Şimdi Ara

4 adet ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi anakartta 4 slot ram girişim var , geçici olarak arkadaşın 512mb ramini kullanıyorum ama 1gblık 4 adet ram alıcam , performansı en üst düzeyde nasıl elde ederim... yani 2 tane 1gb 800hz, diğer çift slotada 2tane 1gblık 667 ile mi yoksa 4 x 1gb 800hz lemi...

hepside farklı farklı markalar olursa bi sorun yaratırmı tavsiyelerniz nelerdir

• Öncelikle anakartın kullanma kılavuzunu dikkatli bir şekilde okumakta fayda var. Anakartınız eski ise, maximum RAM destekleme limiti düşük olabilir. Yani 4 GB desteklemeyebilir. Bir de hangi tip ve hangi MHz. değerlerini destekleyip desteklemediğini iyice öğrenin.
  • Hocam 4 GB lık rami ne yapacaksın, 4 GB ram taksanda sana pek yararı dokunacağını sanmıyorum. Bence boardun duali destekliyorsa al iki tane 800 veya 667 Mhz aynı özellikte iki ram işini fazlasıyla görür sanırım. Geçenlerde forumda biri en uç uygulama için bile 1.5 GB yeterli olur demişti.
  • sana önce anakartinin modelin yazmani rica ediyorum
    ama büyük bir ihtimal destekliyodur kardesim tak ama 4 gb kullanmak istiyorsan 64bitlik bir isletim sistemi kurmani öneririm aksi takdirde bilgisayarin 3 gbdan sonrasini görmüycekdir..
    hadi sana kolay gelsin
    ayrica ayri markalar olmasi iyi degil hepsinin ayni marka ve mhzde olmasini tavsiye ederim ha takarsan ayri markalardan calismaz mi hayir calisir ama performans da bir düsüs yasayabilirsin o yüzden sana tavsiyem alicagin bütün ramler ayni markadan olsun mesela kingston var 2 gb yeter bence ama bende simdi 3 gb yapiyorum bana yetmiyor acikcasi

• xp kullanıyorsanız 4 gb ram almanız birşey ifade etmez. Zira xp 3 gb dan fazlasını adresleyemediği için 4 gb fuzuli masraf olacak ki 3 gb bile fuzuli. Şuan için 2 gb fazlasıyla yeter
  • İşletim sistemi ortalama standart gostergesı 2gB dır.Fakat Boardunuz sağlam bir chipsetli Kaliteli ise 3.75 küsürlere kadar desteklediği görülür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

xp kullanıyorsanız 4 gb ram almanız birşey ifade etmez. Zira xp 3 gb dan fazlasını adresleyemediği için 4 gb fuzuli masraf olacak ki 3 gb bile fuzuli. Şuan için 2 gb fazlasıyla yeter

Hocam xp nin 3 gb dan fazlasını desteklemediğini duymamıştım.
    Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.5gb yeterli diyolar ama 4 gb ile makina uçuşa geçmezmi ki,

ozaman vista-64 bit alıcaz
    ve işleytim sistemlerinde 32 bit ve 64 bit ne anlama geliyor link var mı

yeni yeni öğreniyoruz işte kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meraklı civciv -- 21 Temmuz 2007; 1:55:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

xp kullanıyorsanız 4 gb ram almanız birşey ifade etmez. Zira xp 3 gb dan fazlasını adresleyemediği için 4 gb fuzuli masraf olacak ki 3 gb bile fuzuli. Şuan için 2 gb fazlasıyla yeter

WinXP Pro SP2 32-bit fiziksel adresleme ile 4GB'a kadar fiziksel sistem belleğini destekler. Şayet "BOOT.INI" dosyasına "/3GB" limit anahtarı eklenmiş ise, bahsettiğiniz mezû geçerlilik kazanır.
  • EĞER RAMLERİN Mhz LERİ AYNI OLMAZSA ZATEN ONDAN BİŞE BEKLEME, MHZLERİ AYNI OLSUN VE MARKALARIDA AYNI OLURSA DAHA İİ OLUR ÇÜNKÜ RAMİN ÜZERİNDEKİ ENTEGRELERN İŞLEVLERİ FARKLI OLABİLİO VE BUDA ÇAKIŞMAYA SEBEP OLABİLİR YANİ ENTEGRESİNE KADAR AYNI MARKA AL...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.