Şimdi Ara

Türk Telekom tarifelerinde simetrik paket güncellemesi yapılmalı... (Sende konuya oy ver!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
3.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neden bu kadar sinirleniyorsun ki hala yok işte kablo kesmeler falan? Olay sadece ben değilim, herkes için geçerli.

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

Şuan hangi paketi kullanıyorsun? Kaç Mbps?

• kurunc kullanıcısına yanıt
    100 Mbps paket.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim sürekli bunları yazma sebebim, simetrik paketlere geçebilmemiz içindi. Hepimize faydası olacak. Ama çaba lazım.

• alex59 kullanıcısına yanıt

Çünkü biz daha FTTH üzerinden gigabit downloadı ya fiyatı sebebiyle alamıyoruz, 40-50 uploadları yeni görebilmeye başladık, IPv6 bekliyoruz yok, statik ip fiyatları uçmuş gitmiş alsan da DDOS yer miyim durumları derken. Konuyu açan arkadaş farklı konularda Telekom, Sol neden Nokia'nın yeni 25 gbps'lik gponlarını vermiyor, neden 2,5/1,25 gbps tam hızı 140-150 TL'ye sunmuyor diyor. AKK kaldırılması için yorumlar yapılırken bazı arkadaşlar, sınırsız istemeyelim kotalar 2,3 kat artsın gibi yorumlar yapıyordu bu duruma düşmek istemiyorum ama ftth'de 140-150 TL'ye gigabit fiber demek iss'ye yurt dışı çıkışlarında nasıl bir bandwith gerektiriyor kimse söylemiyor. Turkcell bayileri bildiğim kadarıyla kendi gerçekleştirdikleri satış, destek hizmeti üzerinden kazanıyorlar. Bayiler 150 TL'den fiyat alamıyorlardır perakende satış için 500'lük tarifede Ki daha kendi masraflarını çıkaracak.

Adamlar, 20 dolarlık routerları dns ve diğer port filtrelemeleri ile kilitleyerek veriyor, konuyu açan arkadaş Nokia 25 GBPS'lik ont yapmış ondan dağıtabilirler diyor. O zaman elleri değmişken Wifi 6E Mesh'de versinler bari, gelen teknik servis evdeki ethernet tesisatımı da yenileyebilirse çok iyi olur çünkü hem dijitalden, ethernetten anlayan hem kablolamadan anlayan müsait tesisatçı bulma problemi yaşıyorum. 

Şu 5G'nin sancılı - yüksek maliyetli kurulum süreci olmasa ve operatörler kota ve absürt fiyat saçmalıkları olmadan 5G'ye hızlıca geçiş yapabilse, sim -gsm destekli cihazlardaki ötv'de kalkarsa Türkiye'de geniş bant ev interneti ciddi düzeyde ölür arkadaşlar. Hatta sırf Türkiye'de değil tüm dünya çapında ölür. Yok kablo kırılmasın, yok bütün kablo - switchler aynı minimum hızı - standardı desteklesin, yok tesisatımda sıkıntı var dıdısının dıdısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 23 Eylül 2022; 23:16:45 >

Fiber alt yapı yok mu, neden 1 Gbps pakete geçmiyorsun?

• kurunc kullanıcısına yanıt

430 TL babam veremem diyor. Çok yüksek.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

Kablosuz teknolojiler asla kablolunun yerini alamazlar. İlla daha gecikmeli bağlanacaklar. Her ne kadar gecikme süreleri teknoloji ilerledikçe düşürülse de, hiçbir zaman direk fiber kablonun o ışık hızında tadının %100'ünü alamazsınız gecikme olarak.

Teorik ve kurumsal iş hayatı için doğru, fakat pratikte sıradan milyarlarca insan için ne yazık ki hem doğru değil hem bir anlamı yok. Ayrıca tadı derken? Milyarlarca insanın internetin teknik parametlerinden tat alma gibi bir gayesi yok bu bizim gibilerin fantezisi, insanların farklı beklentileri, hobileri ve amaçları var.

5G Cellular, Wifi 6 - 6E'den çok daha düşük gecikme ile çok daha yüksek hızlar sunabiliyor. Ki dünya çapında Wifi 6E destekli telefon, bilgisayar, router kıtlığı da sektörün ve teknolojinin pratikteki dönüşümü için önemli bir gösterge. ( Özellikle router ve access point azlığı ve pahalılığı)

Hayatta zaman, emek, maddiyat isteyen keyifli - keyifsiz parametre sayısı arttıkça aynı insanların uzun videolara tahammül edecek vakitleri kalmaması gibi böyle teknik, spesifik şeylere özel ilgi ve iş gereği ihtiyacı yoksa tahammül etmesi çok zor. Çünkü her bir ekstra bir sonrakine ihtiyaç oluşturuyor.

Odalara Cat5e çektirmem lazım derken ulan bari cat6a çektireyim de ilerde 10gbe ye rahat geçerim dedim. E şimdi 100/10 luk tarife hem iş hem ev kullanımı için biraz sorun oluşturabilir en iyisi 200 veya 500 luk bir tarifeye geçeyim derken ulen gpon ve routeri de odama taşıtmam iyi olur derken, bari bir de ups alayım elektrik falan kesilir derken kendimi datacenter işletmecisi gibi hissedip başlarım kablosunada işinede deyip işi bırakasım geliyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 24 Eylül 2022; 1:25:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

Yok hocam, ben hassasım. Öyle olacağına evime 25G-PON altyapı döşensin, en iyi router'ları alıp evimde kendi lokal baz istasyonumu kurayim sırf oyuncak ve fantezi niyetine bile yaparım bunu.

1 Gbps internet paketini pahalı diye almıyorsun, 25 Gbps gelsin diye hayal kuruyorsun kardeş, tuhafsın valla!

• Ben değil, babam almıyor. :) Ayrıca 1 Gbps simetrik paket verilmeli ve fiyatı 140 TL'yi geçmemelidir.

• Sonuna kadar haklısın biz istemezsek olmaz her hafta cimer btk yazıyorum istemeliyiz

6-7$ simetrik 1gbps ....

Taktıkları OLT cihazının 800 senede maliyetini belki çıkarır. Bazen hesap kitap bilmemek garip geliyor. Bir şey desem kırılırsın ondan en iyisi susmak.

• Aether kullanıcısına yanıt

Tamamda TürkNet 1 Gbps'i simetrik verirken 140 TL veriyor. TTNET'te bana aynı fiyattan hatta daha ucuza satabilmeli. En çok paraya ihtiyacı olan, kazanca ihtiyacı olan firma TürkNet çünkü küçük bir firma. Ancak TTNET'in böyle bir ihtiyacı yok...

• Aylardır sol 1/1G kullanıyorum :)

Çok mantıksız bir yorum. Türk Telekom tüm Türkiye'de fiberoptik altyapı çalışması yapıyor. Fakat Türknet 2-3 ilin bir kaç ilçesinde. Türk Telekom'un Müşteri hizmetleri var saha ekipleri var Türknette onlarda yok. Bir zahmet Türk Telekom'un paketleri pahalı olsun.

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Ancak Türk Telekom'un paketleri simetrik değil. Bu bağlamda bu kadar yüksek fiyatlar yinede anormal. Upload hızları inanılmaz yavaş.

Türk Telekom'un simetrik internete geçmesi için önce FTTH'ın tüm Türkiye'ye yayılması lazım. Dsl altyapının rezilliği göz önünde tutulunca simetrik internet şu vaziyette hayal. Simetrik internet diye uğraşacağımıza FTTH'ın yayılması için uğraşmak daha mantıklı.

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Ben Türk Telekom FTTH kullanıcısıyım ve simetrik hızı uygun fiyata alamıyorum? İsteseler verirler niye vermiyorlar? FTTH yaygınlaşmalı elbette ama halihazırda benim gibi FTTH olanlara simetrik verilebilir yani. Zor değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.