türkiye pazarında devamlılığını korumak istiyorsa, verileri eline alacak ve sinyal kalitesinin zayıf olduğu bölgelerde baz istasyonu kurmaya bakacak. Şu an şebeke sinyalim 2-3 çubukta, internet hak getire. İzmir'in merkezine 8-9 km uzaktayım üstelik. Ortadaki tablo pek iyi değil maalesef.

Vodafone 800 Mhz'de yayın yapacak da diğerleri yapmayacak mı? Vodafone'un reklamları işe yaramış görünüyor, insanları kandırmayı başarmış. 800 Mhz'de kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Her bir operatör 20 Mhz bant genişliği aldı bu frekanstan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• BurcuHale kullanıcısına yanıt
    Evimde sadece Vodafone 4G çekiyor 2/4 diş diğer operatörler 4G bizim bölgeye getirmemiş zaten Türk telekom 3G evimde çekmiyor yer Bayramoğlu/Darıca/Kocaeli Sadece 4G ile taşıma suyla değirmen dönmez.4G internet harici pek olumlu tarafı yok çoğu arkadaşım 3G devam etti büyük çoğunluk neden diye sorarsanız.
    Her yerde full çekmediği için devamlı telefon fazla sinyal almaya çalışacak ve yüksek frekanslar ve veri hızları şarjı kötü yönde etkileyecek.4G kullanıyorlen birden E çok düşüyor ve birisi sizi ararken 4G ile konuşma yapamıyorsun.Birden sinyal kayıpları çok oluyor ulaşım ve seyahat halinde kendini bariz belli ediyor.En iyisi 800 mhz çünkü ne kadar çekim alanı ise o kadar sıkıntısız internet tabikide hızda düşme olacak ancak sinyal kaybı az olacağı için şarjda az gidecek yüksek hızlarda gözüm yok sadece yüksek kotalar versinler yeter!

• 1. Turkcell: 4g umts gsm
    2. Telekom : umts 4g gsm
    3. Vodafone: umts gsm 4g

Burada Operatörlerin hangi bağlantıya öncelik/ağırlık verdiği gibi bir durum yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: User Friendly

1. Turkcell: 4g umts gsm
    2. Telekom : umts 4g gsm
    3. Vodafone: umts gsm 4g

Burada Operatörlerin hangi bağlantıya öncelik/ağırlık verdiği gibi bir durum yok mu?

hayır yok, hurafe uydurma
  • aklıma aria ilk çıktığında 1800 mhz ile çekmeyen tünellerde bile çekeceğiz diye yaptıkları reklam geliyor
    3-4 ay içinde az-çok belli olur kimin kaçıncı olacağı
    fakat şu kotaların arttırılması lazım yoksa espirisi yok 4.5g nin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.