Şimdi Ara

Türk Telekom tarifelerinde simetrik paket güncellemesi yapılmalı... (Sende konuya oy ver!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
3.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Bildiğiniz üzere bu sene Türk Telekom, 1000 Mbps'e varan internet paketlerini çıkarttı. Ancak 1000 Mbps'lik pakette Upload hızı 50 Mbps'tir. Bu çok saçma, komik derecede düşük bir Upload hızı. Yıl olmuş 2022 ve halen daha simetrik tarifeler satmıyorlar. Türk Telekom'un simetrik tarifeler satması için sesimi çıkarmamız gerekiyor. Sende bu konun için bu konuya oy ver, üste çıkaralım. Bunun dışında, bu tarz talepleride Türk Telekom CEO'suna danışabiliriz.

Bu videomu izlemenizi öneririm:
    Erdem Lazuliyoutube
    Donanım Haber forumundakilere özel video... (Konumuz internet) (YTD)
    https://www.youtube.com/watch?si=KLnU4bOt-xq7St_F&v=s4piO91LhhY&feature=youtu.be

Ayrıca tarifelerde uygun fiyat istiyoruz. 1000 Mbps'lik simetrik paket sunulursa fiyatı en fazla 140 TL olmalıdır.

Örneğin ben şu an 100 Mbps paket kullanıyorsam, Upload hızımda 100 Mbps olmalıdır. Yani simetrik olması önemli. 1000 Mbps pakette ise 1000 Mbps olmalı. Fiberin olayı zaten budur.

Bu arada bu konuya daha çok oy verirseniz bufferbloat sorununuda tez zamanda çözebileceğiz.

Ayrıca, 2018 yılında açtığım bu dev konulardan belki beni hatırlarsınız diye düşünüyorum... Türkiye'de fiberin son zamanlarda yaygınlaşmasında en büyük katkılardan biri olduğunu söyleyebilirim geçmişteki çabalarım sonucunda... Eskiden 400-500 küsür oy alarak rekorlar kırdık. Bu aynı rekorun çok daha fazlasını da şimdi bekliyoruz! Böylece sesimizi çıkarırsak simetrik paketler konusunda ve uygun fiyatlar konusunda ilerleme katedebiliriz...

Eskiden açtığım dev konular:

Zamanında açtığım en dev ve en çok destek alan konumuza gitmek için:
    https://forum.donanimhaber.com/sinirsiz-upload-istiyoruz-sizde-bize-katilin-btk-upload-sinirini-kaldirsin--135618475

Onun hemen ardından ikinci diğer dev konumuza gitmek için:
    https://forum.donanimhaber.com/ulkemizde-internet-olmasi-gerektigi-gibi-degil-ispati--135842678
    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-upload-hizini-arttirdi-fakat-ciddi-bir-sorun-var--142927305

Ayrıca adamlar İsviçre'de 25G-PON yani 25 Gbps simetrik fiber interneti ayda 64.75 CHF'ye alabiliyorlar... İsviçre'de asgari maaş 4000 CHF... Yani çok uygun fiyata İsviçre'den 25 Gbps simetrik alabiliyorlar... Bizim geldiğimiz nokta çok ama çok kötü... Bunları düzeltmek için daha fazla oy'a ihtiyacımız var.

Init7 (İsviçre'de bir İnternet Servis Sağlayıcısı ve sunduğu 25 Gbps simetrik paket):
    https://www.init7.net/de/internet/fiber7/
    İsviçre'de yaşayan bir adamın, evinde 25 Gbps fiber internet'e geçiş hikayesi:
    https://michael.stapelberg.ch/posts/2022-04-23-fiber7-25gbit-upgrade/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 22 Ocak 2024; 23:15:13 >

• Birbirimizle tartışmak yerine internet kalitesinin artması için uğraşmalıyız dostlar. Türk Telekom öyle fakir bir firma değil en son net karı 5,8 milyar tl olan bir şirket. İsteseler yapabilirler ama yapmıyorlar. Türk Telekom yıllarca bizi sömürdü ve bana göre bırak eleştirilmesi hepsinin yargılanması lazımdı. Bu herifler yıllarca bize düşük kotalı interneti yurt dışındaki isslere göre katbekat pahalı sattılar. Adam neden 1 saatte gönderilecek bir şey için en az 10 saat bekliyor?

• Başlıktaki de ayrı yazılır.

• @Jazzalyn @Ankara03 gelin beyler şenlik var :D

• tabi efendim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yine erdem kafayı çekip gelmiş. Oğlum sende hafıza kaybı filanmi var? Biz sana nediyoruz sen ne anlıyon. Yok simetrik vermeli yok işte şey abi. Babanın şirketimi bu bilader. Al ya senin olsun şirket yeter ya bi sus artık sus.

Gelcem en son sokaktaki kabloyu kırcam yani yeter be bilader.

• doğru söylüyorsun da yapmıyorlar işte aylarca konuşsak da değişmiyor. Turknet olmasa gigabit hız bile vermezlerdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah'ım sana geliyorum.

Babanın numarasını ver Erdem. Bir arayayım görüşeyim, "bak bu internet yüzünden oğlun tırlattı" dersem kesin o kablonu koparır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

çakmakla fiberi füzyon yapabilir miyiz konusu gelir

• Drahmizm mi neydi hani daha yüksek Upload için konu açmamı önerdi anladığım kadarıyla bende açtım. Neden konuya destek olmak yerine, konuyu saptırıp, benimle tartışmaya çalışıyorsunuz?

• loiloyse kullanıcısına yanıt

Abartmayın. Dediğiniz mantık dışı.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt

İnternette Kalite Hareketinden haberiniz yok sanırım. :(

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Valla Jazz doğru söylüyor. Yeter olm kafayı mı yedin, 100 hız da internete giriyor, 1000 hız da. Sen şikayetçi olacaksan fiyattan şikayetçi ol. 12Mbit'i 200TL'ye sunacaklar 1 Ekim'de.

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Ha yani mantıklı olsa yapacaksın SJCNSKLSXLMSLDKSLDMKS

• Desident D kullanıcısına yanıt
    dezidend ojam da konuya tejrif etmiş. Bir tam takır kuru bakır kullanıjısı olarak ne düşünüyor ve eşgalinizi sunuyorsunuz öğwrene biwiw miyiz?

• Konu için daha çok oy gerekiyor. Hedef 500 oy... 2018 Yılında açtığım bir konuda olduğu gibi...

• Adam haklı beyler.

• Birbirimizle tartışmak yerine internet kalitesinin artması için uğraşmalıyız dostlar. Türk Telekom öyle fakir bir firma değil en son net karı 5,8 milyar tl olan bir şirket. İsteseler yapabilirler ama yapmıyorlar. Türk Telekom yıllarca bizi sömürdü ve bana göre bırak eleştirilmesi hepsinin yargılanması lazımdı. Bu herifler yıllarca bize düşük kotalı interneti yurt dışındaki isslere göre katbekat pahalı sattılar. Adam neden 1 saatte gönderilecek bir şey için en az 10 saat bekliyor?

• Erdem bu sefer haklı arkadaşlar destekliyorum seni erdem!

• Bunun gerçekleşmesi için Türknet'in fiber döşemede rekor büyümesi, bu da yetmez Superonline'ın en azından download hızının yarısı kadar upload hızı sunması gerekiyor ki Telekom'dan hamle gelsin. Bu da en az 3-4 yıllık bir süreç demek. Kullanıcılar ne kadar bilinçlenirse bunların gerçekleşmesi o kadar hızlı olur.

• Bu arada birşey dikkatinizi çekti mi? Açtığım konularda "görüntülenme" sürekli 0 görünüyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.