Şimdi Ara

4.5G İhale sonuçlarını tekrar anlatıyoruz vodofonlular bi baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fotoğrafda gördüğünüz gibi frekans ihalesinde kim hangi frekansları almış kim ne kadar toplamda ödemiş ortada. Şu frekanslara ve ödenen toplam paraya bakarsak sırala şu şekilde mantıkca.

1- Turkcell
    2- Türk Telekom
    3- Vodafone

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak01_ -- 3 Nisan 2016; 19:04:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Durumda o yönde zaten.
    Turkcell=Turk Telekom > Vodafone.

• quote:

Orijinalden alıntı: BurcuHale

Durumda o yönde zaten.
    Turkcell=Turk Telekom > Vodafone.

Aynen bunu yapmamın amacı bazı kişiler vodafonu fazla savunuyo ve tt yi eski avea gibi görüp yorum yapmaları... Ama malasef fotoğraf ekleyemiyorum nedensee yaa nerde yanlış yapıyosam

• burak01_ kullanıcısına yanıt
    Vodafone TR en kötü bantları aldı. 4G'sinden pek bir şey beklememek gerek. Zira 2 operatörün 4G verdiği ilçeye vodafone vermiyor şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: BurcuHale

Vodafone TR en kötü bantları aldı. 4G'sinden pek bir şey beklememek gerek. Zira 2 operatörün 4G verdiği ilçeye vodafone vermiyor şu an.

Evet herkez yani çoğunluk 4G sinden memnun değil turkcell ve tt nin verdigi hızı vodafon veremiyor gerçek bu açıkcası buda bizi çok şaşırttı. Avea yani yeni ismiyle Türk telekomun bukadar da ilerlemesi bizi daha çok şaşırttı...

• O frekanslar hızı etkilemez ! Bant genişliğini etkiler yani yoğunluğa bağlı hızlar
  • Turk telekomun fiber altyapısı mevcut ayrıca büyük yatırımlar yaptı. Turkcelle yaklaşır zamanla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Low

O frekanslar hızı etkilemez ! Bant genişliğini etkiler yani yoğunluğa bağlı hızlar

Elektronik Haberleşme Teknikeri olarak hadi oradan diyorum.
  • Siz hiç kırsal kesimlere gittinizmi
    Trabzona bi gidin bakın türk telekom nasıl çekiyor.4.5g de iyi olabilir insanlar telefon çekiyormu ona bakıyor
    Benim bölgede türk telekom 4.5g her yerde yok nasıl olacak şimdi

• backend kullanıcısına yanıt
    Arkadaş vodafone çalışanı devamlı onu savunuyor bilmediği birşey var burada kimse yemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 3 Nisan 2016; 20:05:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: backend

quote:

O frekanslar hızı etkilemez ! Bant genişliğini etkiler yani yoğunluğa bağlı hızlar

Peki frekans bandalarından hangisi daha fazla enerji harcar, benim bildiğim frekans arttıkça enerji kullanımında artar, dediğim ifade doğru mu bilen birisi buldum sorayım dedim.

• Vodafond 4.5 g'de tırt

• bence zamanla vodafone'de daha iyi hale gelecektir, illa ki eksiklerini görmüşlerdir.
  • Vodafone'un 4G için özel tarifeleri var mı? Yoksa ben mi göremedim. Eğer yoksa hiç zahmet etmemişler 4G için demektir.
  • Arkadaşlar alemsiniz valla. Yok şu iyi yok bu daha hızlı, bu kotalar olduğu sürece isterse 1000 mb hız versinler bir işe yaramaz, al birini vur ötekine

• her şey tamamen hıza endensli değil. bazıları da bu gerçeği göremiyor. Türk halkı önce telefonundaki şebeke sinyaline bakar. 1-2 diş zar zor çekiyorsa isterse 4.5g hızı 200mbps olsun hattını değiştirme eğilimine gieer. ikinci önemli husus ise paketler ve fiyatlar. şimdi türkcell hızlı internet sunsa da paketleri pahalı cebinin ekonomisini düşünen fiyatı düşük paketlere ve kampanyalara yönelecektir.
    yani vodafone hızı düşük olsada vereceği ucuz paket ve sinyal yüksekliği ile aboneleri kendine çekebilir.
    bu forumu baz alırsak sadece çok hatalı sonuçlara ulaşırsınız. şimdi iş siyasete girecek ama en çarpıcı örnek olduğu için yazıyorum.
    geçen seçim öncesi bu forumda HEPAR adlı parti adına bu forumda o kadar çok yazı yazanlar vardıki forumu bilimsel veri olarak baz alsaydık HEPAR barajı geçiyor derdik,ama seçim sonucu ortada.
    yani burada teknoloji bağımlısı hız tutkunu gençleri bilimsel veri olarak baz alırsak da çok yanılabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 3 Nisan 2016; 22:56:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qazrfv

quote:

Orijinalden alıntı: backend

quote:

Peki frekans bandalarından hangisi daha fazla enerji harcar, benim bildiğim frekans arttıkça enerji kullanımında artar, dediğim ifade doğru mu bilen birisi buldum sorayım dedim.

Doğru. Vodafone 800 mhz bandından yayın yaptığı için daha az baz istasyonu arayacak ve harcayacağı enerji diğer operatörlere göre az olacak lakin benim için olay performans olduğundan Vodafone 4.5g'de sınıfta kaldı. Az mhz olması uzak baz istasyonlarına da bağlanabilmeyi sağlıyor. Bu durum kırsalda avantaj yaratabilir fakat çok fark edeceğini zannetmiyorum zira baz istasyonu sayısına bağlı.

Vodafone Türkiye pazarında devamlılığını korumak istiyorsa, verileri eline alacak ve sinyal kalitesinin zayıf olduğu bölgelerde baz istasyonu kurmaya bakacak. Şu an şebeke sinyalim 2-3 çubukta, internet hak getire. İzmir'in merkezine 8-9 km uzaktayım üstelik. Ortadaki tablo pek iyi değil maalesef.

• Bağlantı önceliği sıralaması her şeyi anlatıyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

4.5G İhale sonuçlarını tekrar anlatıyoruz vodofonlular bi baksın

• 1. Turkcell
    2. Telekom
    3. Vodafone

• vodafonenin hızlarının bu kadar dusuk olmasının sıstemsel bır sıkıntısı olmalı,degerler cok dusuk bekleyıp gorun acalecı davranıyosunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.